Ce dovedesc oile care au scufundat nava rusească

0

– Oile din cargo-ul care a scufundat nava rusească dovedesc că ele au fost mai puțin oi decât cei care au scris despre ele, presa.

– Iar presarii care au scris despre ele dovedesc că atunci când devin proști ca niște oi și se iau unii după alții le reușește supect de bine, prea bine! Mai bine decât oilor.

– Un cargo plecat din România, cu 8.800 de oi la bord, deci a dracu’ de mare, lovește pe ceață o navă rusească, Liman, cu 78 de marinari, deci nu prea mare. Ambele suferă avarii, dar rușii se scufundă.

– Despre mărimea celor două nave nu există nicio informație, deși e mai mult decât relevant, după cum ar bănui orice om întreg la minte.

– Dacă o navă mare lovește o navă mică… Ghici care se va scufunda? …Cea rusească…?

– Dar una este o navă bună și blândă, ca o oaie, și mai are și un aer exotic, fiind sub pavilion togolez. Unde mai pui că se întâmplă pe costa turcă…

– Nava rusească e rea și obscură. Mai mult, e suspectă de a fi spion. Ca orice e rusesc de acum înainte…

– Presarii nu văd nicio contradicție logică. O navă spion se ciocnește de o navă… oaie. Dar ce face o navă spion? Spionează cu caietul de desen făcut sul? Nu cumva are o aparatură la bord care îi permite… multe, printre care și să vadă dacă pescărușul se apropie de ea… Așa s-ar bănui, în general. Nu și se data asta!

– Nava spion putea, așadar, să fie oricând spionată de oricine. Cu condiția să nu fie oi…

– Nava rusească e de vină de la bun început, pentru că e rusească. Ancheta va urma, dar nu mai are prea multe de spus. Dacă era americană, o vinovăție parțială și discutabilă i se stabilea în urma unei anchete controversate…

– Dintr-o dată, în decursul știrii, nava rusească nu se mai întâlnește cu o altă navă, ci direct cu oile din România. Iar oile o scufundă. Ce inițiativă minunată din partea oilor… din presă.

– „Oile”, noțiune cu un profund caracter românesc, scufundă nava „spion”, noțiune cu un profund caracter rusesc. La nivel simbolic, unul căutat, „sinapsa” s-a realizat și rezultă: Avantaj România! E bătălia de la Ovine!

– Cu o condiție: știrea să nu aibă continuitate: rușii se mulțumesc și trag foloase din statutul de spioni și din spionii lor, dar ce facem noi ca oi? Tragem! Ponoase…

– Dar să revenim la oile noastre. Au stabilit, până la urmă, că multimilenara oaie românească a răsturnat avansata nava rusească. Și se bucură ca oile…

– Dar cargoul nu era românesc, pentru că noi nu mai avem nave… Tot se mai bucură?

-Ca să mai respectăm un ”adevăr istoric”: oile nu mai erau române(ști), pentru că fuseseră deja vândute…

  • Și atunci, ce rămâne din știrea asta…?!

– Tipul ăsta de manipulare stupidă prinde, pentru că e facil și la îndemâna oricui. Arăți cu degetul și începi să râzi. O presă care se respectă nu s-ar deda însă atât de ușor la asemenea stupizenii fără să își pună cele mai elementare întrebări. O presă care se respectă…

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.