”Sărmanii” emigranţi, sărmana Europă

2

Gara Keleti Budapesta emigrantiAgenţia de presă France Press a publicat, în septembrie 2015, o imagine a conflictelor dintre imigranţi şi politiştii din Budapesta, care a devenit virală pe reţelele de socializare. Fotografia arată în modul cel mai explicit (pentru cine are ochi să vadă) cum criza refugiaţilor şi refugiaţii înşişi reprezintă o ameninţare pentru ordinea şi stabilitatea Europei.

Imaginea îl surprinde pe unul dintre imigranţii sirieni ameninţând cu degetul arătător ridicat un poliţist maghiar, care, cu mâinile împreunate, docil şi răbdător, îl roagă să se clameze şi să aibă înţelegere.

Sirianul nu oferă în niciun caz imaginea unui deznădăjduit al soartei care cere ajutor, ci afişează o imagine de forţă, a unui răzvrătit care se simte în măsură să ridice pretenţii dincolo de ordinea legală a ţării în care abia a ajuns.

Sute de imigranţi care vor cu orice preţ să ajungă în Germania erau blocaţi în gara Keleti din Budapesta, autorităţile maghiare oprind circulaţia trenurilor. Imigranţii strigau „Germania, Germania!” şi fluturau pancarte pe care scria „Libertate”. Agresivitatea lor a dus la incidente cu politiştii.

Peste 3.650 de imigranţi au plecat cu trenul de la Budapesta spre Viena luni, 31 august 2015, un record al lui 2015 pentru o singura zi.

La el acasă, adică în nişte condiţii mult mai dramatice decât cele din gara din Budapeste, acest imigrant nu ar fi ridicat nici măcar vocea, precum niciun european ajuns în ţările arabe sau musulmane nu ar putea să o facă fără a îndura cele mai grave consecinţe. În Europa avem însă ”valorile europene”, care permit astfel de transformări şi care vor conduce inevitabil la alte transformări radicale, după chipul şi asemănarea noilor săi locuitori.

Refugiati criza11Gara Keleti Budapesta emigranti2Gara Keleti Budapesta emigranti3Gara Keleti Budapesta emigranti4Gara Keleti Budapesta emigranti5Gara Keleti Budapesta emigranti6Gara Keleti Budapesta emigranti7Gara Keleti Budapesta emigranti

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

2 COMENTARII

  1. Intrucat acestui imigrant i s-a promis fericirea vestului,Germania si dupa atata drum i se pun piedici,cred ca a devenit nervos.Imigrantul este si el o victima,ca si noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.