„Nu numai elevii, şi vrabia poate să cadă de pe creangă în curtea şcolii în momentul în care dânsul vorbeşte. Nu am nicio surpriză în discursul său. E bun la sanatoriul de boli nervoase, că îi linişteşte pe oameni. Emisia sonoră poate să fie o badijonare la creier”, a spus jurnalistul Cristian Tudor Popescu despre Iohannis.
El a comentat și anunțul lui Iohannis că viitorul guvern va fi unul politic, după alegeri: „La balamuc, îi lasă prin curte o vreme pe pacienţi şi vin băieţii în halate albe şi spun: gata, ajunge, gata cu joaca, aţi fost Napoleon, Hitler, acum gata, la salon! Cam asta a spus domnul Iohannis.
A trecut un an, s-a uitat cine şi cum a murit. Nicio secundă Iohannis nu a vrut să lupte împotriva sistemului. A vrut să se integreze şi să-l folosească. Ce anunţă? Că vine un guvern politic? După părerea mea, e ce bănuiam de mult, o nouă soluţie imorală.
E destul de clar. Situaţie dintre PSD şi PNL este comparabilă cu ceea ce în ciclism este surplace. Când intri pe ultima sută de metri este dezavantajat cel care vine în faţă, cel din spate beneficiază de despicarea aerului de către cel din faţă, câştigă şi vine în faţă. E bine să ataci ultima porţiune din spate. Asta văd acum: stau amândoi pe loc, şi PSD, şi PNL, să vadă cine o ia înainte, pentru a fi dezavantajat în negocierea care oricum va avea loc. Niciun partid nu poate câştiga decisiv”.
„Este cea mai moartă vară electorală pe care am văzut-o în perioada preelectorală. De obicei se întamplau mai multe evenimente. Ca de exemplu în 2012, în a cărui vară se salva democraţia.
PSD şi PNL nu sunt interesate de rezultatul alegerilor din toamnă. Sunt mai interesate de mişcări interne, de lucrături ale liderilor. Ceea ce este absurd. Pentru că trebuie să faci campanie electorală, să îţi prezinţi planurile, să trimiţi oameni la televiziuni, care să apară în emisiuni. Apropo, cine candidează? Suntem în septembrie, la jumătate, şi nu ştim cu cine defilează PSD şi PNL.(…)
Sunt strategii diferite de campanie. Poţi face strategie „high”, cu acuze, insulte, tensiune maximă, pentru ca tu, cel care iniţiezi, consideri că ai prima şansă. Şi ştim cine făcea aşa. Există şi strategia de campania baltă scăzută. Adică partidele consideră că au prima şansă în aceste condiţii călduţe, în care nimeni nu atacă pe nimeni. Această strategie este în interesul unui partid, unul singur are interesul acestei strategii de baltă cu mormoloci. Altul nu are niciun cîştig. Dar văd că nu-i interesează”.
„Este o pierdere faptul că Dacian Cioloş nu va mai fi premier. Guvernul ăsta a avut o poziţie ingrată. La faţă se poate da în el, pentru că, după cum spune doamna Alina Gorghiu nu are nicio susţinere în Parlament. Iar la dos a fost supus presiunilor politice. După alegeri se poate pune guvern politic, dar măcar să-l lase pe domnul Ciolos premier. Mi s-a părut un om de bună calitate, care poate greşi, dar nu este mânat de rele intenţii…. Mare păcat ar fi să fie înlăturat. Dacian Cioloş e un câştig pentru România, unde nu ne dau afară din casă oamenii politici care să aibă bun simţ şi o bună orientare”.
D-L PRESEDINTE E IMPLICAT UNDE NU POATE SA REALIZEZE CE ALTII AU DISTRUS DIN 1989…ROMANIA E O TARA CU N’PROBLEME MAJORE…DOAR UN PRESEDINTE CUM E V. PUTIN SAU CUM A FOST CEUSESCU…ATAT SE POATE…DEMOCRATIA NU E JUNGLA…E CIVILIZATIE SI ORGANIZARE…RUSINE!
v-atzi obishnuit cu papagali care sä vorbeascä. neamtzul tace, si asa vouä vä place doar polemica si birfa