Ca să trăiască un fermier olandez au fost nenorociți 50 de fermieri români!

3

Dorel-Secara„Fermierii români sunt striviți în țara lor de ofertele străinilor!”, scrie agrointel.ro, care relatează ceea ce fermierul Dorel Secară i-a spus ministrului Agriculturii în cadrul unor discuții de la Parlamentul României.

Fermierii noștri aruncă laptele, trimit vacile la abator, le mor porcii de bătrânețe și le stă brânza în fabrică, pentru că vin nemții, olandezii, străinii, și ocupă piața cu oferte ieftine. Distrugerea fermelor de animale va antrena prăbușirea fermelor vegetale și de aici mai e un pas ca țăranul nostru să renunțe la pământ și la țară.

Iată o poveste pe care o trăiesc mulți dintre fermierii români. Fermierul Dorel Secară a avut curajul să o spună în fața ministrului agriculturii, Achim Irimescu, și a deputaților din Parlamentul României. E o realitate crudă, dar care trebuie știută!

„La mine la Cluj a venit o fermă olandeză care produce 2.500 de litri de lapte. Sigur că procesatorul din Olanda ca să ia această producție a fermierului olandez a nenorocit 50 de fermieri români mici. Acești oameni vor muri. Dacă mâine procesatorul meu vine și spune: Domnule, eu de mâine nu-ți mai iau laptele, ce pot eu să fac?! Sigur, aș putea o lună de zile să-l mulg și să-l arunc. Economic, probabil, aș rezista. Dar nu pot să fac lucrul acesta la nesfârșit, fiindcă majoritatea vacilor le am gestante.

Vă rog să mă credeți, cu durere vă spun că m-am consultat cu prieteni de-ai mei, medici veterinari, de la USAMV Cluj: Mă, frate, cum pot să fac vacile astea să avorteze, să nu le produc nici suferință și să nu mor nici eu odată cu ele? Cum să le fac să avorteze să le pot da la abator? Am un lot de 80 de juninci, o frumusețe, vă spun le-am adus din Elveția. Junincă de Bălțată Românească, la prima fătare, dă 36 de litri de lapte. Am stopat însămânțarea la ele. Deci, aceasta este situația în care ne găsim. Domnule ministru, dezastrul de aici derivă” – Dorel Secară.

De câte ori un brand românesc încearcă să-și facă loc pe piața românească, apare o ofertă ieftină din străinătate care să-i facă o concurență acerbă cu un preț derizoriu și atractiv la raft pentru cumpărător. Cu amărăciune, fermierul român spune că doar Iisus Cristos ar putea fi competitiv pe piață în asemenea condiții.

„Cooperativa Someș Arieș de la Cluj a redeschis fabrica, brandul acela național, brânza de Năsal, după ce a fost abandonat de o multinațională. Încă nu începuse bine activitatea până când a venit o ofertă din Germania, pe filiera Polonia de brânză cu un leu și 20 de bani kilogramul. Domnule, zice, numai să o ambalați. O dați voi cu cât vreți. Vorbiți cu supermarketurile, pun ele brandul propriu. Se știe foarte bine care e procedura.

Cum aș putea eu să manageriez activitatea mea ca să fiu competitiv aici?! Există cineva care ar putea fi competitive?! Iisus Cristos care a înmulțit pâinile și peștii și a făcut din apă vin… El, singur, cred că ar putea să fie competitiv în aceste condiții. Dar nu noi, fermieri și pământeni. S-au făcut ferme de porci pe măsura instalare tineri fermieri și mor porcii de bătrâni că nu au unde să-i dea” – Dorel Secară.

Distrugerea fermelor de animale nu poate decât să antreneze și destrămarea fermelor de producție vegetală. De aici e un pas ca țarănul român să renunțe la comoara lui, pământul care-l hrănește.

Dacă zootehnia va dispărea, ce va face vegetalul? Pentru cine va produce vegetalul? Vegetalul va avea două posibilități: ori vinde undeva în afară sau să nu mai producă. În felul acesta ce se va întâmpla cu pământul? Pământul va deveni o povară.

„O dată devenit acest pământ al nostru o povară, proprietarul lui, țăranul nostru va dori să-l vândă. Cui îl va vinde? Nici nu mai sunt persoane cu nume și prenume care cumpără pământ. Sunt așa numite fonduri de investiții. Numai bunul Dumnezeu știe cine este în spatele lor. Vor cumpăra acest pământ al nostru. Pământul este însăși țara! Dacă-l dăm și pe acesta oare nouă ce ne mai rămâne?!” – Dorel Secară.

 

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

3 COMENTARII

  1. Dragi fermieri români trebuie să înțelegem că suntem asupriți de politica europeana care asta dorește să distrugă agricultura slabă pe care o facem,deoarece noi toți fermieri o facem fără să fim sprijinit în parlamentul româniei și pentru că nu avem o conducere organizată în parlament,care să susțină legislația agriculturi.intentionat o fac în asa fel încît să ne distrugă să ne poată cumpăra terenurile și să pună stăpânire pe tot ce înseamnă agricultură,iar noi vom deveni slugile marilor fermieri străini care ne vor tine sub papucul mari mafii europene care ne presează de atitia ani și care ne conduc din parlamentul de la Bruxelles.Dece nu vreți să înțelegeți că acesta este motivul pentru care toate aceste piedici care vin în defavoarea taranului Roman sunt foarte bine gindite printr-o strategie politică mafiotă,si bineînțeles de comun acord cu politica mafiotă din România asta vor sa facă,sa ne cumpere pământurile să devenim un popor de sclavi în tara noastră.rusine sa va fie Domnule președinte , prim-ministru și Domnule ministru al agriculturii.Dormiti dormiți ca nu au dormit și alți din înaintea voastră,destul!!!!!!Trezitiva fraților Trezitiva și atunci cînd va treziți din acest somn care va amorțit de 25 de ani să schimbați și imnul pentru ca acest imn ia adormit pe toți inloc să îi deștepte!!!

  2. Lucrez in Uk de 10 ani de zile,munca o fac numai in bucatarii ,mai bine spus am 4 joburi in 3 restaurante si un hotel,timp de 10 ani nu am vazut ca sa fi primit alimente din alta tara in afara din cele din uk,ma refer aici la lapte,carne de vita,pork,etc,ce importa ei ,banane,in general fructe,si produse care nu se fac aici.
    Intamplarea face ca unul din restaurante se invecineaza cu ferme de oi,vaci si una de Alpaca,am intrat in discutii cu fermieri cum se descurca cu laptele ,spun ca statul englez obliga procesorii de lapte sa primeasca produselle lor,apoi sa primeasca din alte parti,ma intreb la noi de ce nu este asa.
    La noi daca vedem ca ,un fermier in acest an a avut un mic profit in anul urmator il distrug,ii trimit fel si fel de controale pe capul lui,solicitandu-i diferite documente etc.spun acest lucru ca am lucrat in politie 23 de ani,veneau unele note telefonice cu fel si fel de sarcini,care nu intrau in domediul nostru,sa merg sa verific ferma de vaci a lui x.y si sa gasesc nereguli plecand de la paza etc.
    Ca atare le dau dreptate fermierilor din tara mea ca,li se baga bete in roata sa nu poata sa faca treaba in tara lor.

  3. POSTOLACHE NICOLAE şi cine trage sforile nu ai spus . cine se ocupă de aceste mînării ? cum s a ajuns la sapă de lemn , crezi oare ce spui ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.