Trump a spus adevărul: Obama a însărcinat-o pe consiliera sa de securitate cu spionarea lui!

0

La începutul lunii martie 2017, într-o serie de mesaje pe Twitter, Donald Trump lansa bomba: Obama îi ascultase telefoanele, lui și colaboratorilor săi din echipa de campanie electorală! Trump spunea în primul mesaj: „Este teribil! Am aflat că Obama m-a pus sub ascultare, la Trump Tower, chiar înaintea alegerilor” și încheia: „Președintele Obama a căzut foarte jos punându-mi telefoanele sub ascultare chiar în perioada sacră a  alegerilor. Asta este Nixon/Watergate. Tipul este îngrozitor (sau bolnav)!”.

CNN, televiziunea de casă a Partidului Democrat, l-a acuzat imediat pe Trump că aduce acuzații fără dovezi, că bate, așadar, câmpii. Și după CNN s-au luat toți, sau aproape toți, din America și până în România. Conducătorii CIA, FBI și NSA – cei numiți de Obama – s-au grăbit, și ei, să-l ia pe „nu” în brațe și să nege orice implicare. Ce era interesant însă, era că oameni din anturajul lui Obama n-au negat existența ascultărilor, ci au negat că Barack Obama știa ceva de ele și că ordinul de ascultare ar fi fost dat de Casa Albă.

Când totul părea că se liniștește, la două zile după ce James Comey (șeful FBI) demolase acuzațiile lui Trump, negând că acesta a fost pus sub ascultare chiar înaintea alegerilor de către Obama, o altă bombă mediatică a fost transformată într-un simplu fapt divers de profesioniștii media din America și Europa: David Nunes, președintele Comisiei de anchetă a Congresului, declara presei pe 20 martie 2017 că serviciile secrete au cules „accidental” informații despre membri echipei de campanie a lui Donald Trump și despre Trump însuși!

Tot David Nunes specifica că aceste informații aflate în rapoartele serviciilor de informații au fost „larg difuzate”. Potrivit Associated Press (unde zeci de ziariști au fost ascultați în 2013 la ordinul lui Obama), David Nunes a declarat că Trump și echipa lui au fost ascultați într-o „colectare de date” accidentală, care nu a avut nicio legătură cu ancheta în curs a FBI asupra legăturilor dintre asociații lui Trump și Rusia.

David Nunes a spus: „Recent am confirmat că în numeroase rânduri comunitatea de informații a strâns informații despre americani implicați în campania lui Trump”. Nunes l-a informat oficial despre acest lucru și pe președintele Camerei, republicanul Paul Ryan.

De la „Trump bate câmpii” la ceea ce spunea acum David Nunes era o cale foarte lungă, mai ales că CNN&Co nu puteau spune acum „Și Nunes bate câmpii”. Ceea ce puteau să facă era să treacă și știrea asta la rubrica „Fapte Diverse”. Și asta au și făcut!

Pâna când a explodat altă bombă, și ăsta e doar începutul, dar despre asta să-l lăsăm să vorbeasca pe Jean – Patrick Grumberg, care a publicat pe site-ul dreuz.info un articol foarte bine documentat:

„O dezvăluire foarte importantă a fost publicată: Susan Rice, consiliera pe probleme de securitate și prietena președintelui Barack Obama, ar fi, potrivit mai multor surse – printre care Bloomberg și Fox News – la originea unui scandal identic cu vestitul Watergate: punerea sub ascultare, timp de un an, a unui candidat republican la alegerile prezidențiale!

A spiona un cetățean american sau un rezident aflat legal pe teritoriul american este ilegal. Pentru ca spionarea lui să fie legală trebuie obținută aprobarea unui judecător, iar cererea trebuie să motiveze rațiuni de securitate națională: un cetățean poate fi bănuit că spionează sau conspiră pentru un stat străin sau pentru că pregătește un atentat.

Atunci când un cetățean este ascultat accidental, din neatenție, în cadrul unei anchete asupra unei alte persoane, numele său este „înegrit”, șters, în transcrierea convorbirilor, pentru ca el să nu poata fi dezvăluit. Aceasta se poate întâmpla și atunci când un diplomat rus este sub ascultare și îi telefonează lui Donald Trump sau unuia dintre colaboratorii săi pentru a-i invita la o serată oficială.

Atunci când numele unui cetățean american, ascultat din greșeală, așadar în afara subiectului unei anchete, este „înegrit”, șters, în transcrierea unei conversații sau a unei supravegheri, legea interzice dezvăluirea numelui. Această faptă se pedepsește conform legii.

Legea interzice, evident, să se dezvăluie presei transcrierea unei anchete a serviciilor de informații, sau, mai grav, predarea de documente, sau ca numelor cetățenilor americani, prinși indirect într-o anchetă, să fie dezvăluite.

În cazul de față, se știu următoarele:

Primul scandal – Donald Trump și echipa sa de campanie au fost puși sub ascultare mai mult de un an, fără nicio legătură cu vreo anchetă a FBI asupra unei afaceri de spionaj cu Rusia, ci din pure rațiuni politice și anume cu scopul de a-l încurca pe candidatul Trump, de a-i cunoaște viitoarele mișcări, de a-i pune piedici și, eventual, de a fi bătut la prezidențiale de Hillary Clinton.

Al doilea scandal – Susan Rice, consiliera pe probleme de securitate a lui Barack Obama, a pus în aplicare, potrivit mai multor surse, sau a executat ordinul de punere în aplicare, această supraveghere, atunci când atribuțiile funcției sale nu aveau nicio legătură cu supravegherea respectivă: funcția sa consta în a stabili politica de securitate a Statelor Unite.

Al treilea scandal – Susan Rice, potrivit acelorași surse, a ordonat ca numele colaboratorilor de campanie ai lui Trump să fie desecretizate din transcrierea convorbirilor și oferite presei.

Aceste fapte au fost descoperite și confirmate:

De către fostul procuror general Joseph diGenova.

De către președintele Comisiei de anchetă a Congresului, David Nunes, care s-a deplasat la Casa Albă, în sălile care permit accesul la calculatoarele protejate și a văzut retranscrierea ascultărilor, unde numele colaboratorilor lui Trump au fost desecretizate, și a putut constata că ascultările nu aveau drept bază o anchetă de contra spionaj asupra Rusiei.

De către ziaristul de investigație Mike Cernovich, care a fost primul care a dezvăluit numele lui Susan Rice ca aflându-se la originea ascultărilor ilegale, a numelor persoanelor urmărite, a căror identitate a fost dezvăluită presei.

Bloomberg a confirmat ancheta lui Cernovich. Eli Lake, jurnalistă la Bloomberg, a primit informații concomitente din alte surse.

Pe MSNBC, pe 2 martie 2017, ziarista Evelyne Farkas a recunoscut explicit că a ajutat la spionarea lui Trump de către Obama și că era neliniștită că înregistrările ar putea dispărea. Iată interviul său:

Jurnalista Sara Carter a confirmat pe FoxNews că nu există nicio legătură între supravegherile echipei de campanie a lui Trump și ancheta asupra implicării Rusiei în campania prezidențială, anchetă care a început de abia în ianuarie 2017. Iată interviul său:

CNN a cerut explicit publicului său să nu urmărească afacerea Susan Rice! Alte organisme media au îngropat știrea pe pagina 4 a ediției lor pe hârtie.

Susan Rice nu este la prima sa lovitură. Atunci când administrația Obama, și bineînțeles Hillary Clinton, au știut că atacul de la ambasada din Benghazi este un atac terorist, ea a apărut în fața camerelor de televiziune din întreaga țară și a mințit dând vina pe un filmuleț prezentat pe YouTube, care ar fi inflamat spiritele libienilor, declanșând o „reacție spontană” contra ambasadei americane.

În cursul a trei interviuri, date după ce numele său a fost dat publicității în legătură cu înregistrările ilegale, Susan Rice a dat trei versiuni diferite ale faptelor, negând orice implicare.

Ea va fi convocată în zilele următoare de către Congres, în cadrul anchetei asupra triplului delict căruia i-a căzut victimă Donald Trump: supraveghere ilegală, expunerea ilegală a numelor colaboratorilor lui Trump și scurgerile ilegale de informații secrete către presă.

Susan Rice va trebui să mărturisească, sub jurământ, implicarea sa. Observatorii cred că ea se va folosi de al cincilea amendament, deoarece are multe de ascuns. Fostul președinte Obama va fi de asemenea convocat de către comisia de anchetă a Congresului.

Afacerea nu este decât la începutul ei.

Ea a fost declanșată de către Democrați, care au inventat o legătură între Rusia și Trump, pentru a-l face să câștige alegerile, cu scopul de a face să pară victoria sa ilegitimă. Ancheta asupra Rusiei nu a dezvăluit nimic până acum. Ea se află încă în desfășurare.

Dar această anchetă a atras atenția câtorva ziariști de investigații și membrilor comisiei de anchetă asupra cantității uriașe de informații de care dispuneau Democrații.

Afacerea se va întoarce împotriva lor ca un boomerang, și mainstream media nu va putea ascunde mult timp lucrul acesta: o urmăresc prea mulți ziariști cinstiți de dincolo de Atlantic, inclusiv Internetul”.

Autor: Bogdan Calehari

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.