PNL face o moțiune de deochi împotriva PSD

10

Raluca Turcanu PNL liberaliPNL vrea să facă o moțiune de cenzură de deochi împotriva planurilor viitoare ale PSD, de mâine și din viitor. O moțiune care să se refere, nu la ceea ce au făcut pesediștii, ci la ceea ce au de gând să facă în viitor.

O spune foarte clar Raluca Turcanu, președinta PNL, și toată presa o citează fără să se întrebe cum poate fi făcută o moțiune împotriva a ceea ce nu s-a întâmplat, a ceea ce nu există, care ar fi obiectul ei.

Din explicațiile Ralucăi Turcanu înțelegem însă că ar fi mai mult vorba despre un fel de descântec de deochi pentru PSD, care a fost deocheat de popor la alegeri cu o majoritate parlamentară, iar liberalii vor să-l dezlege de toate ispitele, păcatele, nelegiuirile, greşealele cele de voie şi cele fără de voie, cele cu ştiinţă şi cu neştiinţă, cele cu călcare de poruncă şi cu neascultare, ce se vor fi săvârșit de către robii lui Dumnezeu din PSD în vremurile care or să vină, cu lucrul, cu cuvântul, cu gândul, cu ştiinţă sau cu neştiinţă, în timpul nopţii şi în timpul zilei. Amin! Ptiu, ptiu, ptiu!

Raluca Turcanu:

„PNL ia în considerare depunerea unei moțiuni de cenzură. Ne aflam într-un puternic asalt al majorității parlamentare împotriva ideii de Lege, ordonanțele PSD sunt atentate la proiectul european al României, afectează visul românilor de a avea o țară europeană unde nu există două categorii de cetățeni, unde nu este tolerată hoția politică. O țară ca afară nu înseamnă doar prosperitate ci și egalitate în fața legii. PSD îi îndepărtează pe români de propria lor țară. Cine mai dorește să se întoarcă în țară când politicienii se scapă între ei de justiție? E un gest de tâlhărie la drumul mare”.

Câteva variante de moțiune de cenzură:

„Un cărbune și-un tăciune,
un fir de mătură pune
și spune o rugăciune.
Ptiu, ptiu, ptiu,
fugi deochi dintre ochi,
printre fagi, printre anini
prin păduricea cu spini;
cine a deocheat,
și cu ciudă s-a mirat
să-i plesnească ochii-n cap
să rătăcească hăcuit
de leoaică,
de strigoaică,
de muroaică,
de muma pădurii,
că s-a mirat
de chip curat
și luminat
de Maica precista lăsat
și e păcat!”

„Fugi deochi,
Dintre ochi,
Că te-ajunge-o vacă neagră,
Cu coarnele să te spargă,
Să te-azvârle peste mare,
În pustiu, în depărtare,
Acolo să pieri,
Ca ziua de ieri,
Ca roua de floare,
Ca spuma de soare,
Iar capul cel deocheat
Să rămâie luminat şi curat
De boală scăpat”

„După cum s-au stins cărbunii,
Așa să se stingă deochiul,
Eu sting pociturile și săgetăturile
Sting toate strigările
Toate deochiurile
Și toate căscările
Toate habaticurile
Sting toți ochii cei răi,
Și gurile cele rele
Să n-aibă ochii ce holba
Și gura a striga
Potolesc, osândesc
Să n-aiba grija lui…”… Dragnea

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

10 COMENTARII

  1. Să încerce și cu păr de câine, să-i fugă sperietura de PSD. Sau să-i toarne cositorul. Mai e bun și ortu’ mortului. Alungă, dom’le!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.