Piste de bicicliști ca la Vaslui

0

piste-biciclisti-trotuar-trecatori-oameni-strada-vasluiCaracalul s-a mutat la Vaslui. Pentru a respecta Planul Integrat de Dezvoltare Urbană, prin care s-au asfaltat străzi, s-au pavat trotuare și au fost introduse trolee, Primăria Vaslui și-a trimis oamenii să facă și niște pistele de bicicliști “europene”, pe care proiectul, european de felul lui, nu putea să nu le cuprindă în mod civilizat.

“Laborioasa” lucrare la pistele destinate special bicicliștilor europeni de la Vaslui a constat în trasarea a două linii paralele (și nu prea) pe distanța a 10 kilometri pe trotuarele Bulevardului Ștefan cel Mare și ale altor două străzi adiacente.

Bineînțeles, vasluienii nu respectă prioritatea pe care ar trebui să o aibă bicicliștii pe porțiunile de trotuar cuprinse între cele două linii. Dar asta pentru că sunt întregi la minte, și nu pentru că nu ar fi civilizați. Nici bicicliștii nu pot lua în serios cele două linii de pe pavele, din același motiv.

Dar nici nu ar putea să o facă, câtă vreme aceste așa-zise piste se găsesc în multe locuri chiar pe mijlocul trotuarelor, „pedeștrilor” nerămânându-le decât să se strecoare printre copaci sau pe lângă vitrinele magazinelor.

Dar, oficial, la Vaslui, pe lângă altele, există și piste pentru bicicliști. Și e bine. Cum să nu fie bine?! Chiar dacă aceste spații mult prea speciale pentru bicicliștii vasluieni se constituie mai degrabă într-o invitație la accidente, decât într-o facilitate pentru cei care se deplasează pe două roți pe lângă, sau printre?, ceilalți vasluieni.

Lucrarea a fost, de bună seamă, „pavată” cu intenții bune, adică exact așa cum este și drumul către Iad…

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.