Programul UEFA 2016, program politic

1

UNPR Vaslui program campanie electorala 2016 UEFA EuroUNPR, partidul cu cele mai concrete proiecte de viitor.

UNPR Vaslui şi-a lansat candidaţii, în loc de un program electoral plin de promisiuni, propunând ceva mult mai concret şi sigur: programul meciurilor Campionatului European de Fotbal. A fost conţinutul pliantului distribuit cu ocazia lansării candidaţilor, pliant care are înscrisă lozinca „Votaţi consilierii UNPR”, fără semnul exclamării, deci o idee, acolo, nicidecum un îndemn. Acesta a fost UNPR pentru dumneavoastră, Uniunea Naţională pentru Penibilul României. De fapt, numele real este Uniunea Naţională pentru Progresul României.

La evenimentul de lansare a candidaţilor partidului (mijlocul lunii mai 2016) UNPR Vaslui a spus la dispoziţia alegătorilor vasluieni cel mai concret program, cu termene fixe de desfăşurare. Mai mult decât concret, programul obscurului partid care nu a participat niciodată la alegeri parlamentare, dar a ajuns astăzi să se laude că este „al treilea partid parlamentar al României”, are termene fixe şi precise (ziua, ora şi chiar minutul), mai mult decât orice proiect al oricărui partid sau candidat posibil. Programul electoral al UNPR Vaslui va începe pe 10 iunie, pe Stade de France, România în deschidere alături de Franţa, şi se va termina pe 27 iunie, pe Stade de Nice, iar ideal ar fi să se finalizeze tot cu România. Este vorba despre programul de desfăşurare al meciurilor din UEFA Euro 2016, cum poate v-aţi dat seama, program trecut pe pliantele UNPR şi înmânat vasluienilor în loc de cel electoral.

Dintre toate gogoşile şi bazaconiile pe care vasluienii le-au văzut şi auzit în campania electorală pentru localele din 2016, UNPR Vaslui a reuşit să iasă în evidenţă, dar nu numai cu acest pliant. Partidul nu are niciun fel de slogan electoral, ci doar „Pe 5 iunie alege echipa UNPR”, fără niciun semn al exclamării, deci este o idee aruncată, acolo, nicidecum măcar vreun îndemn.

Şi partidul fostului ministru al Internelor Gabriel Oprea, anchetat pentru că şi-a cumpărat limuzină, jacuzzi şi canapele din piele pentru confortul personal, are rezon într-o astfel de sinceritate neinteţionată: cum să poată cere astăzi voturi vasluienilor un partid de buzunar (al lui Gabriel Oprea) care nu a participat niciodată la o înfruntare electorală, ci doar s-a aciuat pe lângă PSD în alegeri pentru a se alege cu mandate, consilieri, parlamentari şi chiar miniştri?!

Cu astfel de obiceiuri, nu este de mirare că aceste alegeri i-au prins pe uneperiştii vasluieni total nepregătiţi. În mapa organzaţiei judeţene înmânată membrilor de partid la întrunirea amintită s-au găsit listele de candidaţi pentru primăriile din judeţ (27 de candidaţi), lista localităţilor cu candidaţI la consiliile locale (în 43 de comune), un aşa-zis proiect de lege privind „primul loc de muncă” şi două foi A4 goale-goluţe. Cele din urmă probabil că au fost puse pentru gândurile şi ideile membrilor despre viitorul partidului, care tocmai a rupt cumătria cu PSD (Gabriel Oprea este naşul unuia dintre copiii lui Victor Ponta, fostul lider al PSD).

Prezentarea candidaţilor, ca la Oscar

Sergiu Viziteu UNPR Vaslui„Suntem a treia forţă politică din România, ca nivel de membri şi ca nivel de candidaţi înscrişi la alegerile din 2016. Vin să vă spun că suntem un partid serios şi unit”, a venit şi le-a spus celor prezenţi Sergiu Viziteu, deputat ales din partea PDL în Colegiul Murgeni din judeţul Vaslui şi se găseşte astăzi în fruntea partidului “serios”. Unde mai pui că Viziteu a vorbit apoi şi despre “curăţenia” UNPR, partid al unor “oameni noi”. Fără a o menţionata pe Nuţa Podosu, candidată la Consililiul Judeţean şi consilier judeţean în prezent, care a activat în carieră la vreo trei partide, PRM, PMP, PNL ş.a. (sic!).

„Bună ziua. Numele meu este Păun Mihai, sunt preşedintele Organizaţiei Municipale Vaslui. Sunt medic veterinar de profesie, de opt ani sunt medic concesionar şi încerc să ajut fermierii care vor să acceseze fonduri şi să… să acceseze fonduri”. A fost începutul discursului unui preşedinte, care a şi dar nota de desfăşurare a manifestării politice.

Punctul culminant şi maximum dramatismului lansării de candidaţi a UNPR a fost atins odată cu discursul de Oscar al candidatului la Primăria Vaslui, Ovidiu Băetu, care aproape că nu şi-a putut reţine lacrimile. Băetu a început cu un şir de mulţumiri, în care, din păcate, nu l-a inclus şi pe Dumnezeu. Dar le-a mulţumit lui Viziteu, membrilor, unui europarlamentar prezent, celor prezenţi, echipei sale. Iar mulţumirile pentur marele premiu de candidat al UNPR la primărie ar fi continuat dacă Băetu nu l-ar fi văzut în sală pe tatăl său, care lăcrima, căruia, bineînţeles… i-a mulţumit.

În rest, vom face, vom drege, suntem determinaţi şi aşa nu se mai poate, suntem oameni noi şi curaţi, de astea uzuale. Dar, pentru că erau la Vaslui, bineînţeles că pentru uneperişti a mers şi o condamnare a „administraţiei pesediste a judeţului, care de 26 de ani…”, uitând vremelnic că ei sunt cei care au susţinut toate administraţiile pesediste, la nivel central sau local.

Cam acesta a fost pentru dumneavoastră partidul care la Vaslui cel puţin nu candidează cu niciun program, cu niciun proiect, cu nimic, cu nimic altceva decât programul de defăşurare a meciurilor Euro 2016. Uniunea Naţională pentru Progresul României se numeşte, deşi numele său ar putea foarte bine să fie Uniunea Naţională pentru Penibilul României.

Citeşte şi:
Numai ”politică”
Deputatul Fantomas
Împrumutatorul
Pluripartidism politic în familie
Loading...
loading...

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.