„Eu vreau să fiu președintele Republicii Franceze, nu al Comisiei Europene. Consider că UE a făcut destul de mult rău țării noastre”

2

Marine Le Pen, președinta Frontului Național, candidată la alegerile prezidențiale din Franța din 23 aprilie 2017, a cerut postului TF1, unde a fost invitată pentru un interviu, să aibă în spate doar steagul Franței, iar cel al Uniunii Europene (UE) să fie scos din platou.

Înainte de a participa la «Demain, Président» («Mâine, președinte»), o scurtă emisiune difuzată de postul TF1, în cadrul căreia sunt invitați, pe rând, toți candidații de la prezidențiale, Marine Le Pen a condiționat prezența sa de îndepărtarea steagului UE din platou.

„Eu vreau să fiu președintele Republicii Franceze, nu al Comisiei Europene. Consider că UE a făcut destul de mult rău țării noastre și poporului nostru, pe plan economic, social, prin dispariția frontierelor…” – Marine Le Pen.

Anterior candidata Frontului Național, într-un interviu publicat în revista franceză «Causeur», propusese „interzicerea steagului UE pe clădirile publice din Franța”.

De fapt, unul dintre cele 144 de promisiuni ale manifestului său electoral este îndepărtarea steagului UE de pe toate clădirile guvernamentale, și în același timp prezența obligatorie a steagului francez, o măsură pe care autoritățile locale alese din partea FN deja o aplică.

Reprezentanții UE i-au replicat politicianei franceze, într-un mesaj pe Twitter, că „noi suntem mândri de steagul nostru, simbol al unității, solidarității și armoniei între popoare”.

Florian Philippot, strategul de campaniei al liderei FN, considerat mâna sa dreaptă, a replicat, la rândul său, celor de la Comisia Europeană, tot într-un mesaj pe Twitter: „Vedeți, în curând vom pune în dulap cârpa voastră oligarhică (drapelul UE – n.r). Trăiască steagul francez!”, a scris numărul doi din Frontul Național, postând o fotografie cu drapelul Franței.

Cu mai puțin de o săptămână până la scrutinul din Franța, sondajele arată că Emmanuel Macron, candidatul așa-zisului ”centru”, este creditat cu primul loc în primul tur al alegerilor prezidențiale, cu 23% din intențiile de vot. El este urmat de Marine Le Pen (22%), François Fillon (20%), candidatul așa-zisei ”drepte”, și Jean-Luc Mélenchon (19%), candidatul așa-zisei ”stângi”. Acestea sun ccifrele sondajului zilnic efectuat de Opinionway-Orpi pentru Les Echos și Radio Classique.

În turul doi, Emmanuel Macron ar învinge-o pe Le Pen cu 64% la 36% din voturile francezilor. François Fillon ar învinge-o pe candidata FN cu 58% la 42%.

Toate sondajele însă o dau pe Le Pen ca participantă în turul doi. Ea pledează pentru ieșirea Franței din zona euro și organizarea unui referendum pentru ieșirea din UE.

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.