Senatoarea PSD și „oribila societate”

2

Gabriela Cretu2„Mi-e frică, mi-e frică să dorm singurică”…

În seara în care străzile Capitalei erau pline de oameni care protestau împotriva „neprogramatei” amnistii și grațieri a Guvernului Grindeanu, senatoarea PSD Gabriela Crețu era cuprinsă de niște „spaime existențiale” insomniace: cum să facă strada agenda publică în locul guvernului PSD?! Păi, așa? Păi, nu, dom’le, că nu e democratic! Un posibil răspuns: PSD trebuia să-și treacă în faimosul program de guvernare înainte de alegerile de pe 11 decembrie 2016 amnistia și grațierea, și nu mai avea problema aceasta. Pentru că nu mai câștiga alegerile…

De abia realeasă senatoare de Vaslui și ajunsă la București, pesedista Gabriela Crețu nu își poate găsi noaptea liniștea în camera de hotel din cauza zgomotelor „de fond” ale miilor de manifestanți de pe străzile Capitalei. Așadar, cugetă. O face pe contul său de Facebook, ca mai toată lumea în zilele noastre, doar că profunzimea bate la fundul gol orice obișnuit citat despre căutarea fericirii și armonia universală. Într-o postare de pe la ceasurile 11 trecute ale serii, senatoarea noastră își pune întrebări legate chiar de democrație, adică ce este aceasta și cum funcționează. Iar concluzia este tulburătoare și dătătoare de insomnii: „Oribilă societate am ajuns…”. „Păi, Gabi, voi ați condus această societate!”, vine imediat un răspuns.

„Mai există vreo țară în lume în care instituțiile de supraveghere și forță să fie considerate eroice iar cele democratice să fie diabolizate?! Și în care agenda publică să fie făcută doar de diverse grupări nealese și nesupuse unui control democratic real?! Și schimbată, când e nevoie, tot de acestea?! Mi-e frică de amploarea manipulărilor. Și, mai ales, de complicitățile celor care ar trebui să le facă ineficiente. Oribilă societate am ajuns…”, scrie senatoarea „Gabi” singurică în noapte în fața manipulărilor și complicităților tenebroase care o chinuiesc psihologic.

Nicio vorbă nu spune senatoarea însă despre cauza dezlănțuirii pe străzi a acestor „grupări nealese și nesupuse unui control democratic real”, adică miile de bucureșteni care protestează împotriva intenției Guvernului Grindeanu de a emite o ordonanță de urgență prin care să ofere grațiere unor confrați „în suferință” din închisori și să modifice Codul Penal. În asemenea „detalii” au însă grijă să intre prietenii senatoarei de pe Facebook, care vor pune chiar punctul pe i.

După o primă replică, „Păi, Gabi, voi ați condus această societate!”, vine o alta: „Nu numai c-au condus-o, au făurit-o!”. Apoi, realizatorul de televiziune Doru Braia atacă frontal dilema senatoarei în comentariul său: „Păi, dacă cele ‘democratice’ vor să amnistieze și să grațieze ce tocmai a fost condamnat!”.

Un alt prieten la fel de lucid scrie: „Nu cred că în programul de guvernare era și această propunere de grațiere și amnistiere.
2. Nu văd urgența luării acestei măsuri prin OUG.
3. Dar dacă era urgentă, de ce nu a adoptat-o dl. Grindeanu?
4. Într-un stat democratic ai voie să ieși să protestezi, indiferent de tabăra în care te afli”.

„Mie mi-a frică de amploarea ticăloșiei care a ajuns să caracterizeze ‘oamenii politici responsabili’. Atunci când acțiunile celor care ne reprezintă ajung să nu mai aibă absolut nicio legătura cu interesele celor reprezentați, nu mai discutăm despre democrație. Jean Jacques Rousseau avea dreptate, mandatul de reprezentare TREBUIE să fie imperativ în raport cu cel reprezentat. Să fie obligat să acționeze strict în sensul celor pe care, de bună voie și nesilit de nimeni, s-a angajat să le facă atunci când a solicitat mandatul. Democrația a murit în România. Au ucis-o exact cei care acum se fac că o plâng”, este cel mai democratic dintre comentariile primite de senatoarea Gabriela Crețu la postarea sa, care totuși reușește să strângă peste 130 de adepți în 12 ore, mulți membri de partid care ar aproba că negru este alb dacă se spune „de sus”.

Au existat printre comentatori însă și susținători absoluți ai… orice vrea Guvernul să facă în viitor. „Să fie sănătoși cu protestele lor. Să nu mai fie încurajați cu băgarea în seamă. Majoritatea a decis la alegeri, minoritatea isterică trebuie pusă la punct”. Așadar, Guvernul, odată desemnat, poate să facă ce vrea, fără să mai dea socoteală nimănui. O altă lecție de democrație…!

Dilemele nocturne ale senatoarei și mai ales aspectul oribil al societății nu ar fi existat totuși – și asta e o certitudine! – dacă PSD își trecea în faimosul program de guvernare un asemenea plan: grațierea. Foarte probabil mulți români nu ar fi votat un partid cu un asemenea proiect ca prioritate a guvernării, așa cum se dovedește a fi. PSD nu ar fi câștigat alegerile, nu ar fi dat guvernul, iar Gabriela Crețu ar fi avut seri liniștite, fără frici și spaime. Noapte bună!

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

2 COMENTARII

  1. Lasati minciuna si amagirea – abureala. Stanga NU EXISTA. O ideologie de stanga presupune lideri nepatati,morali ,nepusi pe capatuiala si imbogatire din hotii oficializate..Iliescu a fost de stanga.Si mai este. Sarac si necapatuit. De la el ,tot ce s-a mai perindat a degradat notiunile de onoare,cinste,demnitate,modestie,onestitate .MINCIUNA a devenit procedeul clasic prin care se poate manipula prostimea. Nici prostimea nu este de stanga.. Pacat ca nu este 1 aprilie..

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.