Odraslele…

7

Viorel si Andrei HrebenciucCei care s-au aflat la „butoanele” banilor publici în ultimii 25 ani, mulți dintre ei aflați acum după gratii, sau de-abia scăpați de acolo, ne lasă moștenire ceea ce noi am numit „next generation”. Adică progeniturile lor – bogații cu averi deja spălate.
Lista este incredibil de lungă. De la băiatul lui Hrebenciuc și fata lui Videanu până la cei doi puișori cu dinți sănătoși, pregătiți pentru  ros, dăruiți nației române de soții Dana și Adrian Năstase.

Dacă DNA n-ar fi declanșat ceea ce a declanșat, pentru mulți dintre acești tineri lupișori erau deja pregătite manete calde la tabloul de bord al Puterii. De pildă, Andrei Hrebenciuc era deja invitat pe post de mare geniu financiar pe la televiziuni.

Ce audienţe au făcut Ponta şi Andrei Năstase la Antena 3

Iar Andrei Năstase începuse deja să încălzească scaunele prin platoul Latrinei 3…

Părinții ne-au furat, copiii ne vor conduce

Să nu mai vorbim că aproape toți și-au făcut studiile pe bani grei în străinătate… Fiul lui Theodor Stolojan, Vlad, și-a făcut un doctorat la Cambridge, în fizică atomică – o excepție, iar fiica, Ada, și-a făcut studiile superioare în Anglia, iar pe cele postuniversitare, de consultanță financiară, în Belgia. Un alt premier, Radu Vasile, și-a trimis fiul, pe Tudor, tot la Paris. Predecesorul său, Victor Ciorbea, se poate mândri că fiica sa, Oana, a absolvit același colegiu american ca și odrasla fostulului președinte SUA, Bill Clinton, iar Mugur Isărescu nu a rupt nici el tradiția, Lăcrămioara Isărescu studiind tot în SUA.

Câteva exemple:

Alex RusAlex Rus. Este fiul ministrului Transporturilor, Ioan Rus. Când a împlinit 24 de ani a primit cadou de la tatăl său un hotel în Cluj Napoca: Hotelul Meridian, preluat de seniorul Rus de la Ioan Morar, fostul șef al Romsilva, printr-o schemă complicată relatată de presă. Juniorul a mai deținut până în martie și o cafenea în Cluj, Arts Caffe, vândută în martie unui lanț de cafenele. Pe pagina de Facebook postează fotografii de la piscina familiei și din călătoriile dese la Monaco și pe coasta amalfitană, împreună cu prietena sa, Denisa Pascu, fotomodel.
Alexandru VanghelieAlexandru Vanghelie. A fost trimis de tatăl său să studieze la o universitate din Boston, unde taxa de școlarizare depășește 50.000 de dolari pe an. Locuiește într-un apartament a cărui chirie depășește și ea aceeași sumă, însă juniorul primarului aflat în arest nu pare să aprecieze eforturile financiare făcute de tatăl său. Judecând după activitatea de pe Facebook, Vanghelie junior a făcut o pasiune pentru culturism și substanțele chimice folosite pentru umflarea mușchilor.

Ilinca Nichita – Fiica primarului Gheorghe Nichita, care a organizat pentru ea, în toamna lui 2014, o nuntă fastuoasă la care au participat toți șefii PSD, în frunte cu Victor Ponta. Ilinca Nichita este notar și, după nuntă, presa din Iași a scris că primăria tatălui său i-a acordat autorizație de construcție pentru un birou notarial în centrul orașului.
Alexandra DragneaAlexandra Dragnea. Fiica fostului vicepremier Liviu Dragnea a devenit celebră atunci când l-a lăsat pe iubitul său cântăreț (Alex Mațaev) să filmeze un videoclip exact acasă la Liviu Dragnea, permițând publicului să vadă cum arată proprietatea uriașă a familiei liderului PSD, numai suprafața construită a casei depășind 1.300 de metri pătrați. Alexandra a devenit o vedetă în tabloide, paparazzi permițând electoratului să vadă că la vârsta sa frageda are deja un automobil de lux.
Mihnea și Andrei Năstase. Fiul cel mic al fostului premier Adrian Năstase studiază economia la Londra, un oraș deloc ieftin, după cum se știe. Fratele său, Andrei, a învățat tot economie, dar în Italia, după care s-a întors în țară pentru a se ocupa de restaurantul Bonton din Herăstrău. Și-a deschis în 2013 un club și la Neptun.

Fiica cea mare a lui Blaga, Agathe, si Ionut Rudeanu s-au casatorit religios la Biserica Sfantul Elefterie din Bucuresti, sambata, 21 iunie 2008. ANDREEA BALAUREA / MEDIAFAX FOTO

Agathe Blaga. Fiica lui Vasile Blaga este un nume la modă pentru că soțul său a fost arestat într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de 600 de mii de euro. Agathe Blaga avea stofă de vedetă de multă vreme, presa scriind în ultimii ani despre contractele pe care le-a primit firma soțului său de la stat.

Miorita, Adriean Videanu, Diana Alexandru Videanu si Horia SerbanescuDiana Videanu. Fata lui Adriean Videanu, o obișnuită a cafenelelor de fițe de pe Dorobanți și a magazinelor scumpe, este pregătită de tatăl său pentru a prelua afacerea Titan Mar. A studiat și ea tot la Londra, dar ceea ce a făcut-o remarcată de presă au fost ceasul Hublot de 15.000 de euro și poșeta Hermes
de 7.000 de euro.
Ana și Alexandru Geoană. Fiica cea mică a lui Mircea Geoană învață în America, la Universitatea Pennsylvania, unde taxele și cazarea costă în jur de 50.000 de euro pe an. Și fratele ei, Alexandru, studiază tot în America, la Stern Business School, unde costurile se ridică tot la nivelul celor pentru sora sa. Ana este însă deja celebră în  România, datorită pictorialelor pentru diverse reviste.

Andrei HrebenciucO listă aproximativă:
1. Andrei Hrebenciuc
2. Vlad Cosma
3. Răducu Mazăre
4. Victor și Andrei Berceanu
5. Elena și Ioana Băsescu
6. Daciana Sârbu
7. Alin Petrache. Un caz aparte. A ajuns, cu forceps-ul PSD, șeful Comitetului Olimpic Român. Alin Petrache. Fiul lui Adrian Ionel Petrache, celebrul om de afaceri din grupul Petrache-Bittner-Cocoş care a gravitat când în jurul lui Adrian Năstase, când al PDL.

Mihai Macovei,Adrian Alin Petrache.

„Am intrat în politică pentru că îmi doresc să schimb lucrurile în sportul românesc. N-am înţeles niciodată legătura pe care oamenii o fac între mine şi tatăl meu. Îl iubesc, îl respect, dar eu sunt eu. Pregătirea mea e pe sport. Nu mai sunt de mult timp băiatul lui tata şi nu ştiu dacă am fost vreodată. Absolut deloc nu mizez pe nume în politică”, spune Petrache.

Alin Petrache, rugbyst de performanţă şi absolvent de master la Colegiul Naţional de Apărare, a lucrat numai în administraţia de stat, de la Comitetul Olimpic Român, la Federaţia de Rugby, până la ANST. Este însă un înstărit moştenitor. Numai ceasurile pe care le poartă valorează, potrivit propriei estimări din declaraţia de avere, 67.000 de euro.

„Sunt un om normal. Am o casă, un apartament, o maşină personală şi cam atât”, face Petrache o socoteală sumară când este întrebat. Declaraţia sa de avere aduce însă câteva completări: la 36 de ani, are 8 terenuri agricole sau forestiere, trei apartamente şi o casă în Bucureşti, toate moştenite sau primite prin donaţie.

Fiul fostului ministru al sănătății Sorina Plăcintă a fost condamnat de Tribunalul Bucureşti la trei ani de închisoare cu suspendare, pentru tentativă de omor, tâlhărie şi ultraj contra bunelor moravuri, în urma incidentului violent petrecut pe 6 decembrie 2010, pe strada Berzei din Capitală. Pedeapsa a fost suspendată pe un termen de încercare de opt ani.

Andrei PlacintaAndrei Plăcintă s-a certat cu prietena sa, a lovit-o și i-a luat telefonul mobil cu care aceasta vroia să sune la 112. El s-a urcat cu picioarele pe capota și pe plafonul mașinii tinerei, îndoind tabla, iar când în apărarea fetei au intervenit mai multe persoane, a urcat la volanul mașinii lui și a dat cu mașina peste un bărbat. După două zile, Plăcintă a fost arestat preventiv pentru 29 de zile. El a recunoscut în faţa instanţei că a fumat canabis cu prietenii, la vârsta de 15-16 ani, când era elev la un liceu din Elveţia, ţară care tolerează consumul de droguri uşoare.
Tânărul Plăcintă a mai ajuns în atenţia presei, după ce a postat mai multe poze controversate pe internet. În timpul mandatului mamei sale, el a postat pe internet poze în care simula săruturi cu alţi băieți. În replică, Sorina Plăcintă spunea atunci: „Sunt mândră de fiul meu. (…) Copilul meu, adică băiatul meu, că deja are 19 ani, a crescut de la 13 ani prin ţări străine şi s-a descurcat de unul singur”. În presă s-a scris că Plăcintă junior ar fi devenit la vârsta de 18 ani adept al ”Primei Biserici Ateiste”, cult care neagă existenţa lui Dumnezeu şi e considerat satanist de preoți. Tânărul a postat pe internet poze în care urina pe o troiţă maramureşeană, cu un comentariu jalnic: „Asta fac eu cu Dumnezeu!”.

Beizadele europene

Mihnea NastaseMihnea Nastase a ajuns consilier în cabinetul de eurodeputat al social-democratului Catalin Ivan, adâugându-se galeriei copiilor de politicieni români ajunși la Bruxelles în posturi de asistenți de europarlamentari.

Fiica primarului Brașovului sau nepoata lui Ioan Rus, alți copii sau soții de parlamentari romani, se adaugă și ei rudelor de politicieni plătiți din bani europeni. HotNews.ro a realizat o mică anchetă în cabinetele europarlamentarilor români și un scurt inventar al numelor de rubedenii angajate în Parlamentul European.

Mihnea Năstase. Fiul fostului premier Adrian Nastase a fost angajat ca asistent al eurodeputatului social-democrat Cătălin Ivan la vârsta de 22 de ani. Singura experiență profesională notată în CV-ul sau de pe Linkedin este un internship la Institutul pentru Studierea Holocaustului Din România «Elie Wiesel», în vara lui 2010. Acesta a fost invitat permanent la dezbaterile organizate de Centrul pentru Studii Strategice al Fundației Europene Titulescu.

„Pe Mihnea l-am cunoscut la Parlamentul European, unde a avut colaborări cu colegi din delegația europarlamentarilor PSD. Când s-a eliberat un loc la mine în echipă, l-am chemat să lucrăm împreună. Este un tânăr foarte pregătit, cu foarte mult bun simț și dornic de muncă. Evident că a contat și faptul că-l cunosc pe tatăl său, dar nu a fost decisiv acest fapt în alegerea mea. Mihnea se va ocupa în echipa mea de activitatea în Comisia de relații externe și de relatia UE – Rusia” – Cătălin Ivan.

Mezinul fostului premier a urmat un master de comunicare publică și socială la The London School of Economics. A absolvit Universitatea Americană din Paris, unde a studiat „psihologie politică” și „behaviorism colectiv”, după cum scrie în propriul CV.

Mihnea Nastase a studiat la Liceul Alpinum Zuoz din Elveția în perioada 2008-2011, unde taxa de școlarizare era de 80.000 de franci elvețieni pe an. Adrian Năstase a scris într-o postare pe blogul său că mezinul ar beneficia de o bursă de studiu din partea Fundației «D. Sturza»: „Mihnea a încheiat primul an de liceu (…) I-am transmis, mândru, notele obținute lui Dimitrie Sturza, pentru a-i arăta că nu-și irosește banii cu bursa lui”. Potrivit lui Cristian Sima, Dimitrie Sturza a creat în 2007 bursa de studii pentru Liceul Alpinum Zuoz din Elveția prin Fundația «D. Sturza», al cărei unic beneficiar a fost Mihnea Năstase, bursa fiind desființată după absolvirea sa.

Andreea Scripcaru. Este fiica primarului liberal al Brașovului George Scripcaru, acuzat de DNA de abuz în serviciu și luare de mită și cercetat sub control judiciar. Ea este consilier în biroul de europarlamentar al liberalului Daniel Buda, care are alți 12 consilieri în echipa sa. Buda a fost al doilea în topul aleșilor europeni cu venituri din alte activități, cu peste 21.000 de euro lunar.

Fiica primarului brașovean a fost angajată în 2014 la Oficiul Român pentru Drepturi de Autor (ORDA) în funcția de consilier debutant în cadrul Serviciului IT, Relații Internaționale și Proiecte. În 2014, director ORDA era Adriana Dontu, fost prefect de Brașov în 2007-2008 și soția deputatului liberal Mihai Dontu.

Ioana Surpăteanu. Este fiica fostului deputat democrat-liberal de Dolj Mihai Surpăteanu. Ea este una și aceeași cu consilierul din cabinetul de europarlamentar al liberalului Marian Jean Marinescu.

Potrivit CV-ului de pe Linkedin, Ioana Surpăteanu are un master în studii ebraice la Universitatea din București și un master în studii politice și economice în Orientul Mijlociu, la Universitatea din Tel Aviv. Ioana Surpăteanu a fost consilier de comunicare în cadrul ambasadei Israelului din România, iar din 2009 este consilier politic al unui vice-președinte al Partidului Popular European.

Ioana RusIoana Rus. Este nepoata fostului ministru al Transporturilor Ioan Rus. Ea face parte din echipa de consilieri ai Corinei Crețu, comisar european pentru Politici Regionale, ocupând o funcție de expert. Ioana Rus a fost anterior asistent acreditat în cadrul biroului de europarlamentar al Ramonei Mănescu.

Ioana Rus a lucrat mai întâi la o agenție de turism, după care s-a dus consilier la Ministerul Turismului (2000-2001), iar în 2001, când unchiul ei Ioan Rus era ministru de Interne în Guvernul Nastase, a fost trimisă la Londra ca director la oficiul român de turism din Marea Britanie.

În 2003, Ioana Rus a plecat la Bruxelles, pe o funcție similară, după care, în august 2004 a ajuns diplomat în Reprezentanța Permanentă a României la instituțiile europene. În perioada decembrie 2008-iunie 2014, Ioana Rus a fost consilier europarlamentar la Comisia pentru Dezvoltare Regională a Parlamentului European. Ulterior, Corina Crețu a luat-o la cabinetul ei de vicepreședinte al Parlamentului European. Ioana Rus este de profesie economistă, specializată în marketing la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj.

Georgiana Drăghici. Este soția deputatului social democrat de Argeș Mircea Drăghici, precum și președinta organizației de tineret a PSD Argeș. Este angajată în cabinetul de eurodeputat al Dacianei Sârbu încă din 2008. Înainte de a ajunge la Bruxelles, Georgiana Drăghici a fost consilier la biroul de deputat al Dacianei Sârbu, după ce renunțase la presa locală.

Mircea Drăghici este cercetat de DNA pentru complicitate la trafic de influență. Constantin Nicolescu, fostul președinte al Consiliului Județean Argeș, ar fi atribuit contracte în valoare de aproape 3,8 milioane de lei firmei controlate de parlamentar. Urmărirea penală a lui Drăghici a început în 2011, alți 43 de edili fiind puși sub acuzare în dosar.

Cristina Semănaru. Este angajată în cabinetul de eurodeputat al nașei sale, liberala Ramona Mănescu. Cristina Semănaru a fost asistent acreditat în biroul de europarlamentar al nașei sale încă din 2009. Soțul Cristinei Semănaru, Codrin Semănaru, a fost numit director adjunct al Autorității Rutiere Române atunci când Mănescu era ministrul Transporturilor. Cristina Semănaru este de profesie avocat.

Tudor Mataragiu. A fost consilier personal al lui Grapini în minister, este angajat în cabinetul de europarlamentar al acesteia. Sora lui Mataragiu, Anca Cristina Mataragiu, este căsătorită cu Cosmin Grapini, fiul eurodeputatei. Tudor Mataragiu a fost anterior consilier personal la Mariei Grapini, atunci când era ministru pentru Mediu, Afaceri și Turism. Ulterior, Mataragiu a fost numit de Grapini în Consiliul de Administrație al SC Mamaia SA. Costel Mataragiu, cuscrul Mariei Grapini, a fost șef al Direcției Economice SRI Timiș, demis în 2004 pentru implicare în dosarul Jimbolia, legat de exportul ilegal în Iugoslavia a circa 1.000 de vagoane-cisternă cu produse petroliere în timpul embargoului impus de organismele internaționale. Dosarul Jimbolia a fost închis de către Parchetul General.

Salariul minim pentru consilierul unui eurodeputat este de 1.619 euro, dar un asistent acreditat mai poate obține și alte beneficii, precum sume suplimentare din bugetul europarlamentarului, ca plăți pentru diverse proiecte separate care îi sunt încredințate.

Citește și:
Sindromul „Tudorel”
Cumătria PSD Vaslui
Blestemul domniilor fanariote
Un demagog de școală veche
Loading...
loading...

7 COMENTARII

  1. Noii oligarhi care trebuie sa continue jaful parintilor lor.
    Problema este ca UE exact asta vrea anume o colonie si imbecilii astia ipocriti sunt cei mai potriviti pentru colonia pe care o vrea UE.

  2. Alexandru Vanghelie pe facebook poze in cluburi cu femei dezbracate in tatele goale, bautura, panarama, exact asta o sa faca oriunde, da la cati bani a furat tac-su cu libricu de partid PSD in 5 mandate de jaf ordinar si i-a dat tanarului vedeta porno la Boston nici nu mai arata a tigan la fel ca tac-su, are si o poza cu tac-su Vanghelie ca il iubeste la cati bani furati i-a dat tat-su sa se depraveze in strainatate. Trebuia sa ii faca lu tat-su o poza in curu gol ca asa fac tiganii, e fierbintzel nevoie mare arata pe facebook la lume care sunt pozitiile pentru sex cu netflix.

    Puradeii lu Adrian Nastase aveau tot pe facebook poze cu cluburile pe care le deschideau tot din banii pe care i-a furat tatal lor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.