Nigeria și-a întors în buget 9 miliarde de dolari furate de funcționari

6

Muhammadu Buhari presedinte NigeriaEste o situație de tipul a ceea ce în limbajul „europeniștilor” din România ar putea să se numească „exemplu de bune practici”. Ministerul Federal de Informare din Nigeria a făcut un anunț în iunie 2016 despre succesul unei campanii prin care a reușit să-ți întoarcă în buget activele de stat și fondurile deturnate de către persoane fizice, oficiali guvernamentali și diverse companii.

Ministerul de Informare a precizat că suma returnată în bugetul de stat în 2015 a depășit 9 miliarde de dolari, ceea ce este foarte important pentru o țară care a reușit să depășească criza economică din cauza prețurilor scăzute la petrol.

„Toate aceste fonduri au fost confiscate de la persoane fizice și unele companii care fie le-au ascuns, fie le-au furat, fie și-au însușit banii poporului”, a declarat consilierul ministrului Informațiilor din Nigeria, Shogun Adeyemi.

Potrivit lui Adeyemi, fondurile returnate sunt compuse din bani spălați în secret de către funcționarii Guvernului precedent, bani stocați din conturi private și bani deținuți ilegali de oficialii guvernamentali, care nu au fost declarați după ce și-au părăsit posturile.

Preşedintele Muhammadu Buhari, ales în 2015 în mare măsură datorită jurământului său de a lupta împotriva corupţiei, a promis să recupereze suma năucitoare de bani furată în special din sectorul petrolier. El a declarat că în momentul în care a preluat mandatul visteria statului era practic goală.

Reprezentanții ministerului spun că munca lor nu se va încheia. Autoritățile nigeriene urmează să mai întoarcă în bugetul statului 321 de miliarde de dolari din banii care aparțit cetățenilor din Nigeria, care se află în Elveția, Marea Britanie, SUA și Emeratele Arabe Unite.

Autorităţile au refuzat să divulge numele persoanelor şi companiilor de la care au fost sustraşi banii furaţi, invocând „motive legale”.

Ca să rămânem la același limbaj al „europeniștilor”, fără să mai vorbim despre practicile lor, ceea ce s-a întâmplat în Nigeria a fost posibil pentru că a existat „voința politică” de a pune capăt jafului pe care în această țară, ca și la noi, l-au practicat funcționarii politici, în complicitate cu oficialii guvernamentali și companiile de care se servesc sau pe care le deservesc. De abia acestea sunt „bunele practici” ale „europeniștilor” noștri…

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

6 COMENTARII

  1. Foarte urgent trebuie să intrăm în acțiune ,să procedam ca Nigeria pentru salvarea României.Sa recuperăm tot ce s-a furat pentru că de drept aparține poporului

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.