Un concurs cum altul nu-i/ are loc pe la Vaslui

0

concurs-ritmuri-pe-portativ-vasluiConsiliul Județean Vaslui anunță printr-un afiș un concurs național de dans cu totul neobișnuit: nu are nici loc și nici perioadă de desfășurare sau de înscriere, nici participanți, nici juriu. Nu are nimic decât numele și o finanțarea… nerambursabilă.

Un concurs cum altul nu-i / are loc pe la Vaslui. Nu a fost în intenția mea să fac versuri, dar pur și simplu m-au cuprins… ritmurile Consiliului Județean (CJ) Vaslui. Știam eu cumva că această instituție nu prea știe pe ce dă banii, dar să ni se recunoască, chiar să ni se arunce în față fățiș, printr-un afiș, nu am putut crede că este posibil vreodată.

CJ Vaslui și-a pus la intrarea în instituție un afiș prin care anunță un concurs național de muzică ușoară și dans cu numele «Ritmuri pe portativ». Concursul are loc la Vaslui și este „finanțat de CJ prin programul pentru finanțare nerambursabilă a activităților non-profit – domeniul cultură”. „Nerambursabil” înseamnă că CJ Vaslui dă banii și nu-i mai vede înapoi.

Dar pe ce dă banii CJ Vaslui? Nu avem de unde ști, pentru că acestea sunt singurele informații pe care le oferă afișul, așa cum vedeți în fotografie. Nu se spune nimic despre locul de desfășurare, despre posibilitățile de înscriere, despre participanți, despre perioada de desfășurare, despre premii, despre juriu, despre ceva… Organizatorilor li s-a părut suficient să anunțe că el există. Deci s-ar putea să fim în plin concurs, peste tot în Vaslui și pentru veșnicie, și noi nici măcar să nu știm. Dacă vedeți oameni dansând pe străzi acestui oraș, ei nu au înnebunit. E opera CJ Vaslui, care lucrează pe domeniul cultură!

Deocamdată v-am sesizat acest concurs cu totul neobișnuit în cultura vasluiană, dar și universală, dar este necesară o anchetă jurnalistică de mare anvergură care va elucida în cele din urmă acest mister al concursului unic, rupt de timp și spațiu. Între timp, dacă îl întâlniți pe Dumitru Buzatu, președintele CJ Vaslui, prin orașul Vaslui, puteți să-l invitați la dans. S-ar putea să conteze ecorm! Așa cum este cunoscut președintele PSD Vaslui și al CJ Vaslui, și a altor comisii și comitete, o funcție de președinte al juriului unui asemenea concurs cu șanse de a deveni unic în istorie nu e ceva ce și-ar dori să rateze…!

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.