Nici inaugurarea nu mai este ce a fost…

0

Spitalul Judetean de Urgenta VasluiSpitalul Județean Vaslui, deschis festiv, apoi finalizat.
În octombrie 2014, Spitalul Județean Vaslui era inaugurat în prezența ministrului Sănătății de atunci. La un an distanță, Consiliul Județean (CJ) Vaslui spune că finalizarea lucrărilor se prelungește până în iunie 2016. Așa că, pentru toți cei care, cu DEX-ul în mâini, cred că „inaugurarea” vine după „finalizare”: eroare!

De câte ori nu ați auzit despre străzi, autostrăzi sau alte lucrări inaugurate înainte de a fi finalizate în țara noastră? La fel ca mai toți politicienii români, și cei vasluieni sunt înnebuniți după inaugurări, așa că s-au grăbit să taie panglica în fața camerelor la Spitalul Județean de Urgență Vaslui în octombrie 2014 pentru ca în decembrie 2015 să anunțe că lucrările de reabilitare, modernizare și echipare se vor finaliza în iunie 2016. Dicționarul spune că „inaugurarea” este „dare în folosință”, iar darea în folosință se petrece la sfârșitul unor lucrări. Dar DEX-ul este depășit, acum se inaugurează și apoi se vede ce mai este de făcut ca să mai și funcționeze…

Consilierii județeni vasluieni au aprobat în ședința din decembrie 2015 un proiect de hotărâre privind includerea pe lista de investiții pentru 2016 a proiectului „Reabilitarea, modernizarea și echiparea Spitalului Județean de Urgență”, finalizarea lucrărilor fiind stabilită, în cadrul acestuia, pentru 30 iunie 2016.
În expunerea de motive la hotărâre a președintelui CJ Vaslui Dumitru Buzatu se explică și ce nu este bine și ce mai este de făcut: lucrări neexecutate sau executate necorespunzător pentru securitatea la incendiu (dar asta este ceva “nou”, după cum știm, după «Colectiv»), este nevoie de o suplimentare a listei de echipamente medicale achiziționate cu opt echipamente de sterilizare.
În cuvântul său către consilieri, Buzatu a fost chiar mai solemn decât la inaugurare: „În consecință, pentru a finalize proiectul ‹Reabilitarea, modernizarea și echiparea Spitalului Județean de Urgență› și a evita riscul restituirii integrale a finanțării nerambursabile primate, este absolut necesar să prelungim perioada de implementare până la 30.06.2016; în același timp, este absolut necesar să suportăm din resurse proprii cheltuielile rămase de efectuat după 31.12.2016”.

La mijlocul lunii octombrie 2014, Nicolae Bănicioiu, ministrul Sănătății, era prezent la Vaslui la nimic altceva decât evenimentul de inaugurare a Spitalului Județean, o investiție de peste 15 milioane de euro. Probabil că în iunie 2016 urătorul ministru va sosi la spitalul din Vaslui la un alt eveniment, la fel de important, care va trebui denumit oficial „finalizarea lucrărilor”.

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.