Angela Merkel – Olof Palme al Germaniei

3

Pegida prostest Angela MerkelAngela Merkel spunea în 2007, când nu avea încă controlul deplin asupra partidului: „Multiculturalismul este eșuat și imposibil de realizat, diferențele culturale împiedică asta, iar Islamul nu poate aparține Germaniei, fiind incompatibil cu cultura și civilizația lumii apusene”.

În 2014, stângista vopsită în creștin democrată, aflată acum la al treilea mandat de cancelar, își schimbase radical discursul, declarând, fără să clipească, că „Islamul aparține Germaniei”, pentru ca, în 2015, chiar în momentele în care peste un milion de imigranți musulmani năvăleau în Germania, la chemarea ei, să declare că „Germania trebuie să se schimbe cu ajutorul imigrației” – adică exact ce susțineau radicalii de stânga germani (ecologiști și comuniști) în anii ‘80 și ’90.

Deținea acum controlul deplin asupra partidului creștin-democrat, ai cărui delegați au votat-o în proporție de 90% la ultimul congres din 2016, deși Merkel tocmai îi atenționase pe toți că nu va accepta ca CDU „să devieze spre dreapta”!

După atentatul de la Berlin, când „refugiatul” tunisian a trecut cu camionul peste nemți, dovedind, încă odată, că „islamul este incompatibil cu civilizația europeană”, frau Merkel le-a întins o „bomboană” nemților disciplinați: „Statul de drept a fost respectat. Am, așadar, încredere că putem apăra modul nostru de viață liber și că putem continua să trăim împreună. Pentru mine este un motiv de mândrie să constat că cea mai mare parte a concetățenilor mei au reacționat de o manieră rațională și ponderată”.

Cum îți poți apăra însă modul de viață și, totodată, continua să trăiești împreună cu cei care ți-l pun în pericol, Merkel nu a mai spus-o și nici germanii, mângâiați pe cap în timp ce-și ronțăiau „bomboana”, nu i-au cerut-o.

Acum, pregătindu-se pentru al patrulea mandat de cancelar – pe care este și foarte greu să-l rateze, pentru că nemții sunt de neîntrecut mai ales atunci când cineva le oferă ocazia să se autodistrugă – Merkel s-a gândit că ar fi bine să le arate nițel degetul și noilor sosiți, nu numai „hoardelor brune”, cum le zicea ea opozanților , „extremiștilor de dreapta”, în 2015.

Așa că a declarat week-endul trecut, neuitând să le ceară și compatrioților mai multă deschidere: „Așteptăm de la cei care au venit la noi să ne respecte legile, toleranța, deschiderea și libertatea religioasă”.

Cine nu știe cum arată cinismul se poate uita la o poză cu Merkel.

Și veșnicul cancelar german a continuat: „Noi știm foarte puține despre Siria. Noi știm foarte puține despre Irak și țările africane. Și trebuie să profităm de această oportunitate ca să învățăm mai multe și să știm mai multe”.

Așadar, sub conducerea lui Merkel – un adevărat Olof Palme pentru germani – multiculturalizarea Germaniei va continua, până când Islamul nu va mai fi incompatibil cu nimic, pentru că nemții vor învăța între timp totul despre Siria, Irak și țările africane.

Autor: Bogdan Calehari

Loading...
loading...

3 COMENTARII

  1. Angela Merkel nu circulă pe jos în zonele cu emigranți care abuzează femei în plină zi ; ar conștientiza pericolul inițiativelor ei populiste și s_ar retrage din politică. Sau poate vrea să schimbe caractere,tradiții, mentalități sau pur și simplu s_a ramolit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.