Cu ce titluri ridicole se delectează șefii Vasluiului…

1

Dumitru Buzatu, vrednic este! Președintele Consiliului Județean (CJ) Vaslui, s-a „aranjat” nu numai pe viață, dar și după! Contra sumei corecte către o mănăstire, adică „talanți înmulțiți”, „popa” Corneliu, episcopul Hușilor, cunoscut pentru aplecarea spre „cele lumești”, multe și mari, l-a gratulat pe președinte cu o „distincție de vrednicie”, dar și „cununa vieții”, la pachet, bonus de fidelitate. Buzatu și-a postat „certefecatul” la intrarea în „berou”, să-l vadă tot păcătosul și să ia aminte.

„Fii credincios până la moarte și îți voi da cununa vieții”, e promisiunea pe care Corneliu, episcopul Hușilor, i-a făcut-o lui Buzatu, printr-un act bisericesc oficial care se află la ușa „vrednicului” președinte. „Disticția de vrednicie”, frumos înrămată, a fost emisă de episcop în 2015, dar a ajuns doi ani mai târziu pe peretele din fața biroului președintelui, semn al nemuririi celui care conduce județul Vaslui de peste 20 de ani.

Astfel s-a aranjat președintele CJ Vaslui nu numai pe viață, dar și după ea, iar pentru accesul la nemurirea sufletului nu a fost nevoie decât de…suma corectă, adică „talanții înmulțiți”, cum se spune chiar în „docoment”.

Bonus de fidelitate, „popa” Corneliu, episcopul Hușilor, cunoscut pentru aplecarea spre „cele lumești”, multe și mari, cel care angajează „în sistem” preoți pe același „principiu” (al sumei corecte), l-a mai gratulat deci pe președinte, pe lângă distincție, și cu o „cunună a vieții”, la pachet, bonus de fidelitate, ca într-o veritabilă afacere comercială.

„Noi, Corneliu, prin harul lui Dumnezeu, episcop al Episcopiei Hușilor, urmând cuvântul Sfintei Scripturi care spune că ‘în Biserică sunt felurite slujiri, dar același Domn și lucrările lui sunt felurite, dar este același Dumnezeu care lucrează pentru toți’ (1 Corinteni, 12,5 – 6), ne bucurăm când fii și fiicele Bisericii noastre dreptmăritoare înmulțesc talanții primiți în dar de la Preamilostivul Dumnezeu, apărând credința ortodoxă și lucrând pentru binele Bisericii”, se spune în disticția primită de Buzatu, în care apoi se face foarte clar că „indulgența” primită de politician nu a fost câtuși de puțin gratuită.

„Conferim cu părintească dragoste această distincție”, se spune în continuare în „certefecat”, fiind apoi menționată Mănăstirea Rafaila și motivația emiterii acestei recunoașteri formale: „ca semn al prețuirii și Binecuvântării noastre la resfințirea Bisericii Mânăstirii Rafaila prin râvna și dărnicia arătată față de Biserică”.

Nu mai rămâne așadar decât ca și Dumnezeu să se pronunțe asupra faptelor „vrednicului” Dumitru Buzatu pentru ca președintele CJ Vaslui să aibă un loc călduț (și nu prea!) și pe lumea cealaltă. Un singur inconvenient ar putea totuși să apară: nicăieri, nici măcar în actele bisericii cele mai recente, nu se spune că și dincolo ar funcționa cu bani…

Loading...
loading...

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.