„NATO este o organizaţie criminală”

1

Marek ObrtelLocotenentul-colonel ceh Marek Obrtel (49 de ani) a înapoiat medaliile primite de la NATO în urma participării sale la acțiunile din Afghanistan.

Marek Obrtel este convins că în Kosovo a avut loc un genocid împotriva sârbilor, provocat de Occident şi susţine că Alianţa Nord-Atlantică este „o organizaţie criminală” cu „interese atroce”.

„În Kosovo s-a comis un genocid împotriva sârbilor, pe care l-a provocat Occidentul şi, de aceea, sunt compleşit de sentimente de tristeţe, amărăciune şi dezamăgire, pentru că am făcut parte din acţiunile NATO. Am fost martor şi am văzut cum mafioţii drogurilor devin distinşi reprezentanţi ai aşa-numitului stat Kosovo şi cum criminalii în masă ajung eroi. Kosovo este o mare tragedie europeană, care s-a petrecut în casa noastră, în Europa, care a permis, mai bine spus a provocat genocidul” – Marek Obrtel într-un interviu pentru cotidianul sârb «Vecernje novosti».

Obrtel, un medic militar care, după ce a participat la numeroase misiuni în jurul lumii, a decis să înapoieze medaliile NATO, a explicat modul prin care Alianța atacă state care, indiferent de motiv, devin incomode, indisciplinate, nu au o atitudine adecvată.

„În primul rând, în interior se duc campaniile media, colorate cu revoluţii, atacuri în punctele cele mai sensibile, diviziuni etnice sau diferenţe religioase. Mai simplu spus, sunt destabilizate. Apoi vine NATO cu unităţile ei speciale, urmată de organizaţiile umanitare şi misiunile de observare, ca pretins protector al drepturilor şi libertăţilor omului. Imediat după apar ‘businessmenii’ care încep să reconstruiască ţara, respectiv să-şi realizeze interesele lor” – Marek Obrtel.

Obrtel a apreciat că Bosnia-Herţegovina „a mers ceva mai bine decât Kosovo”.

„Sunt profund ruşinat că am servit într-o organizaţie condusă de SUA care are interese monstruoase în întreaga lume”

„Întotdeauna mi-am îndeplinit atribuţiile cât am putut de bine, în concordanţă cu credinţa mea că asemenea operaţiuni nu pot fi îndeplinite cu jumătăţi de măsură. Dar chiar şi atunci, mai ales în contextul conflictului din Kosovo, am început să am îndoieli că acţiunile noastre nu sunt îndreptăţite”

„Oricine se opune intereselor de putere ale SUA, chiar apărându-şi identitatea, economia sau suveranitatea propriei naţiuni, trebuie şters de pe hartă” –  Marek Obrtel.

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.