REGINA CUI?! ÎN CE ȚARĂ TRĂIM?!

15

Monarhie rege regina tronDincolo de orice discuție pro- sau anti- monarhie, dar o „regină”, ca să fie „regină”, nu trebuie să fi fost încoronată, adică să fi fost săvârșit un asemenea act, un asemenea ritual, sau să se fi căsătorit cu un rege? Mă întreb „ca prostul”, cum se spune, pentru că nu poți decât să „rămâi prost” zilele astea în România după ce te uiți la televizor și îi auzi pe toți, dar pe toți, peste tot, de la politicieni la jurnaliști, cum vorbesc despre „regina” lor, pe care o înmormântează pe 13 august 2016, ca pe o „regină”, fără nicio legătură cu istoria, cu realitatea, cu un ceva aproape de vreun adevăr mic măcar. În ce țară trăim?!

Să încercăm să înțelegem ceva din toată această imensă idioțenie națională: regina Marii Britanii are ca soț un „prinț”, și nu un „rege”, dar România are și „rege”, și „regină”… mai ales cu ocazia morții vreunuia… Iar asta se întâmplă fiind republică, dacă își mai aduce aminte cineva la televizor sau prin ziare… Unde mai pui că cei care folosesc primii aceste titluri aiurite sunt tocmai cei care pretind, chiar cu o inerentă condescendență, că stăpânesc intim aceste reguli „aristocratice”, aceste „etichete”!

Ne-am obișnuit deja ca vreun nu-știu-ce spilcuit purtător de cuvânt sau atârnător pretențios al așa-zisei „case regale” să vorbescă despre „rege” și „regină” sau „majestățile lor”. Dar cei doi nu sunt regi nici de facto, și nici de jure. Ce mai există în afară de asta?! În ce ordine a lucrurilor sunt cei doi regi?! În ce lume?! Cea a poveștilor… Doar asta!

Ana de Bourbon-Parma nu a fost nicio clipă regină, pentru că s-a căsătorit cu Mihai de Hohenzollern după ce acesta abdicase, nu mai era rege. Așa cum ar fi fost actul de abdicare, chiar ilegal, a produs consecințe, practice și legale, pe care le recunoaștem și respectăm astăzi înainte de toate în Constituție, legea fundamentală, atunci când spunem că statul este republică, cu tot ce presupune. Prin urmare, nu putem să alegem consecințele pe care le recunoaștem și cele pe care nu vrem să le recunoaștem, mai ales la ocazii… Nu avem această libertate, ca ființe inteligente!

Nu poți să folosești cuvintele așa! Ca jurnalist îți este permis, într-adevăr, să spui orice în această țară fără ca nimeni să te tragă la răspundere, la fel și ca politician, dar când ai o demnitate publică, când reprezinți, și nu reprezinți altceva decât statul român, care este republică, nu poți să vorbești despre „rege” și „regină”! Fără să nu pari idiot, cel puțin…

Primul-ministru Cioloș spune: „Majestatea Sa Regina Ana a României va rămâne un simbol al nobleții, discreției și demnității, valori ce întregesc contribuția definitorie…” Președintele Iohannis spune: „Compasiunea și regretul meu profund pentru dispariția majestății sale Regina Ana a României….”. Președintele României vorbește despre o „regină” a României care tocmai a murit… În ce țară trăim?! „Președintele” și „regele” nu sunt două noțiuni la fel de antagonice, nu se exclud reciproc, precum „republica” și „monarhia”? Oriunde în lume, însă nu și în România…!

În afară de termenul de reverență sau caracterul impunător, cuvântul „majestate” nu mai înseamnă decât „suveran” sau „monarh”. Suveran peste ce?! Monarh al cui?! Cum poți să folosești asemenea cuvinte ca președinte sau prim-ministru?!

Dar cum poți să declari doliu național și să faci funeralii naționale pentru/unei persoane care nu are cetățenia țării tale?! În ce țară trăim!!!

Sunt doar câteva gânduri și o mare stupoare. Concluzia parcă se grăbește singură să se înfățișeze goală. E prea multă prostie în această țară și a ajuns prea sus!!!

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

15 COMENTARII

  1. Subtextul tuturor manifestărilor care au înlocuit o necesară şi firească înmormântare cu un spectacol propagandistic este altul: Camarila nu mai are răbdare. Şi manipulează un popor de anesteziaţi, după nişte guvernări catastrofale, astfel încât să poată reinstaura o instituţie defunctă: monarhia! Cu toate televiziunile făcute preş (probabil unii speră în vreo graţiere monarhică) participarea efectivă a românilor a fost nesemnificativă. Au fost personalităţi cu adevărat legate de România au care au fost conduse pe ultimul drum de sute de mii de oameni. Iar Maria Tănase, se spune, ar fi fost condusă de un milion de oameni! (acum că au primit ce nu-şi puteau imagina de la Statul român ei tot în Elveţia! Probabil din dragoste şi respect pentru România şi români!) Însă comportamentul colectiv, probabil, fără să-şi dea seama, la final a aplaudat. Ca la orice spectacol. Pentru defuncă, să-i fie ţărâna uşoară! Pentru manipulatori, un moment de jenă!

  2. Sigur e un interes mare la mijloc. Se grabesc. Pun pariu ca pana la alegeri se mai face un circ si cu…maria sa regele…ca doar nu cred ca mai e. Se pare ca se doreste musai sa fim bulversati, sa nu stim ce mai vrem ca sa ne puna ei pe cine vor, ca in timpul lui Cuza. Si pun dudele, ca sunt scule umile.

  3. Platiti-va la timp taxele si impozitele ,ca avem si-o familie regala de intretinut,ce dumnezeu….si cum ar spune daniel (!!!)…paceee tuturoooorrrrrr……

  4. Asa era aceasta tara cu case din chirpici , acoperite cu paie , fara podele , Tara in care noi sa fim robi iar ” singele albastru ” sa traiasca in huzur. Cu acest surogat de regina a fost un spectacol grotesc. Spectacol ce trebuie sa ne trezeasca. Sa vedem ca ei sunt doar ei si nu dau nimic pe noi. Noi sa fim slougi , sa ii gratulam , sa ii aplaudam ca sunt plini de merite , dar fara merite. O haita de imbuibati ce isi imbirliga cozile in secret si se dau in spectacol la zile festive. Sa le fie de ” bine ” sa treaca toti pragul morti , sa vedem acolo cine le mai da onoruri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.