Congresul Oscar

1

În noaptea de 26 spre 27 februarie 2017, Jimmy Kimmel a prezentat la Dolby Theater din Los Angeles, a 89-a ceremonie de decernare a Premiilor Oscar; asta pe stil vechi. Pe stil nou, după Golden Globe și BAFTA, a prezidat al treilea Congres de înfierare a președintelui Donald Trump. Sau, pentru post moderni, Ceremonia de Pedepsire a acestuia.

„Este important să savurăm acest moment”, le-a spus Jimmy Kimmel activiștilor și militanților nominalizați, sau nu, prezenți în sală, „Unii dintre voi vor urca pe scenă si vor rosti un discurs care va fi ascultat de Președintele Statelor Unite care, într-un final, va trimite un mesaj pe Twitter, atunci când se va duce mâine dimineață la toaletă”.

Au urmat aplauzele furtunoase ale celor prezenți, care, de ceva vreme, sunt mai mult politicieni în lumea artei, decât artiști în cea a filmului sau în politică.

La cererea organizației pentru apărarea drepturilor civice «American Civil Liberties Union», activiștii și activistele din organizația de partid «Hollywood» au arborat la ținutele și rochiile Oscar De La Renta, Karl Lagerfeld, Versace șamd, o panglică albastră în semn de solidaritate cu organizația care a atacat în justiție hotărârea lui Trump de a opri imigrația din 7 țări musulmane, dar nu și hotărârea lui Obama de a nu-i mai primi în State pe cei care fug de dictatura comunistă de la Havana.

Și pentru că Trump este „președintele albilor”, și are un cui împotriva imigrației musulmane, „musulmanul Mahershala Ali” a obținut Oscarul pentru cel mai bun rol secundar masculin în filmul «Moonlight», al lui Denzel Washington. Și dacă Trump o va ține tot așa, „musulmanul Mahershala Ali” (așa îi spune mainstream media, așa îi spun și eu) va obține la Congresul de anul viitor, Oscarul pentru cel mai bun rol principal, chiar dacă va fi doar o voce într-un film de desene animate.

Da, în 2017 Congresul s-a remarcat prin diversitate, făcând uitată ceremonia rasistă din 2016, când Oscarurile au fost rușinos de albe. Pentru că atitudinea lor a fost aspru criticată, Jimmy Kimmel a putut să raporteze cu mândrie: „Anul trecut, Oscarurile au fost rasiste, dar mulțumită lui Donald Trump, anul acesta nu a mai fost cazul”. Așadar, premiile fiind acordate pe baza de profilaj rasial, diversitatea a fost la mare cinste. În afară de „musulmanul Mahershala Ali” (îi zice presa), Viola Davis a obținut Oscarul pentru cel mai bun rol secundar în «Fences», iar «Moonlight» premiul pentru cel mai bun film în dauna condamnabil de albului «La La Land».

Apropos de „profilajul rasial” – dacă el este nu numai acceptat, dar și recomandat criticilor Academiei de Film, tot el este pus la zid atunci când îl folosește poliția! Ezra Edelman, laureat Oscar pentru fimul «O.J. Made in America» a dedicat statueta primită „tuturor victimelor violenței polițiștilor și a profilajului rasial”. Aplauze furtunoase nu numai pentru el, dar și pentru actorul Gael Garcia Bernal, care s-a prezentat drept „muncitorul imigrant mexican care se ridică contra zidurilor ce separă oamenii”. Asta nu-i din muncitorul Cărtărescu, cu al său „Din vina noastră oameni care fug de război ne mor la granițele apărate de ziduri”, ci aparține chiar proletarului mexican. De unde se vede că marile spirite se unesc fără poduri, în ciuda zidurilor.

Președinta Academiei, tovarășa Cheryl Boone Isaacs, și-a manifestat solidaritatea internațională cu artiștii atinși de măsurile anti-imigrație luate de Trump, declarând că „acestea fac din fiecare din noi adevărați militanți”. Declarația nu respectă întru totul adevărul, pentru că „adevărații militanți” sau „activiști” se formează în America pe băncile madrasselor islamo- marxiste, care încă se mai numesc acolo, probabil în virtutea inerției, universități.

Pentru a-l sfida pe Trump, au fost invitați la Congres și unii dintre voluntarii sirieni ai «Căștilor Albe», care în Siria le acordau ajutor celor decapitați de jihadiștii Statului Islamic, transportându-i la groapă după descăpățânare. Ucis de o dronă, celebrul actor „Jihadi John”, care s-a remarcat în filmul «Decapitarea lui James Foley», nu a fost din păcate nominalizat și nici invitat.

Tot pentru a-l sfida pe Trump, celebrul regizor iranian Ashgar Farhadi și actrița iraniană Taraneh Alidoosti au refuzat să onoreze invitația trimisă de organizatori. După ce l-au făcut albie de porci pe misoginul Trump, feministele din guvernul Suediei și-au arătat disprețul față de masculul Rouhani defilând în fața lui în paltoane și cu perdele pe cap și înclinându-se cu mâna la piept.

Dacă Trump nu va fi asasinat între timp, așa cum își doresc, deontologic, ziariștii CNN, Los Angeles Times și The Guardian, atunci va fi linșat iar, anul viitor, și la Golden Globe și la Emmy Awards și la cea de-a  90-a ediție a Congresului Oscar. Și așa va fi mereu, până când exploatatorii, rasiștii și xenofobii de americani vor alege un președinte spre BAFTA proletarilor din Bel Air, Encino și Beverly Hills.

Autor: Bogdan Calehari

Loading...
loading...

1 COMENTARIU

  1. The LEAGUE for the LIBERATION of NOBODIES (LLN) recomandă BOICOTUL! Nu numai pentru MANIPULATORII din cinematografie, ci împotriva tuturor NOILOR DUMNEZEI ai „majorității democratice”. Așteptăm de la cei care citesc să ne dezvăluie CINE sunt aceștia…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.