Pentru a reforma clasa politica, NOI NE-AM SCHIMBAT? NOI nu suntem ca EI?

0

Revolta unitiFiecare cetăţean trebuie să lupte în felul lui împotriva corupţiei, prin semnalarea imediată a actelor de corupţie, cu date precise, exacte.
Asta înseamnă că vom deveni o naţiune de oameni oneşti, care respectă legile, adevărul şi dreptatea. A fi tu însuţi cinstit, a pretinde ca şi ceilalţi să fie cinstiţi este o obligaţie cetăţenească şi o dovadă de normalitate. A denunţa un demnitar sau un politician care face lucruri necinstite este un act de curăţenie morală a societăţii.
Pentru a reforma clasa politica, NOI NE-AM SCHIMBAT ? NOI nu suntem ca EI ?

REFORMA CLASEI POLITICE CORUPTE SE POATE FACE NUMAI PRIN DEMOCRAŢIE ŞI JUSTIŢIE!
DIZOLVAREA PARLAMENTULUI! ALEGERI ANTICIPATE!
AFARĂ CU CORUPŢII DIN POLTICĂ!
1. pedepse penale FOARTE SEVERE pentru politicienii corupţi, care au încălcat legile, pentru care au fost aleşi să le întocmească.
2. separarea funcţiei administrative de cea politică.
3. conflictele de interese ale politicienilor pedepsite penal FOARTE SEVER.

4. eliminarea licitaţiillor aranjate pentru firmele de casă ale conducătorilor de la Consiliile Judeţene, pedepse penale FOARTE SEVERE.
5. eliminarea numirilor directorilor aserviţi politic prin simulacre de concursuri, pedepse penale FOARTE SEVERE.
6. pedepse penale FOARTE SEVERE pentru afacerile oneroase ale politicienilor.
7. sistem de recuperare integrală a prejudiciilor după fraudele produse de politicieni cu participarea ministerelor de finanţe, de interne, Poliţie, DNA, DIICOT.
8. reglementări etice SEVERE şi riguroase de conduită pentru selecţia politicienilor, cu suspendare sau eliminarea din partid.
9. interzicerea migraţiei politice.
10. sponsorizare transparentă a partidelor, ce sume, de unde, pedepse penale FOARTE SEVERE pentru abateri.
11. reducerea la 300 a numărului de parlamentari, pentru a respecta voinţa de la referendum din 2009.
12. separaţia puterilor în stat – Guvernul să nu mai promulge legi, cu eventual referendum pentru republică parlamentară sau prezidenţială.
13. abaterile din cadrul răspunderii ministeriale şi pentru funcţii înalte în stat, abuzul, neglijenţa, actele de corupţie să fie pedepsite FOARTE SEVER.
14. reducerea salariului parlamentarilor, a retribuţiilor suplimentare, reducerea pensiilor suplimentare, reducerea plăţilor pentru locuinţă, maşină, deplasări în străinătate. Program de lucru în Parlament de 5 zile pe săptămână. Politicienii oneşti merită salarii şi retribuţii pe măsură, iar politicienii corupţi merită pedepse pe măsură.
15. crearea de mecanisme de verificare şi de control a activităţii ministerelor, instituţiilor centrale şi deconcentrate, în aşa masură încât să permită reducerea corupţiei în toate instituţiile statului şi în politică şi DESCURAJAREA oportuniştilor de a intra şi de a prolifera în politică.
16. DNA poate întocmi rapoarte lunare pentru Preşedintele ţării, poate prezenta rapoarte trimestriale în cadrul CSAT şi în Parlament.
17. câţiva deputaţi au făcut studii la facultăţi de informaţii sau de apărare. Este bine, totuşi se crează suspiciuni în privinţa verificării serviciilor de informaţii de către persoane care pot proveni din interiorul acestora.
18. sunt necesare amendamente concrete, obiective, punctuale la mai multe legi, pentru că aşa au fost întocmite pentru a favoriza clasa politică sau a ocoli asperităţile legii.
19. corupţia la nivel înalt necesită totuşi măsuri legislative şi proceduri legale corelate cu legislaţia europeană. Poate Codul de Procedură Penală ar trebui înăsprit, poate rolul Preşedintelui ar trebui crescut. Nimeni nu-şi doreşte un stat poliţist, cu Big Brother care vede tot, aude tot, supraveghează şi controlează tot, dar nici corupţia generalizată politică din România, care a uimit o lume întreagă şi este pe primul loc din Europa.
20. CORUPŢII AFARĂ DIN POLITICĂ. Politicienii în cercetare penală afară din politică.

Autor: Gheorghe Silvestrovici

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.