Proiectul de țară I

4

Monumentul eroului politic roman porc politicianTrebuie să fie greu de crezut, dar există ceva care a egalat și depășit corupția politicianului român, egoismul său și nepăsarea față de propriul popor. Este vorba despre servilismul față de puterile străine, vizibil astăzi atât de clar la oricare dintre ”marii oameni politici” ai momentului. Doar să ne gândim la principiul consacrat al acțiunii asupra licuriciului enunțat magistral de Traian Băsescu sau la permanentele „conformări”, raportări și strălucitoarele aprecieri asupra a… tot ce poate însemna Occidentul astăzi. 

Dar nici politicienii de astăzi nu ar fi putut fi atât de lipsiți de coloană vertebrală în fața străinilor fără înaintași pe măsură. Fără osătura aceasta îndoită din generație în generație tot mai mult, nu am fi ajuns unde suntem astăzi.

La mijlocul secolului XIX, America Latină își va fi încheiat lupta de eliberare națională. America Latină dăduse eroi ai luptelor de eliberare de sub colonialism, precum Simon Bolivar, pentru care există în întreg acest spațiu un adevărat cult.

România avea eroii săi, pe care istoria îi elogiază astăzi…

„Franţa va avea toate avantajele unei colonii, fără a avea cheltuielile ce aceasta organizează”, îi scrie ”marele om politic” Ion C. Brătianu împăratului Napoleon al III-lea al Franței în 1853 „rugându-se frumos” pentru o așa-zisă independență, formală, a României.

Ca să ne fie clar: în multe zone ale lumii oamenii luptau cu arma în mâini pentru ca țara lor să nu mai fie o colonie, iar un politician român nu dorea nimic altceva decât ca țara lui să fie ceva mai puțin decât o colonie. O spune cât se poate de clar.

Brătianu nu dorea decât o independență nominală pentru România, pe care, eventual, ar fi obținut-o el, prin eforturi proprii și spre glorie personală, în schimbul supunerii absolute față de o exploatare deschisă și recunoscută ca atare.

„Constituirea acestui Stat Român ar fi cea mai frumoasă cucerire pe care Franţa a făcut-o vreodată în afara teritoriului ei. Armata Statului Român ar fi armata Franţei în Orient, porturile sale de la Marea Neagră şi de pe Dunăre ar fi antrepozitele comerţului francez şi, datorită abundenţei lemnelor noastre de construcţie, aceste porturi ar fi, totodată, şantierele Marinei franceze; produsele brute ale acestor ţări avute ar alimenta, în mod avantajos, fabricile Franţei, care ar găsi, în schimb, un mare debit în aceleaşi ţări. În fine, Franţa va avea toate avantajele unei colonii, fără a avea cheltuielile pe care aceasta le ocazionează”.

Este proiectul liberal și democratic pentru România atât de bine pus în operă astăzi: statutul de colonie, mai puțin decât o colonie, grija și misiunea, preocuparea de căpătâi a politicianului român fiind de a scuti stăpânii de cheltuielile unei administrări directe. Doar pentru sprijinul și favorul de a exista, astăzi în NATO și Uniunea Europeană, politicianul român, purtător al unei ”înalte” tradiții de supunere și servilism, își pune cu cea mai mare ușurință țara pe tavă și acceptă ca ea să fie administrată pentru a servi interesele occidentale.

Citește și: 
Idealul politicianului român
Policienii noștri, politicienii lor
Cămătarilor, noi vă iubim!

Monumentul eroului politic roman porc politician

Loading...
loading...

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.