„Imamul” Bergoglio și Ahmed el-Tayeb, „Papa” musulmanilor

1

În Egipt e scandal mare! Cu toate presiunile făcute de președintele Abdel Fattah al-Sissi, cu toate protestele intelectualilor egipteni și a „opiniei publice”, rectorul universității Al-Azhar, șeicul Ahmed el-Tayeb, refuză să condamne oficial Statul Islamic și atentatele comise de acesta asupra creștinilor copți, în Duminica Floriilor 2017!

În cele două atacuri cu bombă îndreptate împotriva catedralei patriarhale Sfântul Marc, din Alexandria, și asupra bisericii Sfântul Gheorghe din orașul Tanta, au murit sfârtecați de explozii 47 de creștini, și alți câteva zeci au fost grav răniți.

Eu îl înțeleg pe marele învățat sunnit Ahmed el-Tayeb: jihadul e jihad, și „războiul sfânt” nu poate fi condamnat de o mare autoritate religioasă ca el, chiar dacă e purtat de către Statul Islamic. Musulmanii nu au papă, dar Ahmed el-Tayeb fiind șeful celei mai mari universități islamice din lumea musulmană (un fel de Sorbona, Eton, Oxford, Harvard, Cambridge, Princeton și Yale luate la un loc și ridicate la pătrat), este un fel de Papă al musulmanilor și nu se poate face de râs în fața a 1,5 miliarde de credincioși.

Am putea spune că Al-Azhar este pentru renașterea salafistă a Islamului ceea ce sunt universitățile occidentale pentru ideologia neo marxistă.

Pe 29 aprilie 2017, Ahmed al-Tayeb îl va avea ca oaspete, la Cairo, pe prietenul său, pe tovarășul Bergoglio, care ține, vremelnic, locul unui adevărat Papă la Vatican.

Spre deosebire de „papa musulmanilor”, Bergoglio i-a condamnat pe fundamentaliștii catolici după fiecare atentat sângeros comis de către islamiști, având grijă s-o facă albie de porci până și pe de mult decedata Catherine de Medicis! Și, bineînțeles, a refuzat întotdeauna să facă legătura între Islam și violența religioasă a multora dintre adepții lui.

Îl înțeleg și pe neo-marxistul de la Vatican: așa cum el-Tayeb respectă preceptele Islamului, și el trebuie să țină seama de dogmele ideologice. Mai ales că nu se face de râs, ci, dimpotrivă, este aplaudat de fiecare dată de mulțimi uriașe de credincioși.

Așa că, pe 28 aprilie 2017, Bergoglio și al-Tayeb vor participa împreună la „Conferința Internațională pentru Pace” organizată de către Al-Azhar, instituția care refuză să condamne Califatul și jihadul islamic.

Autor: Bogdan Calehari

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

1 COMENTARIU

 1. Aici e vorba de un război vechi… cu multe episoade, cruciade, Califat, tentativele Islamului de a ocupa Europa etc.
  Ce vedem? Un Islam intolerant, nematurizat cultural, aflat încă în perioada în care se consideră deținătorul adevărului absolut când stă în fața oglinzii și se autoflatează ”mamă ce mușchi am”, incapabil să înțeleagă că tehnologic e în urmă cu o jumătate de mileniu. Toate noutățile tehnologice moderne de care se bucură le-a importat de la dușmanii lui creștinii (armament, tehnică de comunicații, transport) pe care încearcă să le adapteze la cămile.
  Din păcate pentru islamici, dacă mai provoacă mult și nu înțeleg că a venit vremea să lase dracului prostiile și să accepte reconcilierea cu creștinismul, vor avea soarta culturii nativ americane după ce au intrat în impact cu Creștinismul.
  Dacă e să vorbim de mentalități, Islamul fiind mai tânăr cu o jumătate de mileniu este cam în perioada în care era Creștinismul la vârsta aceea. Ce făcea creștinismul atunci? Încă mai visa la cruciade, trecuseră doar vreo trei secole de la ultima, mai spera să refacă inchiziția … Poate am greșit când am zis că Islamul e mai imatur cu o jumătate de mileniu.. cred că e vorba de 7-800 de ani, fiind mai conservator evoluția a fost mai lentă…
  De ce spun că deja s-a ajuns la niște limite ale acceptabilității cu prostiile pe care le face Islamul? Pentru că una din urmări este apariția liderilor care nu se mai încurcă în principii. Lovesc… Și teamă mi-e că după Trump vor urma alții care vor face Islamul să îl considere pe acesta supertolerant…
  De ce problema e la ei și nu la creștini? În fond am putea fi subiectivi. Istoria a dovedit că e așa. Creștinismul a căzuy la înțelegere și tolerare reciprocă și cu Hinduismul, și cu Budismul și cu altele … Când s-a întâlnit Islamul cu alte religii, dacă nu a reușit să le supună au ieșit scântei… oe, călare pe cămilă, oricât de viteaz ai fi, împotriva aviației și a tancurilor nu poți lupta …
  De ce se enervează islamicii atunci când se spune că sunt înapoiați tehnologic? Pentru că știu că acesta e adevărul și nu îl pot combate prin fapte …
  P.S. Atenție, nu m-am referit în nici un fel la valorile morale ale Islamului.. deci din acest punct de vedere nu trebuie să se opărească … valorile morale ale unei religii nu se pot compara ci ale alteia, deci nu pot fi judecate prin prisma acelora

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.