A spart toate clasamentele

0

Tudor CiuhodaruAproape de sfârăitul mandatului parlamentarilor aleși în 2012, vasluienii au parte de o mare surpriză: află că au avut cei mai buni parlamentari. Și se întreabă, firesc, cum ar fi să aibă niște parlamentari proști, dacă ăștia au fost buni…

Un clasament privind activitatea parlamentarilor între 2012 și 2016 îi dau pe vasluieni ca cei mai activi deputați și senatori. După „indicele agregat al activității parlamentare”, care măsoară statistic inițiative legislative, luări de cuvânt și declarații politice, vasluienii au fost ridicați enorm de doctorul ieșean Tudor Ciuhodaru, deputat de Bârlad, care a bombardat secretariatul camerei cu bilețele denumite „declarații politice” care cuprindeau… cam tot ce-i trecea prin minte. 

După o practică de patru ani, Institutul de Politici Publice a elaborate, la începutul lui septembrie 2016, odată cu începutul ultimei sesiuni parlamentare a legislativului, un clasament al activității parlamentarilor. „Indicele agregat al activității parlamentare” a fost un instrument de măsurare a gradului de implicare și activitate politică a aleșilor poporului în activitățile curente ale forului legislativ al României, și anume inițiative legislative, luări de cuvânt și declarații politice. După acest indice a rezultat că parlamentarii vasluieni au fost cei mai harnici între 2012 și 2016, cu 65 de inițiative legislative, 191 luări de cuvânt, 120 de declarații politice, 64 de interpelări și întrebări parlamentare și 4 moțiuni semnate. Aceasta fiind media de parlamentar. În spatele acestei medii se află însă… un singur nume, parlamentar care a „săltat” statistica uluitor.

Toate bune și frumoase pentru vasluieni, dar nimic din toate acestea nu ar fi fost posibile fără contribuția „tulburăttoare” a medicului ieșean Tudor Ciuhodaru, ajuns deputat de Bârlad în 2012, astăzi al PSD, după ce a fost ales din partea PPDD și a trecut în cei patru ani prin UNPR.

Parlamentarul în cauză a spart toate clasamentele și statistice din toate timpurile întocmite la Casa Poporului în legătură cu activitatea aleșilor și a ridicat, bineînțeles, media pe fiecare parlamentar vasluain la cote nebănuite în trecut. Ciuhodaru are 170 de inițiative legislative semnate, 203 întrebări, nouă moțiuni semnate și 20 de luări de cuvânt în plen.

Județul Vaslui a ajuns astfel la extreme în privința activității aleșilor. Dacă a avut un alt deputat, pe pesedistul Irinel Stativă, din colegiul Murgeni, care nu a făcut absolut nimic ca parlamentar, cu Tudor Ciuhodaru activitatea parlamentară a fost dusă din nou în derizoriu, dar pe o cu totul altă cale. Pe când alți parlamentari s-au concentrat pentru declarațiile lor politice, Tudor Ciuhodaru a scrs bilețele pe sub bancă, precum un elev, și le-a expediat la secretariatul Camerei Deputaților.

Așa s-a ajuns ca Ciuhodaru să compună și câte 58 de declarații pe zi.

Într-o singură zi, 17 februarie 2015, el a produs nu mai puțin de 58 de declarații politice, pentru ca pe 24 februarie 2015 să revină cu alte 17, cu care a dat fuguța la secretariatul Camerei. Spre exemplu, în una dintre acestea scrie: „Pe 24 ianuarie am văzut horind grupuri-grupuri de infractori păzite de SPP! Ei ne-au furat și spitalul de urgențe și autostrada și continuă să ne fure viitorul. Poate e ultima horă jucată în aer liber… O zi fără arestări este o zi pierdută! „Hai să dăm mână cu mână, toți corupții împreună”, cântecul actualei puteri – trebuie să devină doar un vis urât”. Toate intervenții lui Ciuhodaru sunt de același calibru, dovedind că activitatea doctorului ieșean a fost mai aproape de un caz… medical, decât de unul special, al unui parlamentar destoinic care își ia în serios misiunea asumată.

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.