Legea a fost puțin aplicată…

1

Las’ că merge și așa! O scurtă plimbare pe holurile Consiliului Județean (CJ) Vaslui dă măsura în care se ține la respectarea legii. În dreapta vom avea o rampă pentru persoanele cu handicap îngrămădită întru-un colț care duce în niște ghivece de flori, iar în dreapta un hidrant expirat. Deci… Doamne ferește de un incendiu în care trebuie să fie evacuate persoane nu handicap…!

CJ Vaslui ține la respectarea legii, a tuturor legilor, și, bineînțeles, și a celor care privesc respectarea drepturilor persoanelor cu handicap, dar și a celor care privesc prevenirea și măsurile care se iau în caz de incendiu. Așa că instituția s-a dotat „corespunzător”, cum ar raporta cu mândrie orice funcționar din departamentul administrativ al instituției. Are și hidranți și rampe, are de toate!

O scurtă plimbare pe holurile instituției dă însă măsura în care funcționarii se achită de obligațiile legale. Cum „perfecțiunea stă în detalii”, numai în fața sălii de ședință în care se adună consilierii județeni lunar și au loc tot felul de manifestări se poate observa în drepta o rampă pentru persoanele cu handicap îngrămădită într-un colț și care duce către niște ghivece mari de flori, iar în stânga un hidrant care a expirat de o lună (lucru care va fi descoperit probabil peste câțiva ani). Vă puteți închipui ce s-ar putea întâmpla atunci când persoane cu handicap care ar participa la vreo acțiune în sala de ședințe ar trebui evacuate în cazul unui incendiu…

Dar oficial, CJ Vaslui s-a achitat de aplicarea legii, atât „pă partea de” respectare a drepturilor persoanelor cu handicap, cât și „pă partea de” prevenire a incendiilor (s-a achitat „din părți”, așadar), astfel încât se va putea raporta: „Legea a fost aplicată! Nu există supraviețuitori!”.

Loading...
loading...

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.