De ce nu s-a respectat voința poporului timp de șase ani? Cine sunt vinovații? Cum pot răspunde în fața legii?

6

Gheorghe SilvestroviciDomnule Președinte Klaus Iohannis,
Domnule Prim-ministru Dacian Cioloș,
Biroul Electoral Central a dat publicităţii, în noiembrie 2009, rezultatele finale ale referendumului din 22 noiembrie 2009, conform cărora 77,78% din alegători s-au pronunţat în favoarea Parlamentului unicameral, iar 88,84% au votat pentru reducerea la 300 a numărului de parlamentari, prezenţa fiind de 50,95%.
De atunci, nu se poate vorbi despre alegeri democrate în România fără să se redeschidă o rană în pieptul fiecărui român. De ce nu s-a respectat voința poporului, conform Constituției României, timp de șase ani, de a funcționa un Parlament cu 300 de persoane?
Cine sunt vinovații? Cum pot răspunde în fața legii?
De ce parlamentarii români își votează cu precădere legi pentru propriile interese în sfidarea și disprețul bunului simț moral?
De ce nu înțeleg politicienii că astfel fiecare român se simte înșelat și disprețuit de clasa politică? În ce măsură mai poate fi considerată România o țară democrată, în care decizia unui referendum național este călcată sistematic în picioare, timp de șase ani, de cea mai coruptă clasă politică din lume, având în vedere numărul mare de politicieni condamnați și în cercetare penală din ultimii doi ani?
Nu credeți că acesta poate fi primul pas spre o clasă politică care respectă cetățenii și pentru o clasă politică respectată de oameni, în care să predomine virtuțile morale: altruismul, cumpătarea, onestitatea, respectul, devotamentul, angajamentul, responsabilitatea?
Ce măsuri efective poate lua Președintele României, Guvernul actual pentru a diminua corupția din politică, ținând seamă de separația puterilor statului: legislativă, executivă, judecătorească?
Ce fel de alegeri democrate vor fi în țara condusă de dumneavoastă, organizate de Guvernul actual în anul 2016, în respectul drepturilor cetățenilor și în respectul Constituției României, ținând seamă că în iulie 2015 numărul de parlamentari din România era de 588?

Cu stimă și respect,
Gheorghe Silvestrovici,
Galați.
8 02 2016

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

6 COMENTARII

  1. Acel referendum a fost o escrocherie .A stat la baza proverbului MANCI CALULE OVAZ ?Basescu a discreditat parlamentul sa batut moneda pe seama unei singure camere fara sa se explice de ce ne trebuie doua camere. In consecinta din cei 77 % care au votat pentru o singura camera pur si simplu nu au stiut ce voteaxa ! Daca se va trece la parlament unicameral sar deschide calea spre republica prezidentiala si de aici e un singur pas spre dictatua. Sa facut atata tam tam pe seama votului uninominal incat sa ajuns in situatia ridicola de a se dubla numarul de parlamentari ! O data cu modificarea constitutiei va trebui sa ne gandim foarte serios la o republica parlamentara in care presedintele sa lie ales de parlamen si sa aiba raspunderi de reprezentare !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.