Opoziția? ALDE unu’ Buzatu de la Vaslui

0

Dumitru Buzatu CJCine mai este la putere și cine în opoziție în România astăzi? Politicienii români nu mai pot nici măcar să mai pretindă că știu ce se întâmplă în România la cel mai înalt nivel. După ce fiecare partid a fost în alianțe și alianțe de guvernare, acum a venit momentul să nu mai știe care și împotriva cui este. Niciunul nu mai știe care e în opoziție astăzi. Este o întrebare care i-ar da bătăi de cap oricui. Nu și lui Dumitru Buzatu, președintele PSD și al Consiliului Județean Vaslui, care, privind spre București cu mânie, a devenit convins de un lucru: numai el și cu ALDE sunt opoziție, sau ALDE – Buzatu. „Eu îi sfătuiesc pe liderii PSD, din care fac parte, să-și revină și să-și reia cu toată fermitatea poziția pe care o merită după cele care s-au întâmplat”, se răstește Buzatu către București.

În ziua de astăzi, când unii de abia au pierdut puterea, iar ceilalți de abia așteaptă să o ia în brațe… sau invers, cu un Guvern numit „de tehnocrați” spijinit de toți parlamentarii numai ca să se termine scandalul străzii și să-și poată relua dineurile și afacerile, nimeni din afara spectrului politic nu mai știe cine este la putere și cine în opoziție în România. Dar asta nu ar fi nimic. Numai că nici cei care „credeau” că fac politică nu mai știu acum nici dacă sunt în opoziție sau la putere și, prin urmare, nici ce ar trebui să facă, încotro să se îndrepte.

Pentru ei, Dumitru Buzatu, președintele PSD Vaslui și al Consiliului Județean Vaslui vine cu lămuriri, să le arate calea: „Politica se face în două feluri: ori prin momente favorabile, decizii de moment și oportunități, neprincipial și opportunist, ori ținând o linie directoare, un cod de conduită, prin care dovedești că faci politică pentru oamenii, și nu pentru tine”.  

Așa că „în opoziție sunt eu și cu ALDE, sau ALDE și cu mine”, decretează „Mitică” de la Vaslui, care are a le reproșa direct colegilor, nu numai că au părăsit calea, dar că au luat-o razna.

 

Liderul de la Vaslui detaliază motivul pentru care a decis să ocupe de unul singur locurile odinioară atât de aglomerate ale opoziției: „Întrucât nimeni nu mai revendică această poziție”.

„Eu îi sfătuiesc pe liderii PSD, din care fac parte, să-și revină și să-și reia cu toată fermitatea poziția pe care o merită după cele care s-au întâmplat. Adică de veritabilă opoziție. Puterea are o majoritate constituită ad-hoc și care îi are ca membri permanenți pe cei din PNL, independenti, UDMR și, conjunctural, UNPR”, sună clarificările limpezi ale provincialului „Mitică” pentru mințile tulburi ale… tuturor.

Lupta intestină din Marele PNL și dusul cu pluta

Pe acest fond „psihologic” destul de încărcat, Dumitru Buzatu vrea să fie și mai clar pentru șefii săi și chiar le arată cu degetul, vorbind despre Guvernul Cioloș: „Este un Guvern al PNL, partid care este în acest moment rafinat de către președintele Iohannis, astfel încât personalitățile vechiului PNL să fie promovate, iar cele ale PDL-ului să fie înfundate”.

Buzatu nu îi menajează pe cei din „Marele PNL”, spunând public ce se întâmplă între foștii membri ai PNL și PDL, lucruri pe care aceștia doar le șoptesc: prin manevre iscusite, președintele Iohannis înclină balanța în favoarea fostului PNL, a cărui președinte a fost. Aceștia primesc poziții, foștii pedeliști primesc șușcărie.  

Dar nici cu propriul partid liderul PSD Vaslui nu este blând. „Au reușit performanța de a vota cu majoritate covârșitoare o persoană dusă cu pluta”, spune Buzatu despre Cristina Guseth, prima propunere a lui Cioloș pentru Ministerul Justiției, care s-a făcut de râs în comisie făcând confuzie între „imunitate” și „incompatibilitate”, dar cu toate acestea a primit votul membrilor: „Datoria lor era să voteze împotrivă. Voturile politice sunt justificate numai de interesul general și acesta nu poate face să acceadă în posturi incompetenți”

„În realitate, artizanul acestor mișcări pe scena politică românească nu are un chip definit și nu este cunoscut, actorii sunt însă în cea mai mare parte”. Aceasta este concluzia lui Dumitru Buzatu, care crede că tot ce se întâmplă este până la urmă un joc destinat să scoată România de pe cursul creșterii economice pe care se afla pentru a o lua din nou pe calea austerității, o austeritate similară cu cea impusă de Guvernul Ponta. Iar în sprijinul acestei idei liderul PSD Vaslui aduce ultimele declarații ale noului prim-ministru care s-a grăbit să condiționize creșterile salariale proiectate pentru viitor de Guvernul Ponta, dar și să promite restructurări drastice în administrație.          

 Vin vremuri grele!

Preşedintele PSD Vaslui este de părere că noul guvern a primit din partea europenilor și americanilor, care l-au și impus, misiunea de a impune austeritatea.

„Planurile Guvernului Cioloş sunt ascunse. După ce a încropit o echipă care, în prima ei formă, s-a situat la limita ridicolului, cu toţii am crezut că tehnocraţii propuşi în echipă au o anumită doză de naivitate. Însă, încet-încet, ne convingem că ei ştiu foarte bine ce au de făcut. Obiectivele lor sunt foarte clare, iar caracteristica generală a programului actualului guvern este austeritatea, adică blocarea creşterii economice”, spune Dumitru Buzatu.
Liderul PSD este contrariat de diferenţa dintre declaraţii şi planurile actualului Executiv: „Guvernul actual îşi propune să facă autostrăzi, şi nu orice autostrăzi, ci dintre cele pentru care au existat revendicări populare, adică din Ardeal spre Moldova, de la Piteşti la Sibiu şi tot aşa mai departe. Şi dacă ar începe acum procedurile de achiziţii, nu ar putea fi finalizate mai devreme de un an şi jumătate. Atunci, despre ce vorbim noi aici?!”.
Convingerea lui Buzatu este că pentru români urmează vremuri crâncene: „Prim-ministrul a spus că este de acord cu creşterile salariale şi celelalte măsuri sociale promovate de Guvernul Ponta, dar a adăugat imediat că nu ştie dacă le va menţine: ‘Mai întâi, trebuie să ne uităm în buget’. A vrut să spună că se uită în buget cu ochii austerităţii pe care are misiunea să ne-o propună”.

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.