Curiozități electorale II

1

Irinel Stativa3Irinel Stativă e deputat, nu că nu ar fi, dacă este

Deci, Irinel Stativă a mai fost deputat, nu că ar fi că nu a mai fost, dacă a fost, numai că atunci a fost deputat fără să fie candidat uninominal, pe persoană fizică, nu că nu ar fi putut să fie, doar atât că nu a fost, pentru că nu era uninominalul pe atunci. Nu a fost candidat uninominos de ăsta pentru că a intrat în Parlament de pe listă, în locul și din urma lui Giurăscu, și s-a simțit bine, nu că nu s-ar fi simțit. Doi ani nu a făcut absolut nimic, nu că ar fi făcut ceva. A venit în Vaslui odată în timpul mandatului, nu că nu ar fi venit, dacă omu′ a venit. Trecuseră vreo doi ani, nu că ar fi trecut mai mult sau mai puțin, dacă atât a trecut. A ținut și o conferință de presă, nu că nu ar fi ținut, dacă a ținut. A și vorbit în timpul ei, nu că nu ar fi spus nimic, dacă nu avea ce să spună. A zis în ea, în conferință, că n-a mai zis nimic de când a plecat la București pentru că nu a avut ce să zică, nu că ar fi avut ce să zică, dacă nu a avut. Nici în conferință nu a zis ceva, nu că ar fi spus, dacă nu a zis.

Era prin anul 2008 de acu’ și se apropiau celelalte alegeri, nu că ar fi fost departe, dacă erau chiar aproape. Irinel Stativă avea vreo doi ani de mandat, nu că ar fi avut mai mult sau mai puțin, dacă atât avea. Dar nu a avut nimic de spus în perioada asta, nu că ar fi avut ceva de spus, dacă nu a avut de zis nimic.

După aia a plecat la București și nu a mai venit, nu că nu ar mai fi trecut pe la neamuri sau pe la partid, da’ nimeni nu l-a mai văzut, nu că l-ar fi văzut, dacă nu l-a văzut. După aia a apărut ca director la Protecția Copilului, nu că l-ar fi băgat partidul, dacă l-a băgat, și nu că nu s-ar fi priceput, dacă nu s-a priceput la nimic. A fost deputat iar și iar, nu că nu a fost, dacă a fost, și tot nu a făcut nimic, nu că ar fi făcut, dacă nu a făcut. Apoi, în 2012, a fost candidat din nou ca să se aleagă deputat de la Murgeni, nu că nu ar fi trebuit să fie candidat, dacă a putut să fie de la partid. A și fost ales, nu că nu ar fi putut fi ales, pentru că fusese un deputat împuțit, dacă chiar un deputat puturos din cale afară fusese și nu putea fi ales de niște oameni normali la cap, nu că au fos oameni normali, dacă au fost proști.

A plecat iarăși ăsta la București în 2012, cum să nu plece, dacă proștii l-au votat să plece, nu că nu ești prost dacă votezi un deputat care nu a făcut nimic, dacă chiar ești foarte prost. Nu l-a mai văzut nimeni până în 2016, nu că l-ar mai fi văzut, dacă nu l-a mai văzut nimeni. Nu a vorbit deloc prin parlament sau prin vreo conferință de presă, nu că ar fi vorbit, dacă nu a mai vorbit, și nu că ar fi avut ce să spună, dacă nu a avut deloc ce zice.

Acum probabil că se pregătește să fie deputat din nou pentru patru ani, nu că nu s-ar pregăti, dacă poate să devină iar un parlamentar împuțit. Și proștii îl vor vota din nou, candidat uninominal fiind, pe persoană fizică, nu că nu l-ar vota, dacă sunt atât de proști încât nu știu ce votează, pentru că sunt chiar atât de proști încât nu știu ce votează, nu că nu sunt, dacă sunt. Peste vreo câțiva ani s-ar putea să-l vadă iarăși proștii într-o conferință de presă în care să spună că între timp nu a avut ce să spună, nu că ar fi avut, dacă nu a avut, pentru că nu a făcut nimic, nu că ar fi făcut ceva, dacă nu a făcut nimic…

Loading...
loading...

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.