Consumerismul, criticat prin imagini

0

«România liberă» publică pe 25 august 2015 un mic articol despre un artist grafic din Londra, Steve Cutts, care a creat mai multe imagini prin intermediul cărora, într-un mod cât se poate de elocvent, atrage atenția asupra fenomenului consumerismului, arătând că acesta a schimbat profund lumea, societatea contemporană.

Consumerismul, din punct de vedere economic, încurajează achizițiile de bunuri și servicii, indiferent de costul lor. Așa se face că, tot mai mulți oameni, în goana de a deține câți mai mulți bani, ajung să trăiască practic numai sub deviza „exist, deci cumpăr; cumpăr, deci exist”.

Printr-o ironie evidentă, în josul acestui articol, chiar dedesubt, cotidianul amintit pe site-ul propriu în ziua apariției articolului reclama unei bănci cu titlul „Obține rapid bani pentru orice plan personal ai!” și conținutul: „Ia rapid banii de care ai nevoie pentru vacanță, electrocasnice, renovarea casei sau mașină nouă, cu rate extrem de mici!” sau o alta despre „Probabil cel mai căutat parfum”

Artistul grafic londonze spune că munca nu ar trebui să ne macine existența, oamenii nu ar trebui să muncească precum „șobolanii” pentru un ban în plus, iar consumerismul nu ar trebui să ne acapareze existența. 

Steve Cutts a lucrat în domeniul publicității câțiva ani, în Londra, cu branduri mari precum Coca-Cola, Toyota și Google. Acum este freelancer și realizează animații și ilustrații în Adobe After Effects, Photoshop, Flash și Cinema 4D. A studiat Artele și a lucrat la compania Glueisobar, ca artist grafic. Apoi, a decis să lucreze pe cont propriu realizând videoclipuri și imagini care critică viața modernă. Sursa de inspirație pentru munca sa o reprezintă „nebunia umanității”.

Lumea este blestemată. Societatea modernă a ruinat totul, iar oamenii au ajuns un fel de zombi ai tehnologiei, sclavi ai banilor a căror lăcomie nu cunoaște granițe. Își petrec viața consumând porcării ori legați de un birou pentru a produce și achiziționa tot mai m
ulte rahaturi de care nu au nevoie. Steve Cutts Lumea ieftinaSteve Cutts Bani si produseSteve Cutts Coca colaSteve Cutts Animale consumSteve Cutts La televizorSteve Cutts La televizor fast foodSteve Cutts Masina cu sclaviSteve Cutts MetrouSteve Cutts Mos CraciunSteve Cutts Nu mai pot suportaSteve Cutts Sclavii tehnologiei

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.