„Tehno-cretinii” nu se dezmint

7

Guvern Dacian CiolosUn ministru spune că educația gratuită este o reminiscență a comunismului, altul că mersul cu trenul e un lux, iar altul, al Muncii, nu știe ce salarii au funcționarii din administrația locală. Între timp, vorbesc despre un „“proiect de țară”, „regionalizare” și nenumărate „strategii”. „Un guvern de strânsură” în care miniștri nu fac decât să „bâiguie” în timp ce sunt „coautori ai celebrei ape calde”, este explicaţia „raţională” oferită de Dumitru Buzatu, președintele Consiluiului Județean Vaslui și liderul PSD Vaslui, care spune că nu este câtuși de puțin suprins de gafele continue ale miniștrilor Guvernului Cioloș.

I-a etichetat drept „tehno-cretini” încă la scurt timp după instalare, iar după ieșirile membrilor Guvernului Ciloș, Buzatu se vede aproape în fiecare zi confirmat: Ministru Telecomunicațiilor, spunea că educația gratuită este o reminiscență a comunismului, iar părinții ar trebui să plătească „ o sumă simbolică”, 100 de lei, dacă vor educație pentru copii, ministru Transporturilor, Dan Costescu, afirmă că mersul cu trenul e un lux și românii trebuie să scoată din buzunare bani mai mult ca să beneficieze de el, iar apoi ministru Muncii declară, după greva funcționarilor din consilii județene și primării, că pentru el salariile pe care le primesc acești oameni sunt o necunoscută. În același timp însă, aceiași miniștri, în frunte cu premierul Dacian Cioloș, sunt porniți pe fapte mari: ei vorbesc despre o „strategie anti-sărăcie”, „regionalizare” și „proiectul de țară”.

De la Vaslui însă, Dumitru Buzatu nu se arată surprins de aceste gafe repetate ale actualilor miniștri, doar pretențiile lor îl intrigă. Doar este primul care i-a numit „tehno-cretini” și a vorbit despre paradoxul ca „guvernul de strânsură”, numit pe o perioadă atât de scurt determinată, să aibă cele mai mari planuri, cu bătaie lungă.
„Nu au reușit să dea drumul unui proiect major, dar bâiguie despre dezvoltare”, se dezlănțuie Dumitru Buzatu, după ce Guvernul Cioloș a început să vorbească despre regionalizare și „proiectul de țară”.
„Treburile merg vraiște. Singurele instituții care funcționează sunt din păcate cele locale, cu oamenii care au fost aleși în consiliile locale, în primării, în consiliile județene. Cu mai multă sau mai puțină pricepre aceștia fac ca țara să funcționeaze, în timp ce domnul Cioloș se ocupă de conferințe” –  Dumitru Buzatu.
Despre educația gratuită ca o reminiscență a regimului comunist a ministrului Telecomunicațiilor Buzatu spune: „A vrut să spună un lucru inteligent și el și i-a ieșit o prostie, pentru că așa se mai întâmplă când nu prea știi despre ce vorbești”.
„Toți sunt coatori ai celebre ape calde”, ironizează președintele CJ Vaslui. „Aduceți-mi mie dintr-o țară un document care să se numească ‘proiect de țară’. Proiectul de țară poate fi o ideea care să genereze o anumită conduită. Dar ce proiect de țară vor?! Să ne apucăm să desemnăm acum?”, a mai spus Buzatu, care, în aceeași notă ironică continuă: „Guvernului Cioloș să rezolve mai întâi strategia anti-sărăcie, concepută nu cu mult timp în urmă, și abia apoi să se concentreze pe proiectul de țară”.
Pentru președintele CJ Vaslui miniștrii Guvernului Cioloș nu fac decât să-și mascheze neputința prin tot felul de ieșiri publice în care „bâiguie” mari planuri și proiecte.
„Acum analizează absorția fondurilor europene prin tot felul de conferințe. Păi, s-a oprit de doi ani această absorție, de când au venit ei. În afară de proiectele care vin din trecut, care continuă acum, dintre cele noi nu se poate accesa nimic. Dar ei stau prin conferințe. E o treabă foarte bună, pentru că mie îmi plac conferințele, iar după dezbateri sunt înnebunit. Dar ce se întâmplă cu lucrurile despre care vorbesc, în timp ce vorbesc?!” – Dumitru Buzatu.

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

7 COMENTARII

  1. Cand esti prost si incompetent iti acoperi acest fapt cu chestii teorizate in fraze sforăitoare . Este gratis sa bați câmpii ….cu cruzime !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.