„Mi se pare rușinos ca persoane care nu știu să scrie corect să poată iniția legi”

1

Marian GodinaUn parlamentar PSD, Cătălin Rădulescu, vine cu propunerea de a desființa radarele formate din echipaje de poliție, argumentând pe Facebook că românii „s-au săturat de acești pândari, care în loc să aibă rol de prevenție, stau ascunși ca niște șobolani să dea amenzi”. Propunerii i-a răspuns un polițist devenit celebru, Marian Godină, „polițistul scriitor”, cum a ajuns să fie cunoscut.
Polițistul Godina admite că propunerea lui Rădulescu s-ar putea bucura de o mare popularitate, dar are o altă sugestie pentru parlamentarul PSD: să inițieze o lege prin care cei care nu știu să scrie corect să nu mai poată fi parlamentari.
„Voi Initia imediat dupa paste, o initiativa legislativa de desfiintare a radarelor formate din echipaje de Politie. M-am saturat si cred ca toti romanii s-au saturat de acesti pandari, care in loc sa aiba rol de preventie ca in orice stat civilizat si european, stau ascunsi ca niste sobolani, ca sa dea amenzi si sa penalizeze romanii, avand salarii din banii nostrii ai romanilor. Iar in fiecare saptamana auzim stiri cum sunt retinuti, anchetati pentru mita, spagi si abuzuri. In afara de a se purta abuziv cu fiecare conducator auto, dur, neelegant, nesociabil, si a avea singura menire de a da amenzi si a lua puncte, nu isi au nici-un rol, pe banii romanilor. Vom face asa cum e in alte tari europene, radare fixe dupa ce conducatorii auto sunt preveniti prin tabele electronice care anunta existenta radarului. Voi avea nevoie de sustinerea tuturor conducatorilor auto. Asa ca le doresc Paste Fericit, militienilor pandari, ca vor avea un ultim paste ca pandari de radar. E timpul sa mai eliminam un abuz, niste spagari si unii care traiesc pe banii nostrii ai romanilor”, a scris Rădulescu pe Facebook.
„Domnule deputat, sunt convins ca o asemenea postare va va aduce multi sustinatori.
Dar ce ati spune daca ati initia o lege care sa faca imposibila ocuparea unei functii de deputat de catre o persoana care scrie ‘paste’ cu ‘p’ mic, ‘nostrii’ cu doi ‘i’ si ‘nici-un’ cu cratima? Nu de alta, dar mie, militian pandar, care imi iau salariul degeaba si nu am ‘nici-un’ rol, mi se pare rusinos ca, in Romania, persoane care nu stiu sa scrie corect sa poata initia legi. E ‘decat’ o sugestie”, scrie pe Facebook Marian Godină.

Cum ne-au obișnuit să facă legi mai mult pentru ei, și pornirea deputatului Cătălin Rădulescu pleacă dintr-o supărare personală: cu doar o zi în urmă el fusese amendat pentru că a depășit viteza legală. Parlamentarul a fost oprit de un echipaj pe DN 22, în localitatea Nicolae Bălcescu din județul Tulcea, după ce aparatul radar a înregistrat o viteză de 82 de kilometri la oră în localitate. Parlamentarul a primit o amendă de 315 lei pentru depășirea vitezei și un avertisment pentru neprezentarea documentelor, polițiștii susținând că au fost jigniți de ales.
Dar, potrivit Poliției, deputatul are aproape 40 de sancțiuni dintre care 15 pentru viteză, trei pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice, care s-au soldat cu suspendarea permisului și trei infracțiuni pentru conducere cu permis necorespunzator.
Parlamentarul a fost oprit de un echipaj vineri la ora 16.00, pe DN 22, in localitatea Nicolae Balcescu din judetul Tulcea, dupa ce aparatul radar a inregistrat o viteza de 82 de kilometri la ora. Parlamentarul a primit o amenda de 315 lei pentru depasirea vitezei si un avertisment pentru neprezentarea documentelor.
„Această postare a domniei sale deputat Rădulescu a fost pusă după ce ieri noi l-am oprit în județul Tulcea la radar pentru o viteză de 80 sau 82 de kilometri la oră în localitate, apoi ne-a făcut nesimțiți și ne-a înjurat atât pe mine, cât și pe colegii mei”, scrie Marius Cucu, agent de poliție la Poliția Județeană Tulcea.
După ce polițistul Marian Godină l-a ironizat pentru că nu cunoaște limba română, deputatul PSD Cătălin Rădulescu și-a șters postarea de pe Facebook în care anunța că va iniția o lege de desființarea echipajelor de poliție de pe radare.
„Domnul deputat a dezinitiat initiativa de a initia o initiativa de lege si si-a sters postarea.: )) Am stiut eu de ce ii fac print screen. Domnule deputat, asteptam sa aveti initiativa de a initia niste scuze publice. Sunt convins ca ati initia o initiativa frumoasa.: ))”, a comentat Marian Godină.

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.