Curiozități electorale IV

4

 

Gelu PecheanuPrimarul „curvă”, potrivit propriilor declarații

„Numai curvele pleacă dintr-o parte în alta”. În prag de alegeri, se înmulțesc curvele în administrația locală vasluiană, potrivit evaluărilor morale ale primarului Drânceniului Gelu Pecheanu, care declara în 2014 că traseiștii sunt „curve”. La un an distanță declară că pleacă de la PNL la PSD, în vreme ce liderul PNL Dan Marian a arătat că îi „pute” a șantaj și trafic de influență dinspre liderul PSD Dumitru Buzatu. Cel din urmă spune că nu „a mâncat ustoroi”, oamenii sunt liberi și tot restul sunt „prostii”.

„Îl voi susține pe Băsescu până la moarte!”, declara în 2010, pe când se afișa purtând o șapcă de marinar, primarul comunei vasluiene Drânceni Gelu Pecheanu, care la începutul lui 2016 trece de la PNL la PSD-ul președintelui Consiliului Județean Vaslui Dumitru Buzatu. Despre PSD același Pecheanu (sigur tot el era!) vorbea în termeni de „ciumă roșie”, declarând că este „groparul județului Vaslui”. Dar cea mai importantă declarație a primarului, cu o reală valoare morală este următoarea: „Numai curvele pleacă dintr-o parte în alta”.

„Acum, am cele mai multe proiecte din județul Vaslui și îl voi susține pe Dan Marian, cel mai parolist om politic din județ, un om de cuvânt, care a ajutat enorm comuna Drânceni”, declara, în 2010, Gelu Pecheanu despre actualul președinte al PNL. Acum spune că a avut o discuție cu Dumitru Buzatu, liderul PSD Vaslui, și în urma sa a rămas convins că trebuie să treacă la PSD.

La sfârșitul lui 2014, după apariția ordonanței care dădea drumul la traseismul politic înainte de campania electorală, un reporter al cotidianului Gândul a pus mâna pe telefon, s-a dat drept raportor de la PSD și a pornit la racolat primari. În schimbul „transferului”, „raportorul Marian Buzescu” le-a promis edililor sprijin pentru proiectele lor. În doar două ore, „raportorul de la PSD” a reușit să racoleze 9 primari PNL-PDL și unul de la PP-DD. „Recolta” cea mai bogată a avut-o în județul Vaslui unde cinci primari au fost puși în fața tentației de a intra în PSD. Doar unul se dovedea a fi inaccesibil pe atunci, nimeni altul decât Gelu Pecheanu, primarul comunei Drânceni.

„Nu știu, domnule, că eu dorm acuma. M-ai trezit prea tare. De principiu, eu nu sunt migrator. Eu sunt român adevărat. Țara trebuie să fie guvernată prin legi, nu prin ordonanțe. Numai curvele pleacă dintr-o parte în alta. Oamenii adevărați rămân fideli”, îi spunea Pecheanului „raportorului de la PSD”.

„O personalitate independentă”

Acum Pecheanu și-a schimbat optica, precum numai curvele o mai fac, nu?… Trecerea sa la PSD l-a făcut pe liderul PNL Vaslui Dan Marian să vorbească într-o conferință de presă despre „intimidare”, „șantajul” și „traficul de influență” pe care îl face Dumitru Buzatu, sfătuidu-l pe liderul PSD „să înceteze cu aceste metode ale trecutului”.

Dumitru Buzatu vorbește însă cu această ocazie despre „democrație” și „liberul arbitru”: „Am cele mai bune relații cu toți primarii și dacă cineva declară altceva probabil că se înșeală sau mă înșel eu. În ceea ce privește aceste metode, ele nu pot fi aplicate decât în Țara lui Ștefan cel Mare (aluzie la proiectul cu același nume propus de Marian în cadrul candidaturii sale la funcția de președinte al CJ Vaslui în 2012 – n.r.), în județul Vaslui ele nu sunt permise. Ca urmare, acționez prin mijloace legale și nu pot să-i oblig pe primari sau pe oricine altcineva să ia o altă cale decât cea pe care o dorește”.

„Dacă vrea să înceteze ceva, să înceteze cu prostiile”, completează Buzatu, care îl descrie pe primarul Pecheanu cu totul altfel decât s-ar fi descris acesta în 2014: „o personalitate independentă”. „Are opțiunile sale și își îndeplinește conform legii atribuțiile care îi revin”.

Prin urmare, liderul PSD nu pare că ar dori să renunțe la „achiziționartea” de primari, atât timp cât piața este „liberă”, iar liderii PNL nu prea au cu ce să-i „prețuiească”, la reala lor valoare, mai ales morală. Asta în ciuda declarațiilor lui Dan Marian, care a spus că primarii ar trebui să fie lăsați să acționeze potrivit doctrinelor pe care le-au îmbrățișat și convingerilor proprii și „să nu mai stea în pixul lui Buzatu”. „Dacă el consideră că toată problema stă în pixul meu, eu îi dau pixul meu”, îi răspunde liderul PSD Vaslui.

Bineînțeles, Gelu Pecheanu va candida din nou în 2016 pentru un nou mandat de primar al comunei Drânceni, iar în fața alegătorilor își va prezenta faptele și atributele, dintre care acela de curvă foarte probabil va lipsi, deși calificarea atât de categorică îi aparține.

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

4 COMENTARII

  1. Ce coincidenta !!!!!
    Si despre politica se spune ca este o curva…. cu multe fețe.Daca domnul Pucheanu face politica rezulta- logic- o asociere ce poate fi numita in multe feluri.Din pacate, asemenea oameni sunt cei care ne reprezinta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.