Se naște o mișcare anti-sistem?

3

 

Anonimus Anonymous sistem politieDemocrația este o simplă formă de manipulare socială și politică.

Ce este sistemul?

O definiție a sistemului este greu de reprodus iar lingviștii, politologii și sociologii nu cad de acord privind termenii care să definească această sintagmă – sistemul. Dacă este să ne întrebi pe noi, sistemul este un cuvânt folosit în mod peiorativ de persoane care se opun îngrădirii libertăților cetățenești. Auzim deseori vorbindu-se de sistem folosindu-se pronumele „ei”: ei doresc asta, ei fac asta, ei ne interceptează, ei ne suprimă drepturile, ei ne urmăresc, ei ne otrăvesc, etc. Dincolo de orice teorie a conspirației, sistemul este un mecanism interdependent format din clasa politică ce se perindă la putere din patru în patru ani (nu includem aici partidele mici sau politicienii care nu au absolut nicio șansă să ajungă să fie ascultați sau votați), serviciile secrete (conduse tot de clasa politica dar și de forțe din exterior), instituțiile de forță ale statului (Parchet, Poliție, Jandarmerie, etc.) și forțele oculte (masonerie, organizații internaționale, etc) care de fapt dirijează politica la nivel internațional.

Oricât de incredibil ar părea, orice componentă a sistemului are partea ei de putere.

Parchetul și Poliția se mai contrează din când în când cu Serviciile Secrete, dar toate ascultă de clasa politică sau, de la caz la caz, de forțele din exterior (servicii secrete străine sau ambasadori ai unor țări „partenere” la București). În același timp, clasa politică este tocată mărunt, după cum dictează interesele politicii americane, de către Parchete, însă din când în când este apărată de masonerie, lobby-ul făcut prin intermediul acestei organizații fiind unul destul de puternic. La rândul ei, masoneria este monitorizată de către serviciile secrete, în interiorul țării, dar mulți dintre generalii și comandanții din Poliție și SRI fac deja parte din această organizație (și nu cu scopul de a o monitoriza din interior, ci cu scopul de a avansa folosindu-se de pârghiile masonice).

Încă ceva – niciodată sistemul nu își va recunoaște existența.

Vă vor vorbi despre valori democratice, instituții fundamentale ale statului de drept, instituții care apără libertățile cetățenești, dar niciodată nu vor recunoaște că acționează, în ciuda unor mici divergențe generate de orgolii personale, ca un tot unitar împotriva poporului. Recitiți fraza și aveți-o în vedere – veți fi consternați cât de mult vă va deschide ochii de acum înainte și de câte ori veți auzi limbajul sforăitor scris mai sus în exprimarea exponenților sistemului românesc.

Ce își dorește sistemul?

Sistemul își dorește să rămână la putere. În opoziție cu poporul. Nu reușește decât dacă va controla foarte bine populația, prin tot felul de tertipuri; foarte pe scurt acum însă pe larg puteți citi în fiecare articol de pe Politic Scam:

inducerea unei stări de teroare populației

manipularea politică, socială și mediatică

erijarea sistemului în salvator al nației – nu degeaba se fac acele sondaje de opinie în legătură cu încrederea populației în instituțiile statului; te întrebi – de ce ar face un sondaj de popularitate SRI sau DNA? Ei bine, poporul trebuie să știe că instituțiile sistemului lucrează pentru el și nu împotriva lui. Capisci?

Mișcarea anti-sistem

Ați auzit de o astfel de mișcare? Noi nu. Nu într-un mod unitar. E drept, sunt încercări disparate, neintegrate, necoordonate, ale unor proiecte independente, separate ce își doresc să trezească oamenii la realitate, să înțeleagă ce se întâmplă de fapt și cum sunt ei manipulați prin această modalitate perfidă numită „democrație”. Aceste proiecte sunt fie site-uri de știri „nefiltrate”, fie mișcări de rezistență în online, fie forumuri de discuții, fie grupuri independente de opinie, fie bloggeri „nebuni” care scriu împotriva sistemului – oricine se opune noii orânduiri, exact cum se întâmpla odată pe vremea lui Ceaușescu, este pus la zid, metaforic vorbind. Și cum să nu fie – SRI beneficiază de o lege anti-democratică, promulgată prin ’91 și modificată pentru a restrânge drepturile și libertățile cetățenești, care permite „sistemului” să încadreze la „problemă de securitate națională” orice mișcare anti-sistem: de aceea, suntem interceptați, monitorizați, documentați și filați, doar-doar ne vom lasă intimidați.

Noi nu am auzit despre o mișcare anti-sistem în sensul propriu-zis al cuvântului, dar totuși sistemul începe să dea semne că a sesizat o astfel de acțiune concertată din partea poporului. Nu vorbim doar de mediul online și exact aici voiam să ajungem…

Mirel Palada denunță mișcarea anti-sistem

Să fim bine înțeleși – Mirel Palada, sociolog și directorul CCSB, un institut de sondare a opiniei publice, fost purtător de cuvânt al Guvernului Ponta până la comiterea unor gafe de comunicare impardonabile, ulterior consilier al premierului Ponta, face parte dintre oamenii sistemului. Oferind prin CCSB consultanță sociologică și politică, Mirel Palada este un apropiat al stângii, cochetând în special cu PSD și aliații.

Vorbește uneori mult, alambicat și forțat, din dorința de a scormoni DEX-ul și de a-și etala cunoștințele de pseudo-cultură generală. Despre București a spus că este „mare Ankh-Morpork balcanic murdar și viu și isteric şi urât şi vesel şi plin de oportunitǎţi” iar votanților anti-Ponta le-a adresat un mesaj intitulat „tuturor prietenilor virtuali cu naturelul simțitor, care se cacă pe ei de frică punând botul la propaganda lui Băsescu, a lui Adrian Sârbu și a celor de la Hotnews” cu mesajul „stimați pufoși care citiți toate căcaturile pe Internet și credeți în ele mai ceva ca în Maica Precistă, luați cu alcool, că relaxează sinapsele. Nu mai plecați după fentă. Nu vă mai luați după Hotnews, după Lucian Mândruță sau pe cine mai aveți voi idol de formator de opinie pe-acolo prin tabăra cripto-iohannistă… pot să pună politrucii lui Iohannis jde mii de poze cu periuța de dinți în mână, tot degeaba. Sunt sute de mii de români care acum, chiar acum, chiar în clipa asta, când voi citiți aceste rânduri ale nemernicului guvernamental, intră în secțiile de votare să dea cu ștampila să scăpăm de Băsescu și de minionul său, Iohannis. Acum. Chiar acum. În țară. Relax. Luați cu alcool. Marș la vot să vă treacă emoțiile. Pufoșilor…”.

Deși la prima vedere pare un pic sărit de pe fixul axei politice românești, Mirel Palada spune lucrurilor pe nume, așa cum simte și așa cum crede de cuviință. Fanatismul lui pentru stânga politică nu are egal, cel puțin la nivel de exprimare; recent însă, Palada a scos un porumbel pe gură, care riscă să treacă neobservat dacă nu este mediatizat corespunzător: în București se naște o mișcare anti-sistem.

La ce se referea Palada?

Fără să vrea, admițând existența unui sistem, din care face și el parte, Palada admite și intenția sistemului.

Ce recunoaște de fapt, indirect, Mirel Palada? Recunoaște existența unei intenții a sistemului (cel mai probabil a părții formată din forțele care conduc din exterior România) de a lăsa poporul fără alternative și de a forma doar două mari laturi ale eșichierului politic – dreapta (PNL) și stânga (PSD). În acest fel, existând doar două mari partide, oamenii nu vor mai vedea alternativele (centru-dreapta, extrema dreaptă, centru stânga, etc.) întrucât cele două partide vor acapara discursul public și agenda media și vor înghiți electoratul tuturor celorlalte partide mici. Astfel, în accepțiunea lui, mișcarea anti-sistem are o componentă puternică politică și prin aceasta se referă la numeroasele inițiative care rup din electoratul celor două mari partide, PSD și PNL.

Un popor fără alternative ajunge să voteze răul cel mai mic – dintre Johannis și Ponta românii au votat (sau au crezut că votează) răul cel mai mic, dintre Băsescu și Geoană la fel. Pe această logică este ținut în frâu și poporul american, unde chipurile se găsește „cea mai mare democrație” – întrebare pentru cei care cred acest lucru: cum se face că singurele alternative pentru electoratul din SUA la prezidențiale vor fi Hillary Clinton și Donald Trump?

De ce și-ar dori SUA un sistem politic format din doar două partide în România?

Așa cum la ei există două mari partide, Democrat și Republican, la noi există acum PSD și PNL. Atât. Restul, așa cum spune Mirel Palada cu ochii după porumbelul ce i-a scăpat din gură, sunt văzute ca mișcări anti-sistem.

Două partide sunt mult mai ușor de controlat decât 5 sau decât 10. Una este să menții relații cu două formațiuni și să șantajezi doar doi președinți de partide sau să îi ameninți cu DNA-ul sau cu dezvăluirea unor amănunte din viața intimă și alta este să faci acest lucru cu 10 președinți de partide. Una este ca alegătorii să aibă doar două alternative și să îi direcționezi, după caz, în direcția dorită, altceva să controlezi electoratul a 10 partide distincte și să încerci să îi îndrumi într-o direcție pe care nu vei putea să o controlezi atât de bine întrucât pentru a guverna este necesară formarea unei coaliții majoritare, etc.

Unde ne îndreptăm cu acest gen de democrație?

Democrația nu este decât o formă de manipulare politică. Rămânând doar două partide mari pe eșichierul politic, votul tău, cititorule, va putea fi controlat mai ușor. Vei fi manipulat pentru a-ți direcționa votul într-o anumită direcție sau alta, după cum va fi interesul la acel moment. Nu-ți vei da seama de acest lucru, dar vei acționa în consecință, după cum dorește sistemul. Nu vei avea nici alternative, întrucât mass-media îți vor furniza dimineața, la prânz și seara aceleași știri despre aceiași politicieni – rar mai încape și câte un rătăcit din „mișcarea anti-sistem”, cum a numit-o Palada. Și, atunci când vei vedea toată ziua la televizor doar pe Vasile Blaga vs. Liviu Dragnea, așa e că nu ai ce face și te aliezi, vrând-nevrând, unei tabere? E ca și cum ai privi mereu la un campionat format doar din Dinamo și Steaua – neavând opțiuni să vezi și un CFR Cluj, un Pandurii sau un Viitorul, e clar că vei fi ori dinamovist ori stelist.

Concluzie

Dacă sistemul a sesizat cristalizarea mișcării anti-sistem, măcar din punct de vedere politic, atunci încă mai e speranță că încă mai sunt oameni care nu au capitulat, care nu vor să fie mânați ca vitele și care își doresc o schimbare reală a societății românești și nu una pe care ne-o oferă ei. Fă și tu parte dintre ei și deschide larg ochii!

Post Scriptum: o dovadă în plus că democrația în România nu există și că votul tău nu contează, ci contează doar cine face regulile votului: atunci când sistemul constată că nu va ieși cine trebuie, schimbă regulile din mers.

Preluare: politisccam.ro

Se naste o miscare anti-sistem?

Cozmin Gușă a recunoscut: Votul tău nu mai contează, democrația a murit!

Cozmin GusaEste de notorietate că Realitatea TV susține pe Johannis și pe liberali. Nu este un secret și se vede acest lucru cu ochiul liber – prietenia dintre Cozmin Gușă, patronul Realitatea TV, Rareș Bogdan, principala vedetă a postului și Eduard Helvig, directorul SRI, se concretizează zilnic în opinii pro-liberale la emisiunea Jocuri de Putere și de altfel în toate jurnalele de știri. În acest context, este limpede că reputatul consultant și analist politic Cozmin Gușă va sprijini din plin proiectele liberalilor în orice intervenție la postul tv, în orice talk-show și în orice joc de culise sau joc de putere pe care le face.

Nu întâmplător și o să vedem de ce, Cozmin Gușă a făcut niște declarații pe care nu credeam că o să le auzim vreodată din partea acestuia; pe scurt, analistul politic a recunoscut că votul tău, cititorule, al nostru, al tuturor, nu contează. Repetăm: Cozmin Gușă (da, chiar el!) a recunoscut că votul tău nu contează! Să o mai spunem odată?

Cităm de pe site-ul realitatea.net:

„Ce înseamnă alegerile într-un tur de scrutin? Înseamnă, de fapt, rămânerea în mare măsură la conducerea administraţiei locale a aceloraşi primari care (…) pe durata mandatelor lor au devalizat fără discernământ bugetele locale. Dacă vorbim despre ceva, vorbim că alegerile doar într-un tur înseamnă rămânerea la putere într-o mare măsură a baronilor locali”.

Bun, deci dacă rămânem la vot într-un singur tur, rămân la putere actualii primari care sunt niște baroni și niște corupți, am înțeles până aici. Mai departe, ne explică reputatul analist cum stă treaba cu alegerile în două tururi:

„Această clasă politică nu se poate schimba decât prin alegeri în două tururi, în aşa fel încât şi oameni din partide noi, şi oameni din partide mici, şi independenţi să poată să acceadă în turul doi, iar în turul doi, cu sprijinul altora, să învingă baronii locali. Lupta este practic împotriva baronilor locali şi nu se poate duce decât prin alegeri în două tururi”.

Bun și asta …deci, cum zice Cozmin Gușă, dacă avem două tururi schimbăm clasa politică actuală. Însă consultantul nu se oprește aici și îi dă sfaturi și lui Dacian Cioloș, despre misiunea lui în acest context:

„Cel care ar trebui să se întrebe în primul rând ce vrea poporul este Dacian Cioloş. În acest moment, Cioloş are un mare examen în faţa lui. El trebuie să înţeleagă că una dintre misiunile pe care le are este să sprijine în cursul anului electoral schimbarea actualei clasei politice, şi nu de a administra în continuare, după 2016, tot cu actuala clasă politică”.

Mai mult, Cozmin Gușă ține să precizeze că:

„El a fost nominalizat de către Klaus Iohannis, care într-un mod foarte explicit a spus zilele trecute că această soluţie a votului în două tururi este soluţia de urmat pentru a da satisfacţie societăţii româneşti. Deci, nu văd de unde gândirea şi răzgândirea atât a lui Dacian Cioloş, cât şi a altora”.

Carevasazica, treaba sta cam asa: daca avem un singur tur, asa cum spune legea acum, raman majoritatea primarilor in functii. Daca avem doua tururi, asa cum se doreste de catre liberali modificarea legii pentru a avea o sansa si candidatul lor la Primaria Capitalei, cei care sunt acum in functii de primari au o sansa mai mica sa re-castige alegerile intrucat candidatii de pe locurile doi si trei, care sunt sustinuti de partidele mai mici, se vor alia si se vor ajuta asfel incat unul din ei sa poata sa il invinga pe „baronul local” aflat in functie. Corect?

Dar oare, domnule consultant electoral și analist politic Cozmin Gușă, nu cumva această logică pe care o expuneți cu atâta nonșalanță nu înseamnă decât că votul românilor în alegerea primarilor nu contează și că de fapt tot ceea ce contează este care vor fi regulile de desfășurare a votării și dacă alegerile se vor desfășura într-un tur sau în două? Pentru că, dacă votul va fi într-un tur, va ieși un rezultat diferit decât dacă ar fi exprimat în două tururi, corect? Și atunci, nu înseamnă că votul nostru, al tuturor, nu mai contează și că tot ceea ce contează este câte tururi se va decide că vor fi la alegerile locale din acest an? Și dacă tot nu mai contează votul nostru, mergând cu raționamentul mai departe, ce sens are să mai ieșim la vot? Doar ca să justificați dvs că poporul și-a exprimat democratic voința și a ales o nouă clasă politică într-un vot în două tururi care ar fi avut un rezultat diferit dacă se vota într-un singur tur?

Oare nu înseamnă că această putere a poporului, care noi știam că se numește democrație, a fost omorâtă de strategiile voastre, ale consultanților politici și ale clasei politice? Nu vă este rușine să cereți unui premier în funcție să schimbe legea electorală înainte cu mai puțin de un an înainte de alegeri și să îi aducă modificările care va convin dvs și partidului pe care încercați să îl sprijiniți? Dar acum un an, când PSD și PNL au votat pentru alegeri într-un singur tur, de ce nu ne amintim să vă fi văzut atât de vehemenți pe dvs și pe toată clasa politică liberală?

Astăzi, Cozmin Gușă a îngropat iluzia democrației românești sau măcar ce mai rămăsese din ea după ce în urmă cu ceva timp, un vot popular dat de această nație pentru suspendarea președintelui de tristă amintire a României a fost invalidat cu ordin de la Bruxelles. Acela a fost primul semnal că în România votul democratic exprimat nu contează în comparație cu modul în care acel vot este numărat.

Daca mai este ceva de spus este că da, Cozmin Gușă are dreptate: votul tău, dragă cititorule, nu mai contează demult. Ieși sau nu la vot, oricum o faci și votezi cu unii sau cu alții doar pentru că așa ești manipulat, convins sau cumpărat, pentru că așa ești șantajat de rudele din diasporă, pentru că așa îți spun jurnaliștii, consultanții politici sau politicienii.

Votul tău, al nostru, al tuturor, nu mai contează, dragă cititorule, democrația a murit…

Preluare: politisccam.ro

3 COMENTARII

  1. de fapt SISTEMUL este cea mai simpla noţiune. Este însă MĂIESTRU ASCUNSĂ si CAMUFLATĂ.

    SISTEMUL este modul prin care B”ELITELE” se găsesc MEREU LA BUTOANE, indiferent de „DOCTRINĂ”, ORGANIZARE SOCIALĂ, EPOCĂ, „MODĂ”, etc. Atît de simplu e.

    METODELE lor pe de altă parte ptr a PĂSTRA VEŞNIC ACEST SISTEM… acolo într-adevăr lucrurile sînt complicate rău, dar principiul e acelaşi… EI NE CONDUC pe noi, cît timp ACCEPTĂM! SI mai ales cît timp îi lăsăm în viaţă din considerente „morale”

  2. Concluzie

    Dacă sistemul a sesizat cristalizarea mișcării anti-sistem, măcar din punct de vedere politic, atunci încă mai e speranță că încă mai sunt oameni care nu au capitulat, care nu vor să fie mânați ca vitele și care își doresc o schimbare reală a societății românești și nu una pe care ne-o oferă ei. Fă și tu parte dintre ei și deschide larg ochii!

    Post Scriptum: o dovadă în plus că democrația în România nu există și că votul tău nu contează, ci contează doar cine face regulile votului: atunci când sistemul constată că nu va ieși cine trebuie, schimbă regulile din mers.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.