Adolf Hitler, despre democrație și societate

5

Adolf Hitler frac„Da, Germania a fost o democrație înaintea noastră, și am fost înșelați și furați orbește. Nu!… Ce înseamnă pentru aceste hiene internaționale ‘democrația’ sau ‘statul autoritar’?! Pe ei nu-i interesează deloc! Sunt interesați de un singur lucru doar: Vreți să fiți furați? Da sau Nu? Sunteți naivi destul de mult încât să nu protestați? Da sau nu? Și când o democrație e destul de naivă încât nu se opune, atunci e bine! Dar când un stat autoritar declară: ‘De acum înainte nu ne mai jefuiți poporul, din interior sau din exterior!’, atunci e rău…”

„În realitate, aceste state sunt conduse de capital. Ei vorbesc despre ‘libertatea presei’. De fapt, toate aceste ziare au un singur proprietar, și acest proprietar este întotdeauna sponsorul. Apoi, această presă modelează opinia publică. Nu există nicio diferență între aceste partide politice, ca și înainte. Cunoașteți deja vechile partide. Erau toate la fel.

Așadar, oamenii trebuie să creadă cu siguranță că în aceste state, libere și bogate, ar trebui să existe un nivel foarte ridicat al vieții. Însă situația este inversă”.

„În aceste state, așa-numitele ‘democrații’, în niciun caz nu cetățenii sunt principala grijă. Tot ceea ce contează este existența acelui grup de ‘făuritori ai democrației’. Adică existența câtorva sute de enormi capitaliști care dețin toate fabricile și toate acțiunile și care, în cele din urmă, vor conduce poporul, dezinteresați total de masele populare. Ei sunt cei numiți cu adevărat ‘elemente internaționale’, pentru că își conduc afacerile pretutindeni.

Este o mică clică internațională, nemiloasă, în afara legilor, care învrăjbește popoare, care nu dorește ca în lume să fie pace. Este acel popor care nu este acasă nicăieri și este acasă oriunde, care nu are un pământ în care a crescut, dar care trăiește în Berlin astăzi, în Bruxelles mâine și în Paris în ziua următoare și apoi în Praga, Viena sau Londra, și se simte acasă oriunde. Ei sunt singuri care pot fi calificați drept ‘elemente internaționale’, pentru că ei își conduc afacerile de oriunde.

Dar poporul nu îi poate urma, poporul este legat de pământul său, de patria-mamă, legat de posibilitățile de trai pe care statul, națiunea le oferă”.

„Ce am visat ani de zile a devenit realitate. Simbolul unificării tuturor claselor a devenit simbolul noului stat și, astfel, a devenit standardul poporului german.

Cea mai importantă avere în această lume sunt oamenii, asemenea vouă. Și pentru acești oameni și pentru bunăstarea acestor oameni vom munci și vom lupta, fără a renunța vreodată, fără a obosi vreodată, fără lașitate, fără frică”.

„O nouă comunitate este construită în Germania, și este cel mai frumos scop și țel. Cei care nu pot măcar să vadă dincolo de propriile interese merită mila noastră, mai mult decât orice altceva. Norocul de a ajuta este răsplata celor ce se dedică pe ei înșiși acestui stat socialist, iar acest angajament trebuie făcut în fiecare iarnă.

Sistemul nostru de asistență socială este mai mult decât un sistem de caritate. Pentru că noi nu spunem bogaților: ‘Vă rugăm, dați ceva săracilor!’ În schimb, noi spunem: ‘Popor german, ajută-te singur!’ Toți trebuie să ajute, fie că ești bogat sau sărac! Toți trebuie să avem credința că mereu va exista cineva într-o situație mult mai grea decât a noastră, și pe acea persoană vreau să o ajut, precum pe un compatriot.

Fac apel la toți cei care cred în statul nostru. Dacă ești singur, ce vei fi pe această lume dacă doar câștigi și împrumuți?! Asta este singurul lucru pe care consideri că îl reprezintă comunitatea?! Datorezi asta tuturor!

Nu-mi spune: ‘Da, dar trebuie să sacrific atât de mult!’ Aceasta este gloria în a dărui! Când te sacrifici pentru comunitate, atunci poți merge cu capul sus!” „Credința noastră în Germania este de neclintit, voința noastră este copleșitoare! Iar atunci când voința și credința se unesc atât de arzător, nici chiar Cerurile nu ne vor putea opri! Și mă aștept de la fiecare german cu caracter și decență să mărșăluiască alături în coloanele noastre!”.

„Nu-mi spune: ‘Bine, dar este totuși o dificultate să fac toată această muncă socială!’ Tu nu ai cunoscut niciodată foamea, altfel ai ști ce mare dificultate este să îți fie foame!

Câteodată citești în vreun ziar că o femeie s-a sinucis împreună cu ai săi trei sau patru copii. Dragii mei compatrioți, ei nu sunt oameni răi! Iar în al doilea rând, aceasta nu este o decizie ușor de luat! Trebuie să fie ușor pentru tine să dai câteva monezi, atunci când știi că alții și-ar fi dat viața pentru tine! (…) Și trebuie să vă spun vouă, tuturor celor care nu apreciați acest apel: Voi sunteți în ochii mei cei cu adevărat săraci, bieți milogi, pentru că ei iau parte la munca colectivă, în apărarea securității statului, dar voi nu sunteți dispuși să faceți sacrificiile cuvenite”.

„Nu ar trebui să vorbim doar despre un popor de frați și surori, dar în schimb să mergem umăr lângă umăr, împreună cu acest popor, să trecem peste toate prejudecățile, și apoi să ajutăm, încă o dată și încă o dată. Pentru că astăzi trăim împreună cu acest popor, suntem împreună, la bine și la rău!”.

„Un nou stat nu poate, pur și simplu, să cadă din cer. În schimb, poate să crească din interiorul oamenilor. Pentru că atunci când avem nevoie de credință, de loialitate, de încredere, de fanatism și dedicație, atunci trebuie să ne întoarcem acolo unde încă se mai găsesc aceste valori, iar aceste valori pot fi întotdeauna găsite în oameni înșiși, în rândul maselor populare”.

„Nu intelectualii mi-au dat curajul să încep această muncă uriașă, dar pot să vă spun că am găsit curajul pentru că am întâlnit de-a lungul vieții mele două tipuri de oameni: țăranii germani și muncitorii germani. Poate că unii nu mă vor putea ierta niciodată pentru că am eradicat partidul marxist. Dar, prieteni, eu am eradicat și celelalte partide”.

„În trecut, oamenii nu vroiau să se înțeleagă. Fiecare se gândea doar la el sau cel mult doar la clasa lui. Am fost martorii consecințelor acestei aberații a spiritului. În tinerețea voastră trebuie să protejați această posesie, mărețul sentiment de camaraderie, de apartenență la grup. Dacă țineți de el, atunci nu va exista forță pe lumea aceasta care să vi-l poată lua! Veți fi un popor, legați unul de altul, la fel de strâns ca acum! Ca tineret german, singura voastră speranță, curajul și credința este poporul german!

Voi, tineretul meu, sunteți, într-adevăr, garanția vie a viitorului Germaniei, nu doar o idee goală, nu doar un formalism găunos sau un plan insipid. Nu! Voi sunteți sânge din sângele nostru, carne din carnea noastră și spirit din spiritul nostru. Voi sunteți perpetuarea poporului nostru. Trăiască Germania și fie ca viitorul ei ce trăiește în voi să fie binecuvântat!”.

„Nu vom minți și nu vom înșela. Prin urmare, am refuzat să apar în fața oamenilor cu vorbe goale și promisiuni deșarte. Nimeni de aici nu poate pretinde că am spus vreodată că chestiunea renașterii Germaniei este o problemă de câteva zile.

În noi înșine stă destinul poporului german. Doar dacă ridicăm poporul german, prin propria noastră muncă, prin propria noastră determinare, propriul nostru curaj, propria noastră perseverență, vom putea să ne ridicăm din nou, precum în zilele părinților noștri, care nu au primit Germania precum un cadou, ci au construit-o ei înșiși”.

„A fost o luptă, în special împotriva celor care aveau putere absolută asupra națiunii noastre, o luptă împotriva evreilor. O putere satanică a învăluit țara noastră și a putut obține poziții cheie în viața intelectuală și culturală, de asemenea, în cea politică și financiară. Iar din aceste poziții au putut monitoriza și controla întreaga națiune. Această putere a avut, în același timp, puterea de a persecuta, inclusiv prin intermediul legii, pe cei care i s-au împotrivit și care vroiau să-i reziste”.

„Atotputernica evreime ne-a declarat, așadar, război, nouă și împotriva a ceea ce am realizat până în 1939. Invidia lor a crescut.

Aceiași oameni care în trecut au târât Germania în Primul Război Mondial. ‘Domnul Churchill’ a început imediat să se agite, ‘domnul Eden’ și, bineînțeles, evreii, cu Belisha în frunte. A început campania de denigrare, an după an. Au zis: ‘Se înarmează!’ Da, mereu am făcut-o! Mă întrebau înainte: ‘De ce ai SA-ul, dacă vrei pace? De ce ai înființat SS-ul, când spui că vrei fraternitate?’ …Pentru cei ce nu și le doresc! Și am vrut să le arăt că suntem pregătiți!”.

Adolf Hitler, discursuri

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

5 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.