Germania ca Titanicul

0

Actualitatea și realitatea germană prind prim-planul numai atunci când vârful icebergului se ivește dintre valuri. Și asta se întâmpla doar cu ocazia vreunui atac cu camionul sau cu mașina asupra pietonilor, sau atunci când un „dezechilibrat psihic” se aruncă în aer, sau atacă cu cuțitul, maceta, ori toporul, călătorii vreunui tren sau trecătorii de pe stradă. Deși autoritățile și media germană încearcă programatic să cantoneze astfel de evenimente în zona „faptului divers”, ele se transformă în știri cu impact mediatic internațional. Oricum ar fi, Germania este din ce în ce mai des în lumina reflectoarelor. Franța are de ce să se uite iar, cu îngrijorare, peste Rin. Germania este hotărâtă să îi ia fața.

Imensa masă a icebergului rămâne însă ascunsă privirilor. Este vorba de uriașa explozie a criminalității, provocată de valul migrator ce a afectat o țară care, sub conducerea lui Merkel, pare tot mai hotărâtă să se unească cu Africa și Orientul Mijlociu. Adică să se lase cucerită de ele.

Sistemul politico-mediatic german a încercat cu ajutorul unei retorici pe cât de ofensive pe atât de optimiste, să transforme invazia celor 1,5 milioane de străini – fără nicio legătură cu cultura și civilizația gazdă – sosiți în 2015 și 2016, într-un veritabil simbol de solidaritate, compasiune și empatie. Asigurările oficiale că noii veniți vor răspunde cu recunoștința mâinilor întinse, ba chiar își vor aduce nemijlocit contribuția la viitoarea dezvoltare a Germaniei, devenind un important vector de integrare civică și responsabilitate economică, s-au dovedit lipsite de orice legătură cu realitatea.

Pentru că integrarea are șanse de reușită în fața unor indivizi, nu și a unor popoare – spunea De Gaulle. Și câtă dreptate a avut, se vede acum.

Așa cum era și normal, milioanele de imigranți nu au aruncat în apele Mediteranei, sau au abandonat la granițele imaginare ale super civilizatei Germanii, “cultura” medievală de bandă și trib, imprimată genetic în zeci de generații. Și “cultura” asta mai spune că o țară care te-a primit, este o țară pe cale de a fi ocupată. Așa că un val de violențe, violuri și jafuri, de neimaginat în urmă cu doar câțiva ani, s-a abătut asupra Germaniei. Oaspeții se comportă ca niște ocupanți!

Și mii, zeci de mii, sute de mii de „fapte diverse” se petrec în spatele cortinei mediatice, trecând de cele mai multe ori neobservate, pentru a se transforma, incredibil de repede, în firesc cotidian. Pentru că devine natural ca piața unui mare oraș german, sau centrul altuia, mai mic, să ajungă sub controlul unor bande de cuțitari africani, iar marocanul și libianul să-l calce în picioare și să-l arunce pe calea ferată, în așteptarea aprobării cererii de azil, pe neamțul care se duce la lucru, pentru că a refuzat să le dea câte o țigară. Neobișnuit ar fi ca poliția să-i aresteze pe toți, iar justiția să-i condamne la închisoare și expulzare. Din cauza asta a respins și Bundestagul proiectul de lege care prevedea expulzarea marocanilor aflați pe teritoriul german, iar guvernul de la Berlin, potrivit Der Spiegel, anunța că va mai „importa” încă 12 milioane de migratori până în 2060!

Despre masa nevăzută a icebergului, care va scufunda în cele din urmă Titanicul german, într-un text apărut pe site-ul belgian lepeuple.be:

„O femeie în vârstă de 87 de ani a fost masacrată cu lovituri de picioare într-un spital german, la Neuenhaus, de un „refugiat” somalez în vârstă de 18 ani. Victima a murit sufocată de propriul sânge. Înainte de a comite această crimă, tânărul somalez abuzase sexual de soțul bătrânei, și el tot în vârstă de 87 de ani. Bătrânul suferea de demență senilă. Arestat în timp ce fugea, somalezul a fost examinat de către un psihiatru și la prima expertiză nu a identificat niciun semn de iresponsabilitate. Se împlinea un an de când somalezul trăia în Neuenhaus, după ce fugise din Somalia.

Acest penibil fapt divers nu este decât unul dintre multiplele exemple ale valului de crime comise recent, sau mai puțin recent, de imigranți, în Germania.

Potrivit unui raport confidențial al BundesKriminalAmt (BKA), publicat de către cotidianul Bild, 208.344 delicte și crime comise de către imigranți, au fost înregistrate în 2015! Aceste statistici ale Poliției Criminale indică o creștere de 80% față de anul 2014. Aceste date publicate în 2016 nu cuprind decât delictele pentru care un suspect imigrant a fost reținut. Crime precum violurile nu apar în aceste statistici, pentru că autorii lor de obicei fug.

În Leipzig, cartierul în care se întâlnesc imigranții este descris astfel de către polițiști: „Zona este acoperită cu pungulițe de heroină goale și noaptea străzile intră în stăpânirea hoților… Traficul de droguri are loc chiar sub ochii noștri. Dacă intervenim suntem amenințați, insultați, acoperiți de scuipat. Uneori, cineva scoate cuțitul. Nu au milă și nici frică și nu se feresc să jefuiască persoanele în vârstă”.

În Rhenania de Nord-Westphalia, un raport al Ministerului de interne arăta că marocanii au comis 6.208 delicte, algerienii 4.995 și tunisienii 1.084; cifrele sunt în creștere semnificativă în raport cu anii precedenți.

Potrivit ministrului de interne al landului „imigranții originari din Africa de Nord sunt suprareprezentați printre delicvenți, mai ales în marile orașe. Suspecții sunt în general oameni tineri, celibatari. Specialitatile lor criminale sunt furturile și agresiunile”.

La Dusseldorf, imigranții comit, în medie, o infracțiune la fiecare 3,5 ore. Un inspector de poliție a declarat: „în ansamblul lor sunt lipsiți de respect și rușine”.

În Rems-Murr, o periferie a Sttugart-ului, bandele rivale de tineri imigranți proveniți din Balcani „fură tot ce nu este legat (fixat) de ziduri”. Bande de tineri țigani și kosovari, care fug de la școală, fură în timpul raidurilor zilnice, mașini, telefoane celulare și obiecte de valoare. Ei pătrund în sălile de consultații ale medicilor, în azilurile de bătrâni, în grădinițe, pentru a fura genți și obiecte de îmbrăcăminte.

La Aalen, un kosovar de 14 ani are un dosar la poliție ce cuprinde peste 100 de infracțiuni. Potrivit ziarului local: „toate încercările poliției, justiției și asistenților sociali de a-i inocula sensul binelui și al răului și a-l reda societății au eșuat. Pe Facebook el se laudă cu isprăvile sale și cu dragostea pentru gangsta-rap”.

La Leipzig, numărul de furturi semnalate în transportul public a crescut cu 152% între 2012 și 2015. Numărul agresiunilor fizice și sexuale pe transportul în comun este și el în creștere. Pe ansamblu, numărul delictelor semnalate în autobuze și tramvaie a crescut cu 111% între 2012 și 2015, iar în stațiile de autobuz numărul crimelor semnalate în aceeași perioadă a crescut cu 40%. Poliția din Leipzig atribuie creșterea criminalității, creșterii rapide a numărului de imigranți. Ea nu a furnizat date asupra naționalității infractorilor, pentru că poliția nu dispune de personalul necesar pentru a efectua și munca de centralizare și recenzare a datelor.

La Dresda, imigranții proveniți din Maroc, Algeria și Tunisia au pus stăpânire pe emblematica Wiener Platz, o vastă esplanadă publică în fața gării centrale. Acolo, ei practică traficul de droguri și furtul asupra trecătorilor, fără teama de a fi pedepsiți.

La Schwerin, bandele de tineri imigranți înarmați cu cuțite au transformat centrul orașului, ziua și noaptea, într-o veritabilă curte a miracolelor. Funcționarii municipali au elaborat un plan de acțiune pentru a prelua controlul asupra străzilor. O parte importantă a planului prevede mai mulți lucrători sociali, pentru a favoriza integrarea! Ca și cum prevenirea cu duhul blândeții ar mai funcționa în astfel de situație!

În Rheinland-Ruhr, cea mai mare regiune metropolitană a Germaniei, statisticile poliției arată că algerienii au comis peste 13.000 de delicte în 2015, de două ori mai multe decât în 2014. Marocanii îi depășesc cu 14.700 de delicte și crime, în timp ce tunisienii se situează din nou la coada plutonului cu 2.000 de crime și delicte.

În Bavaria, Sigrid Meierhofer, primarul stațiunii Garmish- Partenchirchen, se plânge de delictele comise de imigranți. Ea afirmă că poliția locală a intervenit în cursul ultimelor 6 săptămâni mai mult decât în decursul ultimului an. Într-o scrisoare adresată guvernului Bavariei, ea amenință, în cazul în care securitatea și ordinea publică nu sunt restabilite, cu închiderea centrului de refugiați, care adăpostește 250 de imigranți proveniți din Africa. De asemenea, ea a recomandat femeilor din oraș să nu-și părăsească domiciliul după căderea nopții.

Politica binevoitoare a cancelarului Merkel riscă să aducă prejudicii „adevăraților” solicitanți de azil, străini de aceste crime și delicte. Curajul politic ar însemna însă să se acționeze fără cruțare împotriva acestei criminalități de import. Dar a separa grâul de neghină în populația de imigranți nu pare a fi, din nefericire, o prioritate în Europa.

Guvernul german face încercări timide de a-i expulza pe imigranții care au comis crime (acest lucru nu se aplică în cazul delictelor) și vorbește de câteva mii întorși în țările lor. Total insuficient. Unii nu ezită să spună că societățile noastre se îndreaptă, treptat, spre sălbăticie”.

Autor: Bogdan Calehari

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.