Nu, tovarăși, nu vrem s-o mai lăsăm să meargă și așa!

0

Acum aproape 26 de ani am vrut să scăpam de voi, tovarăși. Au murit oameni pentru asta, nici în ziua de azi nu știm cum și cine i-a omorât. Cert este că ne-am trezit tot cu voi la butoane și, culmea, ne-ați mai și păcălit că „merge și așa”.
Am pășit astfel în democrație. O democrație de care ne-ați tâlhărit cu bâta de miner și pe care continuați să ne-o furați la urne cu punga de ulei și sticla de făină. Nu, n-am greșit, exact asta înțeleg din democrație și cei ale căror voturi le furați și care, majoritari fiind, din păcate, vă lasă impresia că „merge și așa”.
Am zis să fim și capitaliști, așa că ne-am privatizat. Noi am muncit și muncim cu capul și spinarea, voi ați furat și furați din pix. Nici nu apucăm noi să învățăm tot hățișul birocratic și smecheriile inventate de voi, că la o agapă scorniți altele și mai stufoase, și mai neclare, astfel încât să fim mereu dependenți de voi, să vă suportăm ifosele și grimasele de ghișeu și, mai ales, să cotizăm la voi. Care ține pasul, bine, care nu, nu, moare de inimă rea sau înecat în amenzi și datorii.

Și uite cum ați prins și mai mult curaj că „merge și așa”. Curaj și rădăcini, de fapt rețele. Și uite cum v-am lăsat să ajungeți niște dumnezei cu coloană oficială și drept de viață și de moarte asupra noastră.
În nemernicia noastră, am tot sperat că în schimbul celor de mai sus să ne aruncați și nouă o firimitură, două. Un învățământ decent ori un sistem de sănătate rezonabil, de exemplu. Sau niște drumuripe care să nu ne mai rupem mașinile și gâtul.
Dar nu, pe voi nu vă interesează omul, dezvoltarea și integritatea lui. Pentru voi omul este doar un activ. Inert, dependent, destinat să producă și atât. Când nu mai funcționează, la groapă. Pentru că, reamintesc, revendicați un drept de viață și de moarte asupra lui.
Așa că v-ați bătut joc de dascăli, de medici, de tot ce v-a picat în mână. Ne-ați jupuit cu dări peste dări și ați pus borduri de marmură și panseluțe la preț de orhidee de banii noștri. Ați pregătit astfel atent cavouri în care să ne băgați pe măsură ce cădem la datorie. Datoria de cetățean cinstit, supus și robace, bun doar de muls taxe și impozite.
Mor oameni zilnic pe șosele sau prin spitale. Au murit bebeluși arși de vii într-o maternitate.
Mor oameni de inimă rea prin tribunale, cu dreptatea în mână.
Mor copii mâncați de câini prin parcuri.
Mor tineri în gropi căscate în buricul unei capitale așa-zis europene, la datorie, deschizând calea unor tovarăși pe care nu-i mai ține vezica de la bodegă până la tronul învelit în foiță de aur de acasă.
La doar câteva zile, mor alți zeci de tineri într-o seară de vineri, asfixiați sau arși de vii, pentru că au îndrăznit să vrea să se distreze într-un stabiliment garantat de stat, prin tovarășii săi, printr-o hârtie oficială.
Și vor mai muri și mai mulți oameni, sub ochii aceluiași stat și ai acelorași tovarăși, dacă bunul Dumnezeu își va întoarce fața de la noi într-o zi sau noapte și ne va lăsa pradă marelui cutremur despre care tot citim pe titluri galbene.
Unde este siguranța noastră, tovarăși, în schimbul a tot ce v-am cedat, cu voie, dar mai ales fără voie? V-am lăsat să ne intrați și în pat, unde probabil încercați insistent să ne ascultați frățește și gândurile. Ar fi bine să vă notați atent și să luați aminte la tot ceea ce nutrim noi acum pentru voi!
Cât vă mai imaginați că „merge și așa”, tovarăși, dând din umeri, plângând cu lacrimi de crocodil în fața camerelor de luat vederi și baricadându-vă apoi în clădiri bine păzite ori în spatele imunităților de tot felul?
Nu vi se face pielea de găină și părul măciucă citind că oameni au murit încercând să salveze alți oameni, iar voi vă agățați cu dinții voștri de animale de pradă de scaune și funcții din care ați omorât oameni? Voi nu mai sunteți oameni? Ați fost vreodată oameni?
Cât despre noi, tovarăși, cei care am rămas în viață, aflați că noi nu vrem s-o mai lăsăm să „meargă și așa”! Gata! Am dat mult prea multe rateuri și jertfe ca să nu ne iasă de data asta!
Plecați acasă, tovarăși! De la cel mai mare dregător până la cel mai mărunt trepăduș care va pupa umil roțile coloanelor oficiale!
Lăsați țara asta, după aproape 26 de ani, să respire fără aparate, iar pe cei morți din mâna voastră să se odihnească în pace, fără zbuciumul și indignarea pe care le provocați până și pe lumea cealaltă cu nesimțirea voastră ridicată la rang de breaking news!
Plecați acasă, tovarăși, și, deși probabil nu aveți niciun Dumnezeu, rugați-vă să nu vă ajungă Justiția Divină. Pentru că ea, spre deosebire de cea pământeană, nu iartă. Justiția Divină nu cunoaște clasări, achitări, prescripții sau vicii de procedură!

Preluare: ziare.com / Autor: Elenina NicutProtest Palatul Victoria 03.1115

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.