Profesionistă, presa mare nu doar informează, imaginează și, mai ales, speră

2

 

CNN Corrupt News NetworkAlături de CNN, ABC, CBS, NBC, New York Times sau Washington Post, Los Angeles Times a făcut parte din cele 194 de organisme media, din 200, care au redat corect, echidistant și cu profesionalism campania electorală din Statele Unite. Prin urmare, și la Los Angeles Times, ca și la celelalte 193, cel puțin 90% din informațiile despre candidatul republican au fost informații și știri negative. În schimb, aflate în căutarea unui echilibru normal, Los Angeles Times, CNN, NWT și celelalte 191, i-au sfătuit pe americani să dea dovadă de prudență în alegerea lor, pentru că democrata Hillary Clinton este inteligentă, experimentată și foarte curajoasă, așa că electoratul riscă să se aleagă cu un președinte sobru, pragmatic și eficient, care va da strălucire actelor și acțiunilor sale, ceea ce va dăuna grav Americii și poporului său.

Nu li s-a alăturat în cruciada asta pentru adevăr Fox News, și alte cinci publicații, dar se știe că Fox News nu este un organism de presă, ci o simplă anexă a partidului Republican.

Astfel, aflate mereu în căutarea adevărului, Daily News și-a informat cititorii că republicanul Donald Trump este „Seniorul Porcilor”, Los Angeles Times i-a anunțat pe ai săi că republicanul este o „catastrofă”, iar CNN și-a informat publicul că Trump este un „rasist ordinar”. Și tot așa: clown, cretin, fascist, misogin, prost… până a câștigat Trump!

Când însă unul dintre ziariștii săi și-a arătat lipsa de profesionalism, anuntând pe Twitter că-l vrea pe Donald Trump mort, Los Angeles Times l-a dat imediat afară. Și The Guardian, în Marea Britanie, s-a delimitat de editorialista sa, Monisha Rajesh, care, după alegerea lui Trump, și-a anunțat publicul că „a venit vremea unui asasinat prezidențial”. Cine a spus că e ușor să fii ziarist?!

Reacții normale, venite din partea unor organisme de presă profesioniste, adevărate simboluri ale jurnalismului independent, componente ale unei prese ce-și merită și onorează respectul și încrederea acordate de opinia publică internațională, care, normal, a ajuns, în timp, să-i împărtășească convingerile. Așa, o comuniune, ca între Pavlov și cățelul său.

Pentru că ăsta nu e jurnalism! De aia CNN, marele CNN, le-a arătat, tuturor, cum trebuie procedat. Nu spui „îl vreau pe Trump mort”, sau „Trump ar trebui asasinat”, asta puteai s-o spui în campania electorală, dar nu după ce a fost ales președinte. Nu e deontologic.

Dar Wolf Blitzer, de la CNN, poate să-l intrebe, din studiou, pe Brian Todd, tot de la CNN, discutând așa, ca niște buni prieteni, despre lucruri fără legătură cu realitatea și care nu au cum să se întâmple: „Ce s-ar întâmpla dacă președintele ales și toți succesori săi ar fi uciși pe 20 ianuarie, în ziua investiturii?” ( Pe Wolf Blitzer îl interesează asta, pentru că publicul CNN – din State, Arabia Saudită, Al – Qaeda Statul Islamic, Bruxelles, Angela Merkel, nu contează – vrea să știe răspunsul). Iar Brian Todd – care, ca orice bun ziarist, nu-și poate lăsa publicul neinformat – poate să-i răspundă la obiect și dezinteresat fără să încalce vreun regulament profesional: dacă Trump și Pence ar fi asasinați în chiar ziua investiturii, adică dacă America ar rămâne fără președinte și vicepreședinte, publicul, în special ăla de mai sus, să stea liniștit: John Kerry (Secretarul de Stat) va veni la putere.

I-a mai explicat Brian Todd lui Wolf Blitzer și alte variante plauzibile, în cazul în care Trump este asasinat azi, dar nu mai au importanță. Cine se uită pe CNN – cine nu se uită pe CNN?! – poate să-i vadă, într-o altă emisiune, în cazul în care Trump nu e asasinat azi, discutând cu profesionalism despre ce s-ar întâmpla dacă Trump ar fi împușcat în cap cu un glonte dum dum sau aruncat în aer cu o bombă făcută din 10 kile de Semtex și douaj’ de kile de cuie. Dacă vreți să aflați, nu trebuie decât să urmăriți CNN!

Important este că, în sfârșit, toți au înțeles, inclusiv ăia care consideră Antena 3 o latrină, dar au un cult pentru CNN, ce diferență există între un „tonomat media”, sau o latrină media, și un organism de presă cu audiență globală.

Autor: Bogdan Calehari

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.