,,Să rămâneţi oameni, dar cu idealuri”

0

Constanrtin_Necula,,În ciuda tuturor aparenţelor cariera e una, iar un om care are carieră şi nu are familie rămâne în continuare un om extrem de izolat de propriile lui bucurii. Nu spun că nu este un om bucuros, ferească Dumnezeu!, nu spun că nu este un bun profesionist, dar împlinirea lui nu poate veni decât în contextul în care reuşeşte ca şi sufletului său să îi dea aceeaşi acurateţe, acceaşi plenitudine, aceeaşi bucurie de a putea merge mai departe” – părintele Constantin Necula.

,,Nu e nicio materie la şcoală care să te înveţe cum să intri în inima omului”

,,Am învăţat lecţia, poate cea mai importantă: a respecta omul,  indiferent de situaţia de viaţă în care se află, în funcţie de profesionalismul său. Nu e nicio materie la şcoală care să te înveţe cum să intri în inima omului şi să nu fugi cu ea,  să i-o laşi întreagă şi reparată. Pentru că, să ştiţi, funcţia cea mai importantă a unui profesionist este aceea de a fi un bun cardiolog, de a pune la loc inima celor din jurul lui. Este foarte important să înţelegeţi că oamenii nu sunt doar obiectul profesiunii voastre” – părintele Constantin Necula.

,,Nu cred în cariera pe diplome”

,,Nu cred în cariera pe diplome. Diploma, fie ea de licenţă, fie de master, fie de doctorat, nu îţi acordă toate calităţile unui om de profesia care scrie pe diplomă. Diplomele sunt atestarea unui timp petrecut într-un spaţiu academic, nu sunt atestarea ca vei putea merge mai departe cu fruntea sus, salvând oameni”, mai spune Constantin Necula.

Părintele Constantin Necula le-a vorbit, la mijlocul lui iulie 2016, studenţilor de la Academia Forţelor Terestre «Nicolae Bălcescu» din Sibiu, în Aula Magna a Facultații de Medicină, despre ce înseamnă o carieră și cum pot da sens vieții lor. Constantin Necula i-a încurajat pe tineri să privească cu mai multă responsabilitate pregătirea pentru viață, să greşească, pentru că din greşeli învaţă, şi nu în ultimul rând, să pună suflet în tot ceea ce fac.

Evenimentul a deschis cea de-a patra ediție a Școlii de Vară: «Alege-ți cariera SMART!».

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.