Putorile de partid şi livada de nuci

2

Lenes PuturosAm constatat în decursul vieţii, citind istorie, multă istorie şi înţelegând viaţa internă a formaţiunilor politice, că, pe lângă şefii de partid, indiferent în ce zonă ideologică activează aceştia, se înfiripează întotdeauna militanţi ai partidelor, activişti de partid, sforarii de partid, clientela, camarila, ideologii mai buni sau mai puţin buni şi dintotdeauna, fără a fi consemnaţi în acest mod de către istorie, putorile de partid.
Acestea nu sunt numai de sex feminin. Putorile de partid constituie o specie aparte care a proliferat şi înflorit mult după 1989.
Acestea nu exită nimic, uzitează de farmece şi abilităţi personale, fac orice. Fac orice pentru a accede şi mai ales pentru a-i împiedica pe cei tineri sau pe cei foarte buni să crească în partid. Grijulii cu şefii, putorile de partid, atente la trebuinţele lor, oricare ar fi acestea, au o singură dorinţă: accea de a se CĂ-ŢĂ-RA. Practică, deci, alpinismul politic. Lucrează pe oricine, bârfesc pe orice membru de partid, pe orice cetăţean din exterior, bicuiesc femeile la locul lor şi se află pe bune aproape întotdeuna cu gazetarii, dau şi primesc informaţii. Trist, sau poate nu chiar atât de trist, este că aproape toate putorile de partid o sfârşesc prost. Şi, înainte de a o încurca ele, îi nenorocesc pe şefii lor. Vezi, de exemplu, cuplul malefic Carol al II-lea – Lupeasca, apoi tandemul Ceauşescu – Elena Ceauşescu, mai aproape de noi Băsescu şi Elena lui, Desigur că putem merge cu analiza şi la nivel local, pentru că v-aţi prins că eu de fapt vreau să ajung aici. Şi când vorbesc la nivel local nu vreau să mă cantonez numai la nivelul filialelor judeţene, ci să merg cu intenţia chiar mai jos: la nivel de bază.
În toată perioada preelectorală, când în partide există o efervescenţă nemaiîntâlnită, pentru că, nu-i aşa?, locurile pe listă sunt limitate, putorile de partid devin fiare. Nu precupeţesc nimic pentru a se poziţiona (nici nu le este prea greu lor) şi a-i căţăra şi pe cei pe care îi domină.
La toate aceste maşinaţiuni şefii sunt aproape imuni, ca paralizaţi, semn că vor dispărea nu după multă vreme, deoarece după alegeri putorile de partid găsesc şi vinovaţi.
M-am preocupat în această perioadă de primăvară capricioasă să plantez pe o costişă 150 de nuci, gândundu-mă că, peste 10 ani, atunci când eu voi avea 70 rotunzi, şi livada mea o să fie pe rod. Aşa că, dacă vrea Dumnezeu, voi putea mânca şi eu o nucă din ceea ce am plantat în 2016. .
Ştiu că pe sub nuci nu mai creşte aproape nimic, însă ceea ce cade din nuc se cheamă toadă bună cu miez, care îşi aduce limpezimea minţii şi prosperitate în buzunar.
Eu nu dau sfaturi putorilor de partid, pentru că nu cred că vreuna dintre ele se apucă de plantat ceva, lor plăcându-le numirile, în general. Însă oamenilor cinstiţi le dau o sugestie: măcar cinci pomi plantaţi de fiecare, indiferent cum se cheamă ei, cireş, măr, păr, vişin sau nuc. Peste 10 ani o să vă bucuraţi şi o să vă aduceţi aminte de mine.

Autor: Corneliu Bichineţ

Loading...
loading...

2 COMENTARII

  1. Astăzi, PARLAMENTUL a mai dat o dovada ca NU NE REPREZINTA, împiedicând prin vot reținerea și arestarea colegului penal Ghita,cerută de DNA. In discursul lui din Parlament , a cerut ajutorul colegilor PSD,sa nu voteze arestarea lui și ei s-au conformat.A îndrăznit sa afirme ca douăzeci milioane de romani se tem de DNA,de arestări “abuzive”.Marea majoritate a romanilor trăiesc cu salarii,pensii sau alocații de mizerie, în saracie! Sunt folosiți, înșelați cu promisiuni ,la alegerile locale,parlamentare sau prezidentiale pana ajung la putere, după care interesele lor primează, electoratul ignorat,batjocorit,uitat. TOT MAI CRED CA NU O SA SCAPE HOȚII PENALI,ÎN ORICE STRUCTURA A PUTERII SE AFLA ACUM!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.