Oamenii lui Putin

1

Da, oamenii lui Putin nu au cum să se mai ascundă. Toată lumea îi știe și toată lumea vorbește despre ei. De rău! A fost făcut și un „portret robot” după care pot fi identificați imediat.

Omul lui Putin este, dacă nu complet contra UE, cel puțin eurosceptic și are un dinte, dacă nu chiar pe toți, contra NATO și a Statelor Unite. Omul lui Putin întreține, normal, relații cordiale cu Moscova, îi mai vinde ceva sau mai cumpără unele lucruri de la ea și are un singur vis – „resetarea relațiilor cu Rusia”. Omul lui Putin face vizite la Moscova și dacă are posibilitatea îl invită pe Putin la el acasă. Omul lui Putin este conservator, fundamentalist creștin, intolerant, xenofob, rasist, populist, așadar anti-occidental, patriot, naționalist, anti-federalist și izolaționist, deci tot anti-occidental.

A fost făcută și o „listă neagră” cu oamenii lui Putin. Pe ea figurează, la loc de cinste: Nigel Farage, Marine Le Pen, Geert Wilders,  Viktor Orban, Frauke Petry, Kaczynski și conservatorii polonezi – chiar dacă aceștia din urmă îl iubesc pe Putin cum îl iubesc evreii pe Hitler! Dar asta nu are nicio importanță, deoarece conservatorii polonezi sunt patrioți, creștini, populiști, anti-imigraționiști, xenofobi, anti-marxiști, așadar anti-occidentali, prin urmare corespund „portretului robot”.

Lipit pe toți stâlpii stă acum și portretul „ultimului pe lista cu voia dumneavostră” – Donald Trump. În realitate, ca și Iliescu, Trump e primul, pentru că nu ar fi ajuns președinte dacă Putin nu l-ar fi ajutat, manipulând alegerile din America. Toată lumea știe acum asta.

În afară de lista neagră, ne stă la dispoziție și o hartă a Europei. Ea ne arată, cu roșu, până unde se întinde puterea lui Putin. Cu roșu e Rusia, dar și Polonia, Ungaria, Cehia și Slovacia! Cehia și Slovacia pentru că îi au pe Milos Zeman și Robert Fico. Ăștia nu vor să stea drepți în fața Bruxelles-ului și a Islamului. Așadar, culoarea roșie, puterea lui Putin, se întinde până la granițele Germaniei și Austriei. Care stau zid în fața expansiunii Moscovei. De acolo începe culoarea albastră, sau verde, nu contează, care se termină la Atlantic. Din fericire pentru ea, România nu are Zeman, Fico, Orban sau Kaczynski, așa că tot albastră este.

Așadar, ăia pe care nu-i vedem pe „lista neagră”, și nu sunt vopsiți în roșu, sunt cei cărora le putem acorda toată încrederea noastră. Pentru că nu sunt „oamenii lui Putin”. Și asta indiferent ce ar spune sau ar face ei.

A intrat Putin, în martie 2014, în Crimeea? A intrat! Ei bine, socialistul Francois Hollande l-a invitat prin intermediul lui Laurent Fabius, să vină pe 6 iunie la ceremoniile ce au marcat 7 decenii de la debarcarea aliaților în Normandia! Laurent Fabius spunea atunci că Hollande a făcut invitația „în numele istoriei”! Putin debarca în Crimeea și după două luni Hollande îl invita să comemoreze și debarcarea din Normandia! Nu, domnul Francois Hollande – socialist, federalist, globalist, imigraționist, islamofil, xenofil și anti-rasist – nu este omul lui Putin! În Franta, numai Marine Le Pen este! Și asta o știu toți.

A intrat Putin, în martie 2014, în Crimeea? Da, am recunoscut asta! Ei bine, la invitația socialistului Heinz Fischer – președintele Austriei – Putin a venit pe 24 iunie la Viena pentru a participa la semnarea contractului încheiat între OMV și Gazprom. Era vorba de construirea gazoductului South Stream, care va livra gaze naturale rusești către Austria, tranzitând Marea Neagră, Bulgaria, Serbia și Ungaria. Putin a declarat atunci că „Austria este un partener important și de încredere pentru Rusia”.

Dar nu contează: Cehia și Slovacia sunt cu „puterea roșie”, iar Austria stă, „zid albastru”, la granițele Occidentului. Împreuna cu Germania Angelei Merkel.

Da, aceeași Angela Merkel care s-a opus intrării Georgiei și a Ucrainei în NATO – făcându-l pe Putin, care și el se opunea, să respire ușurat – și a avut o contribuție decisivă  în compromiterea proiectului Nabucco West, pe care nu-l vroia nici Putin, ce ar fi permis prin importul gazelor naturale din Azerbaidjan dobândirea independenței energetice a UE față de Rusia. Sub aceeași Angela Merkel, care nu este omul lui Putin, a fost inaugurat și uriașul gazoduct North – Stream, ce leagă ombilical Germania de Rusia, pe sub Marea Baltică, pe unde trec anual 55 de miliarde de metri cubi de gaz, ocolind astfel cu rigurozitate germană zonele „cu probleme” pentru Rusia: Polonia, Ucraina și Țările Baltice.

Datorită Austriei și Germaniei, Putin controlează acum, prin South Stream și North Stream, o mare parte din alimentarea cu energie a Europei. Așa au ajuns Cehia și Slovacia roșii… Numai din vina lui Frauke Petry și a organizației Pegida – toți, oamenii lui Putin. Pentru că ei, și nu Heinz Fischer și Angela Merkel, sunt pe „lista neagră”.

Unde nu figurează nici socialistul Frank – Walter Steinmeier, până de curând ministru de externe în guvernul Merkel. Cunoscut ca un adept necondiționat al relațiilor pozitive cu Moscova, Frank – Walter Steinmeier – acum, președintele Germaniei – cerea anul trecut ca manevrele NATO să înceteze, pentru că „inflameaza relațiile cu Moscova”! Spunea el, nu despre desfășurarea tancurilor rusești în Ucraina, ci despre manevrele tancurilor NATO în Polonia: „Cine crede că o paradă de tancuri aduce securitate greșește”! Așadar, NATO greșea! Cum greșea și Ucraina, căreia, același Steinmeier îi cerea în 2014, când Rusia o atacă din est „să fie precaută și reținută în acțiunile sale militare din estul țării”! Observăm că, până acum,  singurul care nu a greșit, în viziunea lui Steinmeier, e Putin!

Așadar, ăia pe care nu-i vedem pe „lista neagră”, și nu sunt vopsiți în roșu, sunt cei cărora le putem acorda toată încrederea noastră. Pentru că nu sunt „oamenii lui Putin”. Și asta indiferent ce ar spune sau ce ar face ei.

Nici Jean Claude Juncker nu este omul lui Putin! Nigel Farage, da! Geert Wilders, da! Juncker, nu! Pentru că Juncker spune: „Europa nu-și poate asigura securitatea fără ajutorul Rusiei”! De aia nu este!

Jean Claude Juncker este omul Bruxelles-ului! Este de-al nostru! Pentru că este neo-marxist, imigraționist, federalist, no borders, tolerant, de astea, Jean Claude Juncker nu este pe lista neagră nici dacă a spus, și a spus, ce nu au spus niciodată Farage, Wilders sau Orban: „Trebuie să înceteze influența SUA asupra relațiilor dintre UE și alte țări …Da, spun cu mare sinceritate acest lucru, trebuie să-i tratăm pe ruși în mod corect. Din conversațiile mele cu Putin știu că nu acceptă fraze precum cele în care Barack Obama a afirmat că Rusia este o putere regională. Ce vrea să spună asta? Rusia nu poate fi tratată astfel…”

Nu, Jean Claude Juncker nu e omul lui Putin! Omul lui Putin e Donald Trump! Care vrea ca toți membri NATO să-și mărească cheltuielile militare. Lucru pe care Putin, șeful lui Trump, nu-l vrea! Așa că nu-l vrea nici Jean Claude Juncker, care nu e omul lui Putin. Și a spus-o la recenta Conferință pentru Securitate de la Munchen: „Ăsta a fost mesajul american pentru mulți multi ani de-acum înainte. Sunt total împotriva ideii de a ne lasă împinși în treaba asta”.

NATO? Statele Unite? Mărirea cheltuielilor militare? Când Europa își poate asigura securitatea cu ajutorul lui Putin? Să fim serioși!

Nici comunista Federica Mogherini – șefa diplomației europene – nu este omul lui Putin. Ca și Hollande, Juncker, Merkel, Steinmeier sau Martin Schultz – care se opunea sancțiunilor îndreptate împotriva Moscovei, pentru că „peninsula Crimeea aparține Federației Ruse” – ea nu se află pe „lista neagră”. Și nu se află pentru că este verificată. E de-a noastră. Ca și Juncker. Din cauza asta le-a atras atenția americanilor: „Noi nu ne amestecăm în politica Statelor Unite (…). Iar europenii contează pe faptul că America nu se amestecă în politica europeană”.

Vorbele ei mi-au adus aminte de memorabilul discurs ținut de Putin, în 2001, la Berlin, în clădirea Reichstag-ului, în fața parlamentarilor germani. El a scos atunci în evidență afinitatea naturală dintre Rusia și Europa! A remarcat că în această relație Moscova și Berlinul sunt cele doua centre de gravitație. Nu aceleași calde sentimente le-a arătat pentru Statele Unite și prezența lor în politica europeană. El le-a spus parlamentarilor germani: „Între Europa Occidentală și Rusia nu se află decât câteva puncte de suspensie, în timp ce între Europa și America se află un ocean”.

Da, oamenii lui Putin sunt contra NATO și a Statelor Unite. Oamenii lui Putin întrețin în mod natural relații cordiale cu Moscova, fac afaceri cu ea, și visează în permanență la resetarea oficială a relațiilor de prietenie și colaborare cu Rusia. Fac vizite la Moscova și dacă au posibilitatea îl invită pe Putin la ei acasă. Pentru că între ei și Putin nu se află decât câteva puncte de suspensie, pe când între ei și America se află un ocean. Nu sunt atât de periculoși. Pentru că nu au roluri importante în politica sau conduc țări de mâna a doua. Și pentru că-i știm. Cei de la Bruxelles și Berlin au avut grijă să-i treacă pe toți pe „lista neagră” și să-i coloreze cu roșu pe hartă.

Autor: Bogdan Calehari

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

1 COMENTARIU

  1. Subtil… Cine sunt pana la urma oamenii lui Putin? In statele din vest nu poti avea incredere, asa au procedat si acum 60-70 de ani. Ei isi apara doar interesele lor!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.