România jignită?

3

Senator  John McCain

Până mai ieri, România nu exista în America și deodată există, oamenii au început să o caute pe harta lumii, din momentul când un senator republican, John McCain, care a vizitat Bucureștiul, care ne cunoaște bine, a spus într-o dezbatere electorală: „Chiar dacă Donald Trump va deveni preşedinte, sistemul democratic de control instituţional funcţionează în Statele Unite. Eu cred în continuare că avem instituţii guvernamentale care vor ţine sub control o persoană care ar încerca să îşi depăşească atribuţiile constituţionale. Nu suntem România”.

Nu suntem România! Și noi, în timpul lui Ceaușescu, ziceam: „Nu suntem Burkina Faso!”. Deci România a ajuns să fie luată drept reper internațional pentru a defini anchilozarea, nivelul cel mai de jos al unui sistem democratic, a ajuns oaia neagră a lumii, un simbol negativ al evoluției!

De zeci de ani tot scriem, ce ziarist normal nu a scris!?, că în România nimic nu funcționează, adică instituțiile satului sunt ca o baltă stătută, clasa politică ucide tot ce merge, puternicii de paie ai zilei distrug tot, au introdus ca lege de guvernare jaful, minciuna, hoția. Toți sunt corupți, o clasă de semianalfabeți care privesc cu seninătate compromiterea titlului de doctor, care au introdus ura în relația alegător-ales, cum era ura de clasă introdusă de bolșevici împotriva burgheziei. Totul este demolat, toate valorile distruse, umilite, nevoite să închidă ochii sau să fugă unde văd cu ochii. Nimic nu merge bine, nimic nu funcționează, structurile comuniste care funcționau în regimul trecut sunt acum puse să funcțoneze în haos și iese o anarhie pe care nici un expert nu reușește să o descrie. Și acum, când un străin, un american citat de «The New York Times», spune pe șelau: „Nu suntem România”, sărim ca arși, toate ziarele, în frunte cu «Gândul», care titrează cu litere de-o șchioapă: „România jignjită de America!”

Dar America nu e jignită de România? Nu e jignită de faptul că încalcă drepturile omului sub pretextul că luptă împotriva corupției? Iar lumea, lumea mare, civilizată, nu e jignită de România, care devine o țară inutilă pe harta lumii, fiindcă omenirea se poate descurca și fără ea? Cu ce ajută România mersul lumii? Ce rol joacă ea la ONU, la UNESCO, în relațiile internaționale? Niciunul. Nu are o voce demnă de atenție. E doar piață de desfacere pentru alții. E doar teren de speculă, de adăpostit refugiați sau de instalat armament străin! Nu mai are industrie. Nu mai are agricultură. Nu mai are armată. Are scuturi antirachetă. Și ce mai are? Mitomani. Mitomani cu carul. Mai are europarlamentari? Unde sunt? Cine sunt? Ce fac? A auzit cineva de ei? Îl și văd pe Mircea Diaconu cum își scuipă degetele și numără euroii, salariul, ca un personaj pe care îl joacă în filmul Nunta de piatră. Atât fac, atât vor, să aibă euroi în pungă! România este figurantă, nu joacă niciun rol internațional notabil. E ținută ca obiect în peisaj. Să fie acolo de formă. Și să tacă mult, ca Mutul cel președinte. Ca toți ambasadorii sau consulii, care sunt de paie. Nu ajută cu nimic UE-ul, dimpotrivă, îl încurcă.

Adică oamenii ei politici nu jignesc România? România e jignită din interior. E jignită de lipsa crasă de comunicare, de blocajele funcționărești, de birurile care se tot pun, de salariile mizerabile, de pensiile mizerabile, de șomaj, de găștile care o conduc. E jignită de fiecare parlamentar care fură, care minte. E jignită de oameni care, cum ies din pușcărie, candidează la alegeri și ajung primari. E jignită de fiecare plic care se dă să se câștige un vot. Nu e jignită de un președinte care orbecăie, care nu înțelege ce se întâmplă, care nu-i capabil de dialog cu oamenii, care bifează vizite în străinătate și oferă dineuri unor fețe regale fără importanță, mai rău ca pe vremea răposatului? Cu ce a jignit McCain România când a spus că, noi, America, avem legi care funcționează, care pot controla jivine ca Băsescu? Sigur, parcă și aud o voce de pe Forum, care îmi dă imediat o replică și spune că dacă Băsescu ar ajunge în Congresul SUA, ar face să nu mai funcționeze nici acolo sistemul democratic cu care se laudă americanii. Voi nu aveți un Băsescu, domnilor americani, că v-ar arăta el vouă legi și rigoare!

Degringolada a ajuns atât de mare încât fiecare vorbă a unui politician român este răstălmăcită, fiecare faptă hulită, nu mai există demult un consens politic în direcția vocii poporului, fiindcă nimeni nu se mai înțelege cu nimeni, toți sunt la putere, toți sunt în opoziție, cum bate vântul, nimeni nu mai are un program politic, nimeni nu mai știe ce fel de țară e România, ce vrea, încotro merge, ba, așa cum am văzut astă-toamnă într-o emisiune la TVR, numită «Vax Populi», la întrebarea „în ce țară trăim noi?”, oamenii nu știau să răspundă în ce țară trăiesc, și erau români, vorbeau românește! Chiar și dacă un singur român nu știe în ce țară trăiește, e un semnal grav despre boala în care se află România!

Preluare: napocanews.ro / Autor: Grid Modorcea

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

3 COMENTARII

  1. Este adevarat, ziaristii normali au scris că în România nimic nu funcționează, clasa politică ucide tot ce merge, puternicii zilei distrug tot, introducand ca legi de guvernare jaful, minciuna, hoția. Toți sunt corupți, totul este demolat, toate valorile distruse, umilite, nevoite să închidă ochii sau să fugă unde văd cu ochii. Este adevarat, putini ziaristi au aparat valorile autentice, iar cei mai multi au aparat valorile impuse cu firman de la Inaltele Porti. Atunci mergeai la specializare in Germania (scoli NATO), SUA, Canada, Colegiul National de Aparare etc nu prin concurs, ci urmare a unei recomandari de la o pila sus pusa. Firmanele obtinute iti netezeau calea catre cele mai inalte demnitati in Romania, NATO, UE. Atunci toti politicienii cu firman doreau sa ajunga mai repede in UE si NATO si ce veselie era la ziaristi. Este adevarat, nimic nu merge bine, nimic nu funcționează in Romania. Pentru expertii cu firman totul este just si perfect. Pentru ceilalti raman deziluziile cu care se consoleaza. In fapt, asta au dorit si au reusit. Ce nu spun ziaristii cu subiect si predicat spre folosul cui s-a distrus tot ce mergea in Romania. Lupta impotriva coruptiei data la TV nu mai este credibila deoarece se refera la cateva sute de milioane (adunate de la toti coruptii), in timp ce din Romania au disparut mii de miliarde. Apare o diferenta, care se volatilizeaza, pe care nu o explica nici justitia si nici ziaristii. Ziaristii n-au observat ca la pravalie majoritatea cetatenilor de la orase si sate sunt milionari, operand mult mai usor cu milioanele decat cu sutele de lei (viteza de calcul este de invidiat). Ziaristii nu inteleg ca acesti cetateni, milionari fiind, nu inteleg dimensiunea reala a miilor de miliarde disparute. Asa se explica votul dat in iunie 2016 celor corupti. Milionarii nu pot sanctiona niste milionari marunti, care impreuna au furat cateva sute de milioane. Daca acestia i-ar cunoaste pe cei care au furat mii de miliarde i-ar pune la icoane ca pe sfinti…
    Este adevarat, suntem o tara inutilă pe harta lumii, un teren de speculă, de adăpostit refugiați si un teren de instalat armament străin, un popor care nu mai are industrie, nu mai are agricultură, nu mai are armată, dar are un scut antirachetă aparator de toate relele si o armata de profesionisti antrenata in teatre de „operatii”, departe de tara, dar si de popor. Este adevarat ca avem mitomani in exces. Oare numai politicienii spun lucruri trasnite, mint de ingheata apele si deformeaza realitatea? Cum s-ar manifesta un politician, daca nu ar fi sustinut de cel putin un ziarist mitoman?
    Este adevarat ca in Romania degringolada este atat de mare încat vorbele parlamentarului (politician ales de popor) sunt rastalmacite, faptele ii sunt hulite, iar consensul politic în interesul poporului sunt dictate de o voce nevazuta. Parlamentarul este cel care face legi proaste si singurul hulit de toti pentru raul facut tarii. Nimeni nu vede ca o initiativa legislativa a unui parlamentar, pana sa ajunga in Buletinul oficial, este discutata discutata intr-o comisie de specialitate, este trecuta pe la diverse departamente juridice ale ministerelor implicate pentru observatii, rediscutata in comisia de specialitate si trimise spre semnare locurilor in drept. Nu cred ca un ministru a semnat o lege fara un aviz juridic al specialistilor din subordine. Cel hulit este initiatorul, responsabil este cel care semneaza, iar cel care si-a dat avizul nu este atins nici macar cu o floare. De aceea, nimeni nu se mai înțelege cu nimeni, toți sunt la putere, toți sunt în opoziție, dupa cum le dicteaza „dumnezeul” lor din alte spatii cu mult mai multe interese, fiecare segment al societatii isi creeaza legi favorabile pentru a domina si supravietui concurentei, „nimeni nu mai are un program politic, nimeni nu mai știe ce fel de țară e România, ce vrea ea, încotro merge”.Ma intreb, oare justitia ar fi interesata sa opereze cu legi bune? In cazul unor legi bune justitia ar mai fi o putere intr-un stat democratic? Mi-i teama ca pentru a trai, trebuie sa-ti demonstrezi utilitatea.
    De unde sa afle acest popor sarman in ce tara traieste, daca televiziunile noastre comerciale prezinta numai stiri cancan din UE, NATO, america, emisiuni cu amante si amanti de succes, interlopi etc. Sunt prea putine emisiunile radio si TV care fac educatie poporului. De vina este ratingul aducator de foloase companiei. Cu amar se constata ca democratia, nu prea bine inteleasa, aduce incultura intr-o masa de oameni usor de manevrat de cei interesati. A cultiva un popor inseamna a plivi zilnic buruienile nefolositoare din tara. Plivitul costa mult si nimeni nu vrea sa investeasca, nici resposabilii tarii, dar nici investitorii strategici. Astazi, numai buruienile sunt purtatoare de profit.
    Putini ziaristi au vazut cat de densa este multimea cozilor de topor din Romania de toate esentele. Unele cozi sunt din esente tari pregatite la scoli cu mare rezonanta, fata de care ziaristii sunt ghiocei. Altele sunt din esente moi si sunt, de cele mai multe ori, sacrificate spre deliciul poporului. Nimeni nu observa ca, din cauze inca necunoscute, numarul cozilor de topor este cu mult mai mare decat numarul topoarelor. Multe cozi sunt in asteptarea eliberarii unui topor de coada sa. Alte cozi au imbatranit asteptand o oferta si nu mai sunt la moda. La nivel national e supraproductie de cozi de topor. Iata, un domeniu cu care Romania se poate mandri in lume. Criticabila este productia de topoare, deoarece ea este cea mai slaba din ultimii ani. Astazi, numai prin oboarele traditionale ai sansa sa gasesti un topor bun. In rest gasesti topoare cu coada aduse din import si cozi de topor in asteptarea unor momente potrivite de consacrare …

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.