„Europa se află la sfârşitul existenţei sale”

3

Protest Berlin Angela Merkel trebuie sa pleceUn fost ofiţer al Biroului Central de Investigaţii din Polonia și expert în contra-terorism susţine că „Europa de Vest este moartă”, cauza fiind politica stabilită de Angela Merkel în domeniul migraţiei.

Jacek Wrona a criticat răspunsul guvernului german la atacurile teroriste, comparând situaţia cu cea de la căderea Imperiului Roman: „Europa se află la sfârşitul existenţei sale. Aceşti oameni trăiesc într-un vid, fără idei. Și sunt urmați de tineri, care vor doar să facă bani, la fel cum odinioară făăceau barbarii”.

„Germanii s-au săturat de asta, ceea ce nu înseamnă că și guvernul s-a săturat. Există două abordări diferite”.

De asemenea, el consideră că Europa suferă din cauza corectitudinii politice: „Cea mai gravă problemă a serviciilor este corectitudinea politică. Avem nevoie de o hotărâre dură”, a declarat Wrona, care a făcut aceste observaţii alături de istoricul militar Dr. Rafal Brzeski pe un chat polonez. Comentariile au apărut în contextul celor cinci incidente separate care au avut loc în Germania între 18 iulie şi 26 iulie 2016.

Două dintre acestea, care au fost revendicatre de statul islamic, a dus la zeci de răniţi şi au distrus iluziile conform cărora ţara este imună la atrocităţile teroriste. Dr. Brzeski a acuzat Germania de autocenzură atunci când se raportează la atacurile terorist, afirmând că „nu este nimic mai rău decât autocenzura în jurnalism”. Cea mai sângeroasă scenă a fost cea a atacurilor germane, la 22 iulie, în care un adolescent de 18 ani a ucis nouă persoane. „A fost foarte simplu să obţină o armă – spunea Wrona – din cauza liberei circulaţii în UE. Întreaga zonă balcanică este inundată cu arme, și din Balcani au venit două milioane de oameni”.

„Împreună cu ei au venit traficanți de arme, gangsteri, traficanți de droguri”.

Atacurile se produc în condițiile în care mii de germani au ieșit pe străzile Berlinului pentru a protesta împotriva politicii ușilor deschise a cancelarului puirtând pancarde pe care scria „Merkel trebuie să plece!” sau „Regina hoților. Merkel trebuie să ne părăsească”.

„O societate grijulie, de susţinere”.

Criticii au acuzat-o dur pe Angela Merkel de politica sa privind refugiaţii, cărora le oferă „uşa deschisă” .

Pe de altă parte, cancelarul german arată că nu se poate dezice de propria politică și nici nu își poate recunoaște responsabilitatea. Ea a vorbit despre un plan prin care va răspunde atacurilor și a refuzat şă-şi schimbe poziţia faţă de refugiaţi.

„Atacatorii au vrut să ne submineze simţul comunităţii, deschiderea noastră şi dorinţa de a ajuta oamenii care au nevoie”, a declarat Merkel. „Sunt convinsă că şi astăzi putem face acest lucru. Este de datoria noastră istorică şi este o provocare în aceste vremuri de globalizare. Am realizat deja foarte multe în ultimele 11 luni” – Angela Merkel.

La fel, preşedintele Germaniei, Joachim Gauck, a încercat să le insufle germanilor curaj pentru a înfrunta… efectele politicii cancelarului: „Nu ne vor obliga să urâm, la fel cum o fac ei. Nu ne vor ţine într-o izolare continuă de frică. Noi vom rămâne ceea ce suntem: o societate grijulie, de susţinere”.

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

3 COMENTARII

  1. Scroafa asta trebuie judecata si condamnata pentru inalta tradare. Alaturi de ea, Hollande si multi altii din parlamentul european care au sustinut-o. Si asta se va intimpla.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.