„Noi trebuie să ne întrebăm de unde consumăm apă, gaze, electricitate: de la firme străine care duc profiturile în străinătate”

1

liviu-dragnea-psdPreşedintele PSD Liviu Dragnea a deschis un front împotriva companiilor cu capital străin în primele declaraţii pe care le-a făcut după anunţarea PSD ca şi câştigător net al alegerilor din 11 decembrie 2016 cu 45% din voturi.

Într-o declaraţie la Realitatea TV, Liviu Dragnea a spus, întrebat fiind ce intenţii are în politica economică în perioada următoare, că face o mărturisire pe care nu a mai făcut-o la alte mijloace mass-media. El a spus: „Ştiţi că sunt pescar pasionat şi-mi place peştele. Am fost acum două săptămâni în piaţa Obor şi întrebam de crap şi de caras. Şi mi s-a oferit, iată, ce crap din Spania avem, ce caras frumos din Ungaria (…). Dar din România ce aveţi? Am întrebat şi mi s-au arătat câteva ştiuci amărâte.

Dar România are un bazin hidrografic uriaş, de ce nu putem producem local? Asta este astăzi cea mai mare problemă în România”, a   declarat Dragnea. El a continuat: „Noi trebuie să ne întrebăm de unde consumăm apă, gaze, electricitate? De la firme străine care duc profiturile în strănătate. Noi vrem să facem o Românie unde să producem local ceea ce avem nevoie”, a mai spus preşedintele PSD.

Aceasta este prima declaraţie agresivă contra multinaţionalelor, în contextul în care în Ungaria şi în Polonia partidele de la putere trec deja la răscumpărarea companiilor de utilităţi vândute investitorilor străni.

În România, Apa Nova, deţinută de francezii de la Veolia, este subiectul unei anchete a procuratorii privind majorarea abuzivă a tarifelor la apă rece.

Furnizarea de electricitate este în mâinile italienilor, cehilor şi germanilor, iar compania Enel care are distribuţia şi furnizarea de energie inclusiv în Bucureşti, a fost acuzată, în cadrul unor anchete parlamentare, că nu şi-ar fi îndeplinit planul de investiţii.

Distribuţia de gaze din toată România este în mâinile francezilor şi germanilor, care îşi împart partea de sud, respectiv partea de nord a României.

Producţia de gaze este împărţită în mod egal între austrieci şi români, însă producţia de petrol este integral cedată prin contracte pe 30 de ani către austriecii de la OMV Petrom.

Preluare: Ziarul Financiar / Autor: Sorin Pâslaru

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

1 COMENTARIU

  1. Cât tupeu ! Desigur se adresează celor cu mucii-n blid,care l-au și votat !
    Mă hoților ,ați pus toată România pe chituci și v-ați băgat-o în jebele voastre analfabete ! Credeți că nu vă vine vremea scadenței ! L-ați ucis pe Ceaușescu în Ziua de Crăciun ,sunteți blestemați în vecii vecilor cu neam de neamul vostru !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.