„Europa ne vrea proşti!”

7

Laurentiu Rebega„Niciodată Europa nu ne-a dorit binele! Să fim înțeleși! Dacă ne dorea binele investea în agricultura din România. Nu ne păcălea” – europarlamentarul Laurențiu Rebega.
Investea în irigații, pentru că i-am și cerut să ne ajute, în fabrici de procesare, etc. Lucrul ăsta îl știu bine și am curajul să-l spun pentru că am și argumente. Știu ce se discută și lumea este într-o continuă schimbare în defavoarea statelor nou intrate în UE. Chiar dacă noi suntem de 7 ani în UE, nu reușim în momentul de față să stabilizăm producția în România”, spune europarlamentarul, membru în Comisia pentru agricultură din Parlamentul European.
„Fermierii noștri nu vor încasa niciodată subvențiile de care beneficiază agricultorii din statele care sunt vechi membre UE. Producătorii noștri sunt implicați într-o luptă inegală. Concurența neloială începe de la alocarea subvenției. Cât timp fermierul român ia de trei ori mai puțin, costul de preț pentru ce produce va fi de trei ori mai mare.
Așa ajung fermierii europeni să vândă la prețuri mici și să-și desfacă produsele în România. Suntem o piață de desfacere pentru ei. Dacă nu schimbăm ceva acum, s-ar putea să ne trezim în fața unui pericol și mai mare.
În momentul de față, Uniunea Europeană negociază un tratat de liber schimb cu America și un tratat de schimb comercial cu Turcia. Din momentul acela, noi vom fi morți! Nu avem voie să facem acest lucru, pentru că în momentul în care permiți Turciei să liberalizeze comerțul în Europa, va aduce produse chiar mai ieftine decât cele produse în Europa.
Deci, nu vom mai exista, nu ca producători! Nu vom mai exista nici măcar ca piață concurențială pentru partenerii din Uniunea Europeană! Și să nu uităm că noi suntem una dintre porțile de intrare a Turciei în Europa. În momentul acela, vom avea produse de oriunde de altundeva numai din România nu! Noi trebuie să ne gândim că nu mai vrem să fie penetrată piața noastră de piețe care nu respectă aceleași standarde de calitate în care am investit foarte mulți bani și care ridică costurile de producție” – europarlamentarul Laurențiu Rebega.

Eudeputatul Laurenţiu Rebega a fost liderul PC Prahova, dar, la mijlocul lui 2015, a trecut în eurogrupul condus de Marine Le Pen, Grupul Europa Națiunilor și Libertăților din Parlamentul European (PE).
A devenit reprezentantul Partidului România Unită (PRU) în eurogrupul condus de Marine Le Pen.
„Miercuri 15 iulie 2015 europarlamentarul român Laurențiu Rebega a aderat la Grupul politic Europa Națiunilor și a Libertății din Parlamentul European. Este primul europarlamentar român din actuala legislatură care aderă la noul grup politic european, ce se dorește o structură ce înglobează politicieni și formațiuni politice europene cu orientare patriotică. Principalul scop politic al ENL este recâștigarea suveranității statelor naționale, membre ale Uniunii Europene, în relația cu Bruxelles-ul”, se preciza într-un un comunicat de presă al eurodeputatului.
Laurențiu Rebega este de profesie inginer zootehnist.

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

7 COMENTARII

  1. vechea uniune europeana spoileaza pe cei intrati de curind ca au instalat in sensul asta o mare coruptie in aceste state ca sa poata sa-i fure mai bine si pina la singe

  2. Chestia asta cu „Romania e piata de desfacere” are o problema logica. Ar fi nemaipomenit sa fim piata de desfacere a tuturor tarilor din lume, cum e SUA, sau Japonia, sau Germania, dar, ca piata de desfacere trebuie sa poti PLATI ce consumi, nu-i cazul la noi, de-aia nu suntem piata de desfacere a nimanui, ar insemna sa ne dea marfa produsa cu munca lor, cu banii lor, gratis, pentru ca noi nu prea avem cu ce plati.

  3. Chiar de este asa cum spui avem o problema de logica. Europa nu poate investi in irigatiile noastre. europa iti da o alocatie pe care oricum nu o aveai inainte de a intra in UE deci nu inteleg unde bateti. Hai sa iesim din UE iar taranul roman nu o sa mai aiba nici alocatia aia. cum vi se pare? este mai bine asa? noi nu suntem in stare sa luam toate fondurile pe care ei le ofera si vorbim de echitatea uniunii europene. pai in primul rand nu suntem noi corecti cu noi ce sa vorbim de ce ne face noua UE. cum sa vorbim de costuri la productie de 3 ori mai mare in romania pentru ca primim de 3 ori mai putin de la UE pentru ha cultivat tinand cont ca preturile cu forta de munca in romania sunt de 10 ori mai mici decat in UE? pe logica asta heirupista putem spune ca productia romaneasca trebuie sa fie de 10 ori mai ieftina la taraba pentru ca romanul primeste de 10 ori mai putini bani la salariu decat in germania spre exemplu. la noi nu alocatia este o problema ci faptul ca nu avem irigatii pe care taranul roman le-a distrus dupa revolutie.

  4. Nimic nou, asta se știe și acum se știa și pînă acum, faptul că UE nu va investi niciodată 100% în vre-un obiectiv de interes național pentru Romînia. E ceva logic și de bun simț, în sistemele de irigații DE INTERES NAȚIONAL trebuie să investească statul romîn nu UE! Dacă n-o face de vină e statul romîn nu UE. UE, odată intrați în găleata comună, ne-a promis fonduri structurale, repet niciodată în proporție de 100% pe nicio direcție de dezvoltare economică, cu care să reușim să reducem din întîrzierile de dezvoltare iar la schimb am acceptat să cedăm o parte din atributele suverane ale statului, să dechidem piața, să privatizăm preferențial pentru companii europene șamd. Cît investește UE prin aceste fonduri structurale în agricultura romînească și cît statul romîn!? Îmi pare rău să o spun de la obraz dar nu e vina lor că noi în loc să investim unde trebuie aruncăm banii aiurea, risipim și ne batem joc investind în terenuri de fotbal în pantă la sate sau parcuri tematice timp în care alimentarea cu apă potabilă bate pasul pe loc în multe sate din romînia! Cînd ai fonduri limitate trebuie să faci o listă cu priorități. Din ce a investit statul romîn se vede care sunt prioritățile iar a arunca vina pe UE nu ne ajută cu nimic!

  5. Europa s a ,,codit,indignat,oripilat de NAPOLEON BONAPARTE,HITLER…DAR ACUM,NE AU VENIT DE HAC!!!!VREM NOI SA INVATAM GERMANA SAU ENGLEZA BRITANICA…EI NU VOR!!! NU LE MAI PASA!!!DAVAI CEAS,DAVAI PALTON!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.