Cocoțatul

1

După evenimentele din decembrie 1989 au început să apară fel de fel de formaţiuni politice. La început timid, apoi din ce în ce mai multe. Odată cu aceste apariţii şi cu mai mare îndrăzneală, a apărut, cu sprijin politic, o nouă specie umană, COCOŢAŢII. Adică , acele persoane care, odată ce s-au ajuns, au probleme oculare. Nu mai recunosc locurile de unde au plecat , nu mai simt nimic pentru semeni. Nu le ajungi nici cu prăjina la nas, nu-şi mai văd lungul nasului şi, de aici, concluzia că au nasul cârn ( fiind pasionat de rebus am găsit o definiţie pentru CÂRN: nu-şi vede lungul nasului). Cocoţatul te priveşte de la înălţimea funcţiei şi se miră că, pe lume, mai există şi alte fiinţe umane. Fiinţe care, oricum, după el, nu se ridică la rangul lor. Dar, odată cu puterea oferită de alegător, a apărut şi ,,cheagul”. Un motiv în plus să fie mai mofturos, mai pretenţios, mai … deştept şi să se creadă chiar Făt Frumos. Şi, în acest context, degeaba are bani şi putere dacă nu se dă şi la femei. Ale altora, bineînţeles. Că de-a lui s-a plictisit. Ce nu ştie cocoţatul e că roata se învârte şi, ceea ce face el cu nevestele altora, fac şi alţii cu ale lor. Nu are importanţă cât de bine arată doamna respectivă, o scanează, o apreciază din ochi şi plescăie de plăcere. Pofta e mare pentru ceea ce vede dar, de cele mai multe ori, şi-o pune-n cui. Doar o doamnă cu interese foarte mari îi va accepta ,,cuiul” în poftă. Dacă nu e de tei.

Cocoţatul se crede infailibil şi îşi coboară privirea numai pentru a da o notă la mers unor doamne pe care a pus ochii. De cele mai multe ori este îmbrăcat elegant , foloseşte parfumuri scumpe, doar cu exprimarea stă mai prost. Nu e aşa de uşor căci, plecat din mijlocul maselor, se exprimă tot ca …masa. În societate epatează prin folosirea jargoanelor dar, în particular, are un limbaj de cartier.

,,Supuşii” îi gâdilă orgoliul, îi spun ,,să trăiţi”, în faţă, că prin spate… Se înconjoară cu tot felul de pigmei care, prin comportament, dau dovadă de multă, foarte multă, slugărnicie. Ori, se ştie că, linguşirea este otrava prieteniei.

Să te crezi Alain Delon sau Robert Redford când, de fapt te cheamă Ion sau Gheorghe e , deja, prea mult.

Un vechi proverb indian spune cam aşa: ,,cu cât se urcă mai mult maimuţa în copac, cu atât mai mult îşi arată fundul”.

Să dea Dumnezeu să se rupă craca!

Orice asemănare cu persoanele aflate în viaţă sau decedate este întâmplătoare!

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

1 COMENTARIU

  1. Domnule❗ nu stiu cine esti❗ probabil aceasta este o mare greseala a retele‼ Dar cata dreptate ai‼ CE se vede acum in fata in vista noastra nu sunt decat cocotati Dar din pacate asta este situatia‼ manipulates este in floare‼ multumim manipulatori au ceea CE se cheama➖ revolutia romana‼‼

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.