„Ce ați fi fost voi, dacă nu aș fi fost eu?!”

5

George Soros a ajuns să fie atât de contestat astăzi în România, încat a devenit un fel de Ion Iliescu al așa-zisei ”drepte” (PNL și USR). Precum în cazul lui Iliescu în PSD, mulți din această zonă „de dreapta” își trag originile politice de la școala sorosistă, dar niciunul nu mai este dispus să o recunoască astăzi. Poate o să ajungem să îl auzim și pe bătrânul și decrepitul Soros întrebându-și pupilii masați în posturi importante din România, precum o făcea Ion Iliescu în fața unei săli pline de pesediști importanți: „Ce ați fi fost voi, dacă n-aş fi fost eu?”

Soros&Co finanţează şi coordonează, prin agenţi interpuşi, viaţa politică a multor ţări est-europene, țelul final fiind controlul total asupra economiilor, un scop în sine, şi, ca mijloc de realizare, a politicii acestora. Ar putea fi o afirmație mult prea dură pentru „spiritele libere”, dar realitatea este că puțin îi pasă marelui afacerist și clicii sale dacă într-o societate există „libertate” sau „democrație”, iar o „societate deschisă” înseamnă pentru el o societate „open for business”, o societate și un stat care oferă oportunități de afaceri imense, prin disponibilitatea celor cu „mintea deschisă” (o altă literatură îi numește „idioți utili”) care au ajuns în frunte de a înstrăina decizia asupra economiei și însăși statul.

Pentru această ideea pledează însăși înființarea Fundației pentru o Societate Deschisă, care a avut motivații strict economice. Potrivit biografului său, Michael Kaufman, motivele care au stat la baza creării Fundației pentru o Societate Deschisă, în 1979, n-au avut nimic de-a face cu promovarea democrației, ci cu evitarea taxelor. Soros i-a recunoscut acestuia că motivele înființării au fost „fundamental egoiste”, Fundația fiind concepută ca un instrument de optimizare fiscală, cu scopul evitării taxei pe moștenire și transmiterii unei părți din avere copiilor săi. Iar apoi… apoi cel care s-a îmbogățit peste măsură speculând piețele financiare nu a putut să nu vadă oportunitățile de afaceri uriașe pe care le oferea manipularea, de această dată nu a piețelor financiare, ci a societăților deschise, manipularea elitelor.

Dacă fostul președinte al SUA Barak Obama s-a numărat printre cei care au fost sprijiniți de la bun început (beneficind de donații de 60.000 de euro pentru obținerea în 2004 a fotoliului de senator, pentru ca suma să crească considerabil în campania pentru Casa Alba din 2008), profiturile din urma acestei investiții au fost uriașe.

„Potrivit lui Peter Schweizer, cercetător la Hoover Institute, nu numai că Soros a fost unul dintre autorii morali ai legislației pentru stimularea economiei adoptate de administrația Obama, ci s-a și întâlnit ulterior în repetate rânduri cu acesta sau cu alți oficiali ai Casei Albe, precum Larry Summers, pentru a pune la punct detaliile, în ce domenii și cui vor fi alocate subvențiile, împrumuturile sau garanțiile de către statul federal.

În paralel, Soros s-a demonstrat unul dintre cei mai activi investitori de pe piața americana și probabil cel mai profitabil. Imediat după adoptarea planului de stimulare a economiei, în primul trimestru al lui 2009, Soros și-a dublat deținerile la Hologic, o companie din industria medicamentelor care a beneficiat de ajutor de stat. Totodată, și-a triplat deținerile la producătorul de software Emulus, care a beneficiat de fonduri printr-un program de dezvoltare a infrastructurii de Internet. Soros și-a triplat și deținerile la EMC, o companie de stocare a datelor, care, potrivit propriului site, se ocupă cu „susținerea programului de stimulare a economiei menit să creeze slujbe în diferite domenii, de la educație la reducerea emisiilor de carbon”. Și acțiunile deținute de magnatul american la Teradata au crescut cu 60%.

Teradata alimetează cu computere și tehnologie guvernul federal, dar și agenții precum Medicare și Medicaid. Soros a mai cumpărat un pachet de 210.000 de acțiuni la Cisco și o companie numită Extreme Networks, care s-a ocupat de instalarea de Internet prin fibră optică în mediul rural, prin strategia de dezvoltare a infrastructurii de Internet a lui Obama. Acțiunile deținute de Soros la Radware, companie care furnizează tehnologie către 12 agenții federale, s-au majorat în prima parte a lui 2009 cu 476%.

Electric Power, o companie căreia Obama i-a dat un miliard de dolari în iunie 2009 pentru un proiect de cercetarea în domeniul emisiunii de carbon (FutureGen – proiect lansat de Bush, închis de acesta și relansat de Obama) a beneficiat și ea de simpatia lui Soros, care a achiziționat peste 1,5 milioane de acțiuni. Soros a mai cumpărat acțiuni la Ameren, o companie care a primit un credit de 540 de milioane de dolari de la Departamentul american pentru Energie.

Acestea sunt doar câteva dintre investițiile profitabile făcute de miliardarul american în doar trei luni, înainte și după adoptarea pachetului de stimulare economică. Priceperea sa în „insider trading” și manipularea decidenților politici face ca aceste plasamente să nu pară o simplă coincidență” (Florin Rusu)

Prin urmare, un proverb românesc spune că „lupul își schimbă părul, dar năravul ba”, iar George Soros a trecut de la a specula piețele financiare, realizând profituri uriașe, la a specula piețele politice, în același scop. Pentru ambele susține în primul rând „deschiderea”, adică lipsa de reglementare, care le lasă vulnerabile în fața speculațiilor. Singura organizare a oamenilor astăzi în măsură să reziste asaltului corporațiilor și băncilor, ajunse aproape de puterea absolută, a rămas statul. Iar asupra acestuia Soros conduce atacul final prin manipularea „societăților deschise”.

Atunci când calul pe care pariază câștigă alegeri (precum Obama), Soros este câștigătorul economiei, asupra căreia dispune după propriile interese. Atunci când cursa este câștigată de celălalt (precum Trump, căruia i s-a opus mai mult decât deschis), Soros pierde: Wall Street Journal informa în decembrie 2016 că George Soros a pierdut aproape 1 miliard de dolari ca urmare a creșterilor puternice înregistrate de pieţele de capital în urma victoriei surprinzătoare a lui Donald Trump în alegerile prezidenţiale americane din noiembrie.

Totul pare mult mai simplu decât poveștile cu „democrația” și „societatea deschisă” și totul are legătură doar cu banii, în cadrul unui imens joc speculativ în care se modelează societăți și mentalități, se dispune de viitorul a milioane și milioane de oameni și se încearcă înlăturarea oricăror obstacole din drumul capitalului către monopolul absolut asupra statelor, a societăților, a mediei, a educației, a gândirii și comportamentelor sociale. Totul prin intermediul unor pioni, a „idioților utili”, „mințile deschise”, cei care acceptă și îmbrățișează necritic teorii „drăguțe” despre viitorul luminos al deschiderii totale, „progresiști” sprijiniți într-o bătălie inegală cu „tradiționaliștii”, conservatorii care au cel puțin mari suspiciuni în legătură cu motivele și scopurile pentru care un mare miliardar se implică într-un mod atât de profund în viața socială și politică, dincolo de alegeri și mecanismele recunoscute.

„În ultimii 20 de ani, Soros și ceilalți membri ai familiei sale au donat peste 36 de milioane de dolari Partidului Democrat, 32 de milioane fiind alocate campaniei din 2004, pentru inlaturarea fostului presedinte George W. Bush. Pentru promovarea cauzelor stângii moderne (de la legislația pro-avort, pro-eutanasiere, pentru susținerea căsătoriei între persoanele de același sex, pro-sindicalistă și în vederea susținerii financiare a presei de către guvernul federal la cea ecologistă, cea anti-religioasă sau anti-conservatoare) filantropul american a donat ONG-urilor americane nu mai puțin de 550 de milioane de dolari.

O finanțare de acest fel este una de un milion de dolari acordată unei organizații care se ocupă cu hărțuirea unor figuri publice (candidați republicani, finanțatori privați ai acestora, patroni ai unor companii private care se opun legislației “progresiste”), prin filmarea acestora în ipostaze compromițătoare și distribuirea virală a clipurilor” (Florin Rusu).

Prin urmare, toate mijloacele sunt folosite în scopurile urmărite de marele capital, iar „societatea deschisă”, cu tot ce presupune, este unul dintre mijloacele cele mai importante, poate cel mai important azi, dar nu este un scop în sine. Însă în urma acestei imense manipulări speculative a pieții politice au rămas o mulțime de „spalați pe creier” tributari unui anumit mod de gândire, „revoluționari de profesie” și „civicari” desăvârșiți care au ajuns la performanța de a visa la democrații fără popor și guvernări independente de voința populară, denumită „populism”. Realitatea de astăzi este că fără acest Soros, a cărui societăți și asociații au ajutat la evidențierea lor într-un climat confuz și lipsit de substanță, acești „idioți utili” care umplu și astăzi ecranele nu ar fi fost nimic.

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

5 COMENTARII

  1. Probabil ca i se pun in circa mult mai multe, de catre aia pe care i-a tapat de bani speculind la bursa. Un singur om nu poate orchestra atitea mizerii prin toata lumea, e un fel de paratraznet al altora care stau bine ascunsi …

  2. Pai oricum mare diferenta nu e ..ca tot PCR e in tot si in toate..aproape ..oricum nu mai e mult si va fi in toate din nou.. mai putin in HarCov care va fi independent ..

  3. PAI CA TOCMAI DIN PCR S-A INFIINTAT FSN SI PE URMA S-A METAMORFOZAT IN PSD, DIN ACELASI FSN A PLECAT PD-UL TOVARASILOR PETRE ROMAN SI BASESCU UNDE S-A LANSAT SI ACTUALUL PENAL LIVIU DRAGNEA IN ANUL 1994, PNL-UL CARE A FOST CANDVA PARTID ISTORIC A FOST INFUZAT CU,CADRE COMUNISTE SI FOSTI ACTIVISTI DE PARTID PCR SI SECURISTI DIN SECURITATEA STATULUI A LUI CEAUSESCU,IAR PARTIDUL PNTCD CU CEL MAI CURAT POLITICIAN CE A PUTUT AVEA ROMANIA IN ULTIMA VREME MARTIRUL SENIOR CORNELIU COPOSU A FOST PUR SI SIMPLU ARUNCAT IN AER DE SECURISTII LUI TOVARAS ILIESCU CU VESNICA LUI PROPAGANDA BOLSEVICO-COMUNISTA SI AU DAT ROMANIA PE MANA UNOR GUVERNE CE AU VANDUT-O STRAINILOR CA SOROS SI PRIETENI BOGATANI MAGNATI SI FOARTE BUNI PRIETENI CU GEORGE SOROS ,DEVALIZAND TOATA ECONOMIA ROMANIEI BAGAND-O IN FALIMENT SI IMPRUMUTAND DE LA FMI ASTFEL ROMANIA A AJUNS LA DATORIE EXTERNA DE PESTE 90 DE MILIARDE DE EURO SI ACTUALUL GUVERN FSN PENAL GRINDEANU VREA SA MAI IMPRUMUTE INCA 50 DE MILIARDE DE LA FMI SI SA INGROAPE TOTAL ROMANIA !.

  4. SE INTREABA UNII cum a penetrat Soros Romania. Cei mai tineri sa afle ca Ong-urile Soros au venit in 1990 si in saracia aia crunta s-au apucat sa dea burse, si finantari, si sa faca filantropie, la propriu, „popind” multi intelectuali. Asta e tot. Apoi incet incet au trecut la cartile anti-Romania gen „Politice” a lui HRP.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.