„Care, voi, artiștii, mânca-v-ar tata?!”

2

După o privire aruncată prin grădina zoologică a ceea ce se numește „showbiz-ul românesc”, cântărețul, compozitorul și actorul Tudor Gheorghe vorbea despre „prostituția” din domeniu și se întreaba ce rost mai are să fie artist, de vreme ce pe scenă urcă o mulțime de oameni lipsiți de talent.

Tudor Gheorghe spunea că orice copil care face o melodie pe calculator are pretenția să i se spună „artist”. 

„Mă pregătesc pentru un spectacol cu mult timp înainte, nu mă duc, mă urc pe scenă și încep să cânt. Eu sunt actor de meserie, dar când aud că în viața politică actorii sunt cutare, pe stadion actorii care au intrat pe teren sunt cutare, toți sunt actori. Ce rost mai are să mai fiu actor”

„Vine câte un copilaș din asta, care a învățat trei cântece, pe care le-a făcut pe calculator și zice „noi artiștii ne simțim…” Care voi, artiștii, mânca-v-ar tata?! Eu nu mai sunt nici artist în cazul asta”.

„Oamenii nu mai știu să se ducă în sălile de spectacol”

„Eu sunt altfel, m-am odihnit de Sărbători, am stat cu familia acasă. Fac două spectacole pe stagiune, un turneu național primăvara și unul toamna. Niciodată același spectacol, și asta de ani buni”

Referitor la cei care nu mai cântă în orașele mici, pentru că nu câștigă destui bani, Tudor Gheorghe spune că în primul rând trebuie să faci lucruri notabile ca mai apoi să poți avea pretenții financiare.

„Întâi să faci lucruri, apoi să ceri bani. Să faci lucruri de calitate, i-au învățat prost primăriile cu sărbătorile, festivalurie. Lumea nu mai plătește, ceea ce este un lucru urât. Oamenii nu mai știu să se ducă în sălile de spectacol, ci se duc în piață, acolo unde nu plătesc biletul”.

„Ar trebui să mă plătească Ministerul Culturii”

Artistul afirma că este în slujba culturii, iar pe afișele sale nu poate fi văzut niciodată un sponsor. El se mândrește că este singurul artist din țară care câștigă doar din vânzarea biletelor, iar spectacolele sale se desfășoară mereu cu casa închisă.

„Sunt un om care face cultură, eu sunt chiar în spațiul cultural și al educației. Pe mine ar trebui să mă plătească Ministerul Culturii și cel al Învățământului. Pe toate afișele mele, după cum se știe, nu sunt niciodată sponsori, sunt singurul artist din România care câștigă din vânzarea biletelor”.

Loading...
loading...

2 COMENTARII

  1. In 1982, 1983 au fost ultimele repartitii guvernamentale pentru profesori…A urmat titularizarea facuta de inspectoratele scolare prin profesorii nostri, conducatori de grade didactice , de doctorate…Nu s-a mai facut muzica, educatie fizica , dirigentie, ci limbi straine, matematica, chimie , etc. la meditatii…Au avut bani cei care au facut o scoala profesionala, apoi cei care au facut bisnita…Stiti bancul cu militenii: “Si la ce i-a trebuit?…” Apoi au aparut “drogurile de club” pentru starea de “rave”…Fac profilaxia toxicomaniei din martie 2008…Lipsesc profesorii…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.