Comisia Europeană, așteptată la Vaslui precum tovarășu’

0

Centrul Civic al municipiului Vaslui arată destul de bine pentru orice vasluian, nu însă și pentru reprezentanții Delegației Comisiei Europene în Regiunea Nord – Est, care vor inspecta lucrările la proiectul de reabilitare. Așa că, în cel mai pur stil tradițioanal românesc, cu o zi înainte, oamenii Primăriei s-au apucat mintenaș să mai ferchezuiască nițel lucrarea. Nu de alta, dar europenii ăștia sunt mai simandicoși…!

După mai bine de jumătate de an de la ultimele lucrări, pe 25 aprilie 2017, în centrul municipiului Vaslui s-au instalat din nou muncitorii, pentru a mai „cizela” nițel piatra cubică. Explicația sau doar o coincidență (una din două!) ar putea sta în anunțata vizită a unei misiuni a Delegației a Comisiei Europene în Regiunea Nord – Est, care, printre altele, vor vizita pe teren și proiectul «Reabilitare zona pietonală centrală și iluminat architectural în municipiul Vaslui», finanțat prin POR 2007 – 2013. Adică, da!, Piața Civică în mijlocul căreia lucrează cu o zi înainte de vizită cei de la Goscom, societatea de gospodărire comunală a Primăriei Vaslui.

„Au chemat femeile și le-au pus să lustruiască băncile și statuia. Cred că se apropie 1 mai și de asta”, spunea un angajat al aceleiași societăți, după ce primarul Vasile Pavăl, viceprimarul Daniel Neacșu, directorul Goscom Cătălin Bîrleanu și directorul Aquavas Dorin Bălănecu tocmai efectuaseră o „vizită de lucru” în centrul municipiului Vaslui.

Așadar, Centrul Civic al municipiului Vaslui arată destul de bine pentru orice vasluian, nu însă și pentru reprezentanții Delegației Comisiei Europene în Regiunea Nord – Est, care vor inspecta lucrările la proiectul de reabilitare în cadrul unei vizite de lucru în județ care va începe în Negrești și se va încheia printre pietrele cubice recent reașezate „pentru poza de grup”.

Proiectul «Reabilitare zonă pietonală și iluminat arhitectural în municipiul Vaslui», proiect finanțat de Uniunea Europeană, prin Programul Operațional Regional 2007-2013, a schimbat fața Centrului Civic al orașului. S-a derulat pe o perioadă de 41 de luni și a costat peste 13,7 milioane lei, din care peste 9,3 milioane lei asistență financiară nerambursabilă. Prin acest proiect „s-a realizat reabilitarea infrastructurii urbane din municipiul Vaslui prin implementarea de soluții ecologice de mobilitate la nivelul infrastructurii pietonale și prin îmbunătățirea condițiilor de viață la nivelul zonei de acțiune urbană pentru comunitate și investitori până în 2015, contribuind astfel la îmbunătățirea gradului de atractivitate a Regiunii Nord-Est”, cum se spunea în prezentarea de la final. Proiectul a însemnat reabilitarea a șase suprafețe pietonale, începând cu Piața Civică și terminând cu zonele adiacente și Piața Independentei, inclusiv Parcul Tineretului, din zona Teatrului de Vară. A fost reabilitat iluminatul arhitectural din zona Primăriei, Piața Independenței, Piața Civică, Judecătoria Vaslui și Muzeul Județean, în total 16 obiective din centrul municipiului Vaslui.

Cu toate acestea, primarul municipiului Vaslui, Vasile Pavăl, spunea că nu este mulțumit în totalitate de modul cum s-a lucrat în unele zone: „Nu sunt mulțumit de modul în care s-a realizat acest proiect. Am unele probleme cu constructorii și trebuie să recunosc asta. Au licitat, am încheiat un contract, eu am respectat 140% din obligațiile care îmi reveneau, am plătit toate lucrările și am avut o singură rugăminte: ca acei constructori să termine lucrările în condiții de calitate și la timp. Dacă nu mă țineam de ei, cu comandamente de câteva ori pe lună, dacă nu foloseam toate mijloacele și metodele pentru a-i obliga, nici acum nu erau gata lucrările”.

Joi, 27 aprilie 2017, înainte de a ajunge în Centrul Civic al municipiului Vaslui, misiunea Delegației Comisiei Europene în Regiunea Nord – Est se va deplasa în orașul Negrești unde va avea loc o întâlnire de lucru cu reprezentanții Primăriei și va fi vizitat proiectul «Reabilitarea și modernizarea centrului de tineret din orașul Negrești», finanțat prin POR 2007 – 2013. Apoi, conduși de Vasile Asandei, directorul general al Agenției de Dezvoltare Regională Nord – Est, reprezentanții Comisiei vor vizita proiectul «Centrul pentru educație incluzivă Negrești». După care vor pleca spre municipiul Vaslui… unde, probabil că și la acea oră încă se va mai lucra în Piața Civică…

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.