Găsiți-l pe deputatul Olteanu!

0

Fotografia ghicitoare. Parlamentarii se împart în două mari categorii: unii nu fac absolut nimic, iar alții fac câte un nimic pentru care vor să fie apreciați. De exemplu, deputatul liberal Daniel Olteanu le trimite celor care l-au ales, vasluienilor, o „vedere” de la ședința de bilanț a MApN la care… a fost și el.

Parlamentarii sunt obișnuiți să nu facă absolut nimic. Asta se știe nu numai din experiență, dar se poate deduce simplu atunci când se observă cât de important li se pare momentul în care au făcut câte un fleac, împotriva rutinei.

În acest peisaj, fostul prefect al județului Vaslui și noul parlamentar liberal al județului Daniel Olteanu caută să se distingă printr-o iluzorie activitate, trimițând câte un comunicat de presă pentru absolut tot ceea ce face, chiar și cele mai mici și neînsemnate gesturi. E greu să-l distingi însă atunci când biroul său de presă trimite un comunicat despre participarea deputatului la bilanțul Ministerului Apărării Naționale cu o fotografie promițătoare, dar în care cea mai mare provocare și o mare frustrare este să încerci să-l găsești pe deputat într-o sală imensă de oameni. Nici nu putea fi altfel, pentru că Olteanu nu a spus nimic, nu a făcut nimic, nu s-a aflat la tribună sau în atenția sau interesul cuiva. Dar, așa cum am aflat ulterior, avea totuși niște idei în mintea sa, prin care ar trebui să se distingă pentru vasluieni. Așa că le trimite un comunicat. Nu se știe dacă a mai spus cuiva aceste gânduri ale sale, dar e musai ca vasluienii să le cunoască, ca să le fie… mai bine.

Care sunt aceste idei? Păi, „Executivul să înțeleagă că trebuie să sprijine industria românească, șantierele navale”. Iar dacă v-a sprijini Șantierul Naval Galați „sunt și vasluieni care lucrează acolo și, cine știe, poate că și industria din județul nostru ar putea să primească o gură de oxigen”. Chiar așa! Cine știe?! Noi nu știm, pentru că nu putea decât să ne gândim cum să facem să-l găsim pe cel care avea aceste gânduri în imensa sală pe care ne-a trimis-o în fotografie. Gata! L-am găsit. E pe rândul doi pe la mijloc. Cine știe, poate Olteanu a învățat că politică poți să faci cel mai bine de pe rândul doi pe la mijloc, pe când dacă ești în rândul întâi s-ar prea putea să trebuiască chiar să faci ceva. Și, deși dă cel mai bine la poză, riscrurile sunt prea mari. Cine știe…

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.