Martie, luna femeilor

0

8 martie femeie barbat copilA fost cândva 1 martie și apoi 8 martie, care, ultimul, venea și însemna altceva după 1 martie într-un mod atât de firesc încât era foarte firesc, și fiecare era cu semnificația lui, înainte vreme. Dar sărbătorile astea riscă să se transforme văzând cu ochii în ceva ce nimeni nu mai recunoaște ca atare, dar toată lumea sărbătorește… fix ca proștii. E în trendul zilelor noastre. Niciun frăieștean sau fufă nu știe mai nimic despre Sfântul Valentin, dar tot prostul modern îl sărbătorește… că findcă e modern și el. La fel și cu 1 martie… La fel și cu 8 martie…. Ăsta e un apel! Să nu lăsați sărbătorile astea pe „gusturile” proștilor, care nu e puțini. Nici nu știți ce riscați…

Trebuie că la început a fost un prost, pentru că așa se întâmplă mereu când se aruncă cu modernități și trenduri comerciale în balta populară, deci o fi fost un prost cu libidou care o fi zis că ar fi cool pentru „gagica” lui să o surprindă desfăcută dacă îi zice că el e cel mai precoce dintre toți și nu mai așteaptă atâta amar de vreme din motiv de dragoste, care în cazul lui se confundă cu libidoul, și vrea neapărat să o serbeze pe ea… care e cea mai dintre toate din cartier, nu la termen, cum s-ar fi așteptat duda, pe 8, ci ca pe primăvara, pentru că ea e cea mai deosebită dintre toate, ca primăvara. Și prostul ăsta nu era prost destul dacă nu era popular cumva printre proști, care a zis că nici ei nu e mai proști și că și ei are „gagice” deosebite.

Și uite așa, în rezumat – că nu merită să ne batem capul – 1 martie a devenit ceva feminin, care nu a fost niciodată. Și pe urmă s-au găsit mai mulți proști laolaltă, că nu le-a fost greu, au această tendință înainte de toate celelalte, și au zis că, dacă tot s-au apucat de sărbătorit pe 1 martie femeile lor, care țin mult la tăvăleală, că e versate, să continue și ei cât mai mult, adică că îi ține. Și tot așa a ajuns ca martie să fie declarată mai an „luna femeilor”.

Da’ eu zic că luna ianuarie ar trebui declarată luna unirii, pentru că avem un 24, luna aprilie să fie proclamată a păcălelii, deși e mult prea puțin în țara noastră, și nicio lună să nu mai rămână dupe numele său, ci dupe anume vreun renume. În orice caz, trebuie evitat cu orice preț ca luna mai, deși are toate datele de început și de principiu, să devină o lună a muncii, tocmai când încep a se ridica gradele mai abitir. Care eu zic că mai e luna în care se duc vacile la păscut și ar fi și frumos… dar și util, să fie declarată luna vacilor, care, dacă nu e la fel de sensibile ca femeile, e mult mai utile la casa omului… câteodată… Că dacă tot moderni tre’ să fim… de ce să existe o asemenea discriminare?! Și ca să nu fiu rău cu femeile, pe care le iubesc… câteodată, nicio femeie nu ar trebui să se lase sărbătorită pe 1 martie, mai ales dacă nu se știe… primăvăratică …Am zis!

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.