„Cea mai mare amenințare pentru noi este media occidentală”

1

mere-agnes-mariam-de-la-croix„Cred că media a devenit o armă de război, a devenit o armă de manipulare. Cred că marii reporteri și-au vândut sufletul diavolului și că, dacă nu acum, atunci mai târziu, istoria îi va judeca într-un proces ca acela de la Nurnberg” – Maica Agnès-Mariam de la Croix

Pe 9 decembrie 2016, Jean Michel Vernochet – scriitor, ziarist și geopolitolog francez – a intrat în legătură pe Skype cu Mère Agnès-Mariam de la Croix, maica stareță a mănăstirii Qara, din Siria. Discuția a avut ca temă uriașa manipulare mediatică, care are drept țintă opinia publică internațională, legată de atacul armatei siriene și a aviației rusești asupra, spune mainstream-media, „orașului martir  Alep”.

Din interviul cu Mère Agnès-Mariam de la Croix putem afla că, în realitate, a fost asediat Alepul de Est – aflat, atunci, la data interviului, sub controlul facțiunilor „rebele” – și nu întreg Alep-ul, pentru că Alep-ul de Vest se află sub controlul armatei siriene.

Aici, când vine vorba de cele două părți ale Alep-ului, intervenția lui Mère Agnès-Mariam de la Croix este deosebit de interesantă. Ea spune: „Este rușinos, presa occidentală, presa de propagandă, nu are nicio rușine să mintă, pentru că minciunile ei sunt luate drept oracol de către opinia publică… Este vorba de o crimă de dezinformare. Cum se explică că civilii se refugiază în zona controlată de Armata siriană, când aceasta este prezentată ca o armată de barbari?… În Alepul de Vest, controlat de Armata siriană, se găsesc între 1,5 și 2 milioane de oameni, pe când în zonele controlate de „rebeli”, cărora populația siriană le spune „teroriști”, pentru că sunt vinovați de crime atroce, sunt mai puțin de 100.000… Zi de zi populația din Alepul de Vest a fost bombardată de acești „rebeli”, care sunt susținuți de țările occidentale și țările arabe, dar și de media internaționala, care ia  parte la deformarea faptelor, la acoperirea criminalilor”.

Pentru cei a a căror unică sursă de “informație” este mainstream media, ce spune Mère Agnès-Mariam de la Croix sună ca strigătul copilului ce a observat că „împăratul e gol”, pentru curtenii acestuia. Pentru că Mère Agnès-Mariam de la Croix vorbește despre bucuria nemăsurată a cetățenilor Alep-ului care au scăpat din mâinile teroriștilor. Da, „teroriștilor”, pentru că așa îi numesc cei care au scăpat din mâinile lor pe „rebelii” atât de dragi CNN, NYT, BBC, Agerpres, Reuters, Digi, ProTv șamd.

Mère Agnès-Mariam de la Croix vorbește despre cele 4.000 de familii scăpate din Alep-ul de Est, care, refugiate în Alep-ul de Vest, depun mărturie despre suferințele îndurate.

Mère Agnès-Mariam de la Croix povestește despre femeile care au fost victimele jihadului sexual, sau despre bărbații care se prăbușesc la capătul puterilor în brațele celor de la Crucea Roșie, după ce au fugit din mâinile „eroicilor apărători” ai Alep-ului …de Est.

Mère Agnès-Mariam de la Croix vorbește despre cei 45 de civili (copii, femei, bărbați) executați la gura țevii, în doar 2 zile, de eroii CNN-ului, NYT-ului, BBC-ului, Agerpres-ului, Reuters-ului, France – Presse-ului, cei care apară de barbari „citadela Alep”.

Mère Agnès-Mariam de la Croix povestește cum a fost răpit și decapitat băiatul palestinian, în vârstă de 14 ani, de către „rebelii” din Al-Qaeda, victimele inocente ale dictatorului Bashar Al-Assad.

Mère Agnès-Mariam de la Croix ne arată o cu totul altă realitate decât cea prezentată de Pavlov Media și atunci nu ai cum să nu o înțelegi când spune „Cea mai mare amenințare pentru noi este media occidentală”.

Autor: Bogdan Calehari

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

1 COMENTARIU

  1. Pai cine ne opreswte sa facem ce a facut Polonia, si anume a interzis stirile din SUA si EU si le-au inlocuit cu stiri scrise de ziaristii locali, chiar despre evenimentele internationale

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.